Highlander | Komentáře u knih | Databáze knih

Highlander Highlander komentáře u knih

Děti Bezejmenných Děti Bezejmenných Brandon Sanderson

Magic: The Gathering neznám (nicméně vím, že existuje), ale nevím, jak moc by to mohlo případně ovlivnit můj vztah ke knize.
Nápad zajímavý, děj utíká, sympatické postavy... co víc si přát? :)
Ale jednu hvězdičku ubírám hlavně za množství chyb/překlepů v knize. A za krátkost - na Sandersona docela nezvyk. :)

04.12.2021 4 z 5

Vyvolený Vyvolený Taran Matharu

Je to typický Taran, je to čtivé, má to zajímavou, i když asi nijak extra originální myšlenku, nicméně v zajímavém provedení....
Opět mi občas vadily popisné části - v podstatě tedy jen u tvorů - stejně jako tomu bylo u jednoho z dílů Učedníka. Je mi opravdu fuk, kolik druhů tam je a který má jaké peří nebo hlavu, když už se s nimi (pravděpodobně) nikdy nesetkáme... obzvlášť když já si to nezapamatuju ani do konce odstavce.
Každopádně jsem hodně zvědav, jak se příběh bude vyvíjet dál a 'jen' 4 hvězdy jsem dal hlavně proto, že si myslím, že další díly budou lepší, tak abych měl v hodnocení jistý prostor. :)

05.05.2021 4 z 5

Ritmatik Ritmatik Brandon Sanderson

Sanderson - je třeba psát víc? :)
Opět originální nápad a opět jsem rád, že v takovém světě nežiji... rýsoval jsem vždy křivě, takže jako ritmatik bych neuspěl. :D Když už bych byl vybrán. :-/
Zápletka nakonec byla spletitější, než se zdála... nicméně je tam pár nedořešených věcí.... třeba bude pokračování? :)

28.09.2017 5 z 5

Učedník a pyramida Orků Učedník a pyramida Orků Taran Matharu

Nemám moc, co bych ke knize dodal. Bavil jsem se stejně dobře, jako u prvního dílu a nemám nic, co bych vytknul. :)
Líbí se mi zeleně laděná obálka, obrázek už o něco méně.

09.10.2016 5 z 5

Tři tváře Tři tváře Brandon Sanderson

Co dodat, super kniha. :)

Všechny tři příběhy byly hodně zajímavé a bavily mě... Vůbec by mi nevadilo, kdyby každý z nich byl velmi tlustou knihou, rozhodně by na to vystačily. :)

Jen by mě zajímalo, kde Brandon na ty věci chodí (i když to trošku nakousl v dovětku), pořád mi to nejde do hlavy... já bych nevymyslel ani....mno, vždyť to říkám - nevymyslel. :-/ :)

25.06.2016 5 z 5

Predátor - Vpád Predátor - Vpád Tim Lebbon

Mno, nejsem fanoušek tohoto univerza - hlavně tedy vetřelců ne... ale je fakt, že predátory jsem měl vždycky rád, i když jsem neviděl všechny filmy s nimi.... ale knihu jsem si řekl, že zkusím - i když vlastně nejsem ani na nějaký extra násilný krváky...

Byla to super jízda, dost mě to bavilo a rozhodně půjdu i do dalších dílů. :)

25.06.2016 5 z 5

Podsvětí Podsvětí Oliver Bowden (p)

Asi bych měl nějaké výhrady k tomuto dílu, ale nic vážného - bavil mě asi nejvíce z posledních několika dílů. :)
A hlavně - konečně zase díl, který není psaný formou deníku. :)
Za mě si těch 5 hvězdiček zaslouží. :)

21.04.2016 5 z 5

Dědičné právo Dědičné právo Richard A. Knaak

Výborná trilogie. Při čtení tohoto prvního dílu jsem ani nečekal, do jak velkých rozměrů se příběh rozvine. Čekal jsem obyčejnější příběh, ale další díl jsem doslova hltal a na poslední díl jsem se těšil jako dítě před Vánoci. Rozhodně stojí za to přečíst.

19.01.2014 4 z 5

Muž proti muži Muž proti muži Louis L'Amour

Kniha již dříve vyšla v ČR (1992) pod názvem Střelci z Údolí borovic.
Je to skvělá kniha, jedna z nejlepších od tohoto autora, dle mého skromného názoru. :)

19.04.2016