Hranolky komentáře u knih
Úžasná kniha, taky trochu k zamyšlení, vážně jsem si jí užila. Přečetla jsem jí za necelé tři dny rozhodně chci hned další díl!
Je pravda, že jsem si knihu hodně užila. Přečetla jsem ji za necelé dva dny. Byla napsaná moc hezky a posazená do zajímavého prostředí.
Bohužel jsem v ní našla spoustu nedostatků. Celkově mi připomínala knihy z wattpadu (sociální síť založená na literatuře).
(!spoiler!) Například část s vynalezením receptu na cigarety. Vždiť tam jsou lidé vtáhnutí i několik let! Když už kniha dělá z každého závisláka na nikotinu, tak je jasné že tam člověku bude jedno, jestli v tom je třeba dušená mrkev, hlavně když to bude další hřebík do hrobu tvích plic. Navíc tahle část byla zbytečně roztáhnutá.
Hlavní hrdina často nemusí ani hýbnout prstem a štěstěna je hodně nakloňená na jeho stranu.
Celkově mi převážná většina knihy přišla jako třista stránkový prolog.
Občas mi přišlo jako že se kniha snaží tvářit jako dospělá, ale přitom je to malé děcko.
Jinak když to tak shrnu, knize jsem vyčetla plno chyb, ale pokud máte rádi herní prostředí a nevadí vám z velké části příběh bez cíle a přehnaná štěstěna, rozhodně vám tuto knihu můžu doporučit
Jo a posledních pár stránek mě vážně posadilo na zadek, ten otevřený konec je vážně zlo. Možná mě i donutí si koupit další díl!
Kniha se mi moc líbila. Moc hezky napsané postavy a skvělý příběh.
Na knihu jsem se moc těšila a rozhodně mé očekávání nezklamala.
Akorát tetička na mě ke konci působila, jako by si jen chtěla vybít vztek na Sáře a že se moc nezamýšlela nad tím co dělá
Poprvé jsem knihu přečetla, když mi bylo asi 12, ale nepřekousala jsem se přez druhý díl.
Teď v 16 jsem si celou série přečetla, ovšem jen díky tomu, že je kniha celkem poutavě napsaná a mě je blbý mít u sebe nepřečtené knihy. Jinak má kniha v podstatě jen špatné vlastnosti.
Postavy se všechny chovají stejně a nemají žádné větší charakterové rysy, kromě toho že nějaká postava je zlá, hodná nebo arogantní. Navíc mi byla většina postav nesympatická, už jen tím, že na každých pěti stránkách mění svůj názor a neprojdou si prakticky žádným charekterovým vývojem.
Děj je předvídatelný a ničím originální.
Z prvu jsem fandila zakázané lásce hlavní postavy, ale později mě veškerá romance okolo té nerozhodné bezcharakterní krávy jen otravovala.
Jediné, co mě nějak opravdu překvapilo byla smrt jedné z postav na konci 3 dílu a ani ta nebyla nakonec nijak odůvodněna.
Někomu by se možná kniha mohla líbit, ale pokud hledáte něco trochu inteligentního s dobrou zápletkou tak to budete muset hledat na trochu jiném místě