Hospodyňka komentáře u knih
V jistém avšak po všech stránkách nejistém období (puberta) jsem občas četla p. Lanczovou a taky časopis Bravo. Tato kniha mi toto období připomněla, ale tak nějak jsem čekala víc těch vibrací.
Byl to dar, který potěšil a hned na několika frontách :-)
Připomíná mi to pralinku z luxusní hořké čokolády (obal knihy), do které když kousnete, tak objevíte takovou tu podivnou hmotu ze sušeného mléka s umělou malinovou příchutí (obsah knihy)...prostě jsem čekala lískooříškový nugát...no nekonalo se. Nicméně autorka dokáže dobře popsat interiéry domů, restaurací a celkově prostředí, ve kterém se její navenek naprosto vyrovnaní a uvnitř rozervaní hrdinové pohybují.
Chladnokrevní muži, konzervativní ženy a při čtvrtém setkání na to "vlítnou" a to se vlastně ani neznají, teda kromě toho, že spolu od dětství vyrůstali :-) No jo zapeklitosti života, ale ke svařáku dobrý.
Nastavuješ pravou tvář i levý obličej...tento úryvek se mi líbil nejvíce. Jinak ke smutné poezii si stále ještě hledám cestu, stejně jako k vinným klobásám. Musím do nich dorůst, jak říká moje babička.
Protože jsem si chtěl vzít, co je moje. Protože tě potřebuju a protože tě nenávidím...Jo přesně tento úryvek vystihuje můj pocit z románu...a to mám ráda
Když v knihách vyjde najevo o hlavním hrdinech, že se za vyhledáváním poněkud specifického druhu tělesného potěšení skrývá neutěšené komplikované dětství, tak z toho mám takový znechucený a smutný pocit. Člověk pak marně čeká na nějakou tu příjemnou vibraci a místo toho myslí na štupování ponožek...nicméně nebudu pokrytec a přiznávám, že toho v knize zmiňovaného houpacího koně bych doma chtěla :-)
Je to takový tvarohový koláč s hrozinkami, které spousta lidí nesnáší, ale moc dobře ví, že právě ty dávají všemu tu chuť. No a pak se najdou tací, co hrozinky milují a ochotně je sezobnou a hledají další. Jinak v knize se mi líbily popsané myšlenkové pochody dětí a toho kocoura. V reálu bych zbytek dospělých aktérů poslala vyhledat odbornou pomoc, nebo jim upekla koláč.
Lehké, letní, nekomplikované čtení...někdy bych ráda viděla natolik atraktivního cikána, jež je popisován v této knize, ale o tom vlastně romány jsou...o fantaziích. Autorka patří mezi studovanou elitu, jež uchopí i dušičku nás, kteří u knih zavařujeme.
Mít možnost vidět, mít možnost přivonět, mít možnost namalovat...
Dobře napsáno, část popsaných míst navštíveno a vřele doporučeno.
Ke kávě to není, možná snad k palačinkám s nutellou, ale pozor na přejedení...té knihy.
Obálka lehce populistická, obsah čtivý a místy až odzbrojující v rámci překladu. Muže některé hlášky rozložily do základu.
Kdyz ma clovek chripku doprovazenou horeckou a nejde mu myslenka, tak u teto knihy se vypotit da. Je to sice lehce nesouroda kombinace preslazene romantiky a obhrouble erotiky, ale to caj se slivovici taky a na nemoc zabira.
Asi budu zlá, ale přišlo mi to prostě strašně populistické. Autor je velice plodný, když to srovnám s jinými, kteří hledají podklady klidně 15 let, než to seskupí do jednoho materiálu, tak tady je takové množství vydaných knih, že ani není snad možné to vzít do hloubky, což je veliká škoda. Nicméně, kdo se chce dozvědět v relativně útlé knize vcelku hodně informací, tak bude asi spokojen.
Vždy když se blíží narozeniny mé kamarádky Radky, tak si vzpomenu, jak se zálibou označovala tohoto pana architekta jako "těžce vymazleného" no je na tom hodně pravdy. Čisté, funkční a nadčasové.
Naprosto D.E.S.I.G.N.ová záležitost. Výborný způsob, jak široké veřejnosti přiblížit toto odvětví návrhářství. Byla mi zapůjčena, ale moc bych ji chtěla mít doma :-)