Žádej, o co chceš

Žádej, o co chceš
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/41408/zadej-o-co-chces-41408.jpg 4 108 108

Georgian série

1. díl >

Anglie, 1770. Pod hedvábím a krajkami londýnské společnosti leží tajemství, elitní organizace špiónů. Chránit království před nepřáteli je nebezpečné, ale pro Marcuse Ashforda je mnohem těžší úkol uchránit srdce před neústupnou vášní... Lady Elizabeth se dnes, stejně jako před lety, děsí spalující vášně svého přiděleného ochránce. Je tak pobuřující, nemyslitelný, ale zároveň neodolatelný a žádoucí. Může žena vyhovět jeho tužbám? A může jim nevyhovět? Ten svůdný muž jí nedává příliš na vybranou..... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Levné knihy , Brava Trade Paper

Ask for it, 2006

vcielka
08.08.2023 3 z 5

Toľko sexu viac sexu než deju. Nehovorím, že to nebol dobrý sex, ale zatlačil celý dej do úzadia a spravil z neho len nejaké krovie, aby mohla autorka písať o sexe. Hrdina pôsobil celý cas nepokojne a nahnevane a nadržane. Hrdinka bola na môj vkus príliš krehká. Inteligencia v celej knihe a u všetkých charakterov nulová. Okrem pirata. Najlepsia postava celeho deja

Ewe291
09.04.2022 2 z 5

Mam rada historicke knihy ale k tejto sa uz nevratim. Viem, ze autorka pise aj moderne romany ale toto nebolo ani dobre ani zle. Zvlast mi vadili vulgarne slova, hrdinka mi prisla nestala a hrdina az prilis namysleny a isty sam sebou a potom zrazu nie.

Jita160
18.05.2021 4 z 5

Historické romance nejsou úplně můj šálek kávy.Snad jen proto,že se jedná o autorku od které mám už něco načteno tak jsem neváhala.
Příběh byl velice čtivý a popisování života v Londýně v 18.stoleti mě uchvátil.
Vůbec jsem se nenudila a příběh jsem zhltla jak malinu,takže nelituji i když si myslím že současné příběhy autorce sedí víc.

petraj30
29.06.2020 4 z 5

Moc jsem od knihy neočekávala, ale byla jsem celkem překvapená.
Těch erotických scén bylo až moc. Ta krimi zápletka mohla dostat na konci více prostoru.
Ztotožňuji se komentářem od PomněnkyPrvní, že tomuto příběhu muselo něco předcházet. Spoustu věcí jsem nepochopila a skutečně to bylo popsáno tak, jako by tomu striktně předcházel nějaký ten díl.
Elizabeth se mi celkem líbila zato Marcus byl kapitola sama pro sebe, někdy se choval až moc přecitlivěle, ale chyběl mi tam o nich nějaký pořádný úvod. Někdy mi to přišlo, že začátek knihy chybí - jako bych nastoupila do rozjetého vlaku.
Ale jako celek se mi to moc líbilo

Lilianka
02.03.2020 5 z 5

Kniha se mi líbila.

Shanib
16.01.2019 1 z 5

Kniha mě tak strašně nudila, že jsem ji ani nedočetla. Hrozně nerada to dělám, ovšem tohle byla ztráta času. Mám ráda dobové romány, ale zde ve mě děj ani hlavní hrdinové nevyvolali absolutně žádné emoce.

Hospodyňka
20.03.2018 3 z 5

Kdyz ma clovek chripku doprovazenou horeckou a nejde mu myslenka, tak u teto knihy se vypotit da. Je to sice lehce nesouroda kombinace preslazene romantiky a obhrouble erotiky, ale to caj se slivovici taky a na nemoc zabira.

havrmoni
28.02.2016 3 z 5

Asi budu opakovat co už tu někdo napsal,ale mám v některých věcech stejný pocit. Historická romace s trochou erotiky to fakt není,spíš erotický román s trochou romantiky. Obešla bych se bez žilnáče a všech těch vulgarit kolem sexu. Zápletka v pozadí se vyřeší na pár stránkách na konci i když s nečekaným rozuzlením. Elizabeth paličatá,výbušná s jednáním bez rozmyslu a žárlivá. Nemusela jsem jí a Marcus sice sympaťák,ale panovačný a sebejistý. Snad další díl bude lepší.

ariel platto
21.10.2015 5 z 5

Naprosto skvělý erotický román. Já si naopak "žilnáče" užívala :)

PomněnkaPrvní
31.12.2014

Řekla bych, že knížka byla napsaná čtivějším stylem, než autorčiny erotické romány ze současnosti (Crossfire). Ale i tak je to v porovnání s jinými historickými romancemi slabší. Hlavní hrdina Marcus mi přišel místy takový uplakaný. Postava Elizabeth byla celkem sympatická, ale oběma dala autorka málo prostoru, moc se nedozvídáme o jejich charakterech. Stejně tak se blíže nezabývá nikým jiným, což by podle mě příběh obohatilo. Pirát je od první scény jasný, už se na něj těším do dalšího dílu série. Do romantických scén mi občas neseděly sexuální vulgarismy. A slovo "žilnáč" už doufám nikdy číst nebudu muset :) Vrtá mi ale hlavou jedna věc. Postavy Elizabethiného bratra Williama a jeho ženy Margaret jsou v knize uváděny tak, jako bychom už je znali. I rozhovory Williama s Marcusem jakoby navazovaly na něco předešlé (O jaké sázce se to mluví? Proč William říká, že ZNOVU by už Marcusovi dělat sekundanta neodepřel? atd.). Nemohu si pomoct, ale zůstává ve mně dojem, že této knize (ačkoliv je první ze série) musel předcházet i příběh Williama a Margaret. Jenže podle roku vydání jsem žádné autorčino starší dílo nenašla, hledala jsem i na goodreads i na autorčiných webových stránkách. A nikde nic. Kdyby se Vám to někomu podařilo, dejte mi prosím vědět ;)

Samira
29.05.2014 4 z 5

Moc příjemná knížka, hlavně chválím skvělé erotické scény, které byly strhující. Hlavní postavy jsou precizně popsané a jejich komplikovaný vztah drží celou knihu. Trošku slabší je agentská zápletka, která mi neseděla do 18. století, proto o hvězdu méně.

alexpo
23.09.2013 3 z 5

No, řekla bych, že ta současnost jí sedla líp.

lela25
22.05.2013 5 z 5

Pěkně napsané,byla jsem spokojená četlo se to samo.

Nibiru
26.03.2012 5 z 5

Úžasné erotické milostné scény, kniha se čte jedním dechem! Vůbec jsem se od ní nemohla odtrhnout.
Samotná zápletka sice trochu ustupuje do pozadí, ale milostné pouto mezi hlavními hrdiny je vylíčeno strhujícím způsobem!!

Sylvia Day
americká, 1973