hroneczek hroneczek komentáře u knih

Od štěněte ke psu, jak vychovat bezproblémového psa Od štěněte ke psu, jak vychovat bezproblémového psa Hana Žertová

Kniha obsahuje dobrý základ pro lidi, kteří plánují pořízení pejska, shrnuje základní pravidla soužití, výchovy a výcviku. Nijak moc do detailu, ale jako prvotní čtení dobré.

31.01.2019 3 z 5

Šifra mistra Leonarda: Kvíz Šifra mistra Leonarda: Kvíz Tracey Turner

Poměrně dobré doplnění skvěle knížky.

26.01.2019 3 z 5

Těhotná a fit - Průvodce aktivním těhotenstvím pro sportovkyně od sportovkyň Těhotná a fit - Průvodce aktivním těhotenstvím pro sportovkyně od sportovkyň Rachel Kramerová

Když jsem v knihkupectví hledala nějakou knihu o těhotenství, abych byla do budoucna připravena, byla jsem trochu zklamaná. Spousta z nich byla brána od základu - jaký je rozdíl mezi dívkou a chlapcem, jak dospívají (to mě bohužel dnes už tolik nezajímá) a končí porodem, teda základními fakty o něm a následně péčí o dítě.
Tato kniha byla však něco zcela jiného - praktické rady, žádné zbytečnosti, zabývá se jen těhotnou ženou a matkou, nikoli péčí o dítě. Popisuje stav během těhotenství a porodu takový, jaký je, ale zároveň nijak nestraší jako jiné knihy na pultech. Dozvěděla jsem se spoustu nového. Tuto knihu rozhodně doporučuji, jak všem sportovkyním, tak i nesportovkyním a "gaučovým povalečkám". Je skvělá. A až ji budu potřebovat nejvíce, rozhodně si zase přečtu.

16.07.2018 5 z 5

Panenka z ebenového dřeva Panenka z ebenového dřeva Ivona Březinová

Četla jsem ji v dětství. Přišla mi zajímavá, ale pořád jsem čekala, že bude vysvětleno, proč se kniha jmenuje tak, jak se jmenuje. Bylo to až na úplném konci a trochu mě to štvalo.

10.07.2018 4 z 5

Všude dobře, doma nejlíp Všude dobře, doma nejlíp Jacqueline Wilson

Teď, když vidím tuhle knížku, vím, že jsem jí na ZŠ četla, ale vůůůůůbec už nevím, o čem byla. Nezanechala ve mě žádné hlubší dojmy. Proto ani nehodnotím hvězdami, nebylo by to vůbec objektivní.

15.06.2018

Jedenáct Jedenáct Mark Watson

Na začátku to vypadalo jako dobrá kniha, v průběhu, kdy se proplétaly příběhy jednotlivých hrdinů dohromady a měly důsledky pro hrdiny další, už to byla kniha skvělá. O různých účastnících děje víme vše - od doby odehrávající se v knize až do jejich smrti. Přála bych si tedy Xavierovu budoucnost znát alespoň do dalšího dne.

09.02.2018 4 z 5

Pomsta Pomsta Martina Cole

Tato kniha byla již třetí v řadě, kterou jsem od autorky četla. Ve výsledku nebyla úplně špatná, ke konci jsem byla zvědavá, jak to dopadne a hlavním hrdinům jsem fandila, za toto napětí také dávám tři hvězdy. Ale bohužel autorčiny knihy jsou jak přes kopírák. Pokaždé jenom pozmění pár drobností, přejmenuje postavy, hlavní zápletku a je to. Další knihu od ní asi už číst nechci.

24.01.2018 3 z 5

Mikroekonomie - základní kurs Mikroekonomie - základní kurs Libuše Macáková

Knihu jsem používala jako doplňkový materiál a v mnoha případech se skvěle hodil na dovysvětlení zapeklitých případů.

02.01.2018 4 z 5

Dobrý život Dobrý život Martina Cole

Kniha se dobře četla, byla zajímavá, to ano, ale toť vše. Byla dost předvídatelná, ke konci se opakovaly podobné fráze - pochopitelně s "dobrým životem". Určitě to není kniha k zahození, ale žádná sláva to také není. Martina Cole má určitě lepší počiny.

18.12.2017 2 z 5

Zdravotní pojištění zaměstnavatelů, zaměstnanců a OSVČ s komentářem a příklady 2016 Zdravotní pojištění zaměstnavatelů, zaměstnanců a OSVČ s komentářem a příklady 2016 Tomáš Červinka

Přehledné, ucelené, obsahuje praktické příklady.

02.11.2017 5 z 5

Princezna nad propastí Princezna nad propastí Meg Cabot

Četla jsem ji už dávno a líbila se mi. Ale četla jsem i další díly a nějak mi už splývají dohromady. Škoda.

Princezna v zácviku Princezna v zácviku Meg Cabot

Bohužel jsem četla i další díly a nějak mi už splývají dohromady. Jinak to jsou pěkné dívčí knihy.

Princeznám sluší růžová Princeznám sluší růžová Meg Cabot

Četla jsem ji v pubertě, kdy se mi moc líbila. Ale bohužel jsem četla i další díly a nějak mi už splývají dohromady. Škoda, protože to jsou pěkné dívčí romantické knihy.

Princezna na večírku Princezna na večírku Meg Cabot

Pěkné, příjemné. Četla jsem spoustu dílů, bohužel mi už nějak splývají dohromady a nedokážu je oddělit. Škoda.

Děvče z útesu Děvče z útesu Zane Grey

Četla jsem jí už před mnoha lety. Úplně si už nevybavuji děj, ale vím, že jsem ji louskala stránku za stránkou a líbila se mi.

Zrádkyně Zrádkyně Lisa Jackson

Ano, ano. Mám tyhle romantické cajdáky moc ráda.

Případ nevěrné Kláry Případ nevěrné Kláry Michal Viewegh

Jedna z mála knih, kterou jsem od Viewegha zatím četla. A moc se mi líbilo, s jakou ledabylostí některé scény popisuje, zároveň ale vtáhne do děje a po otevřeném konci přemýšlíte, jak to vlastně mohlo opravdu skončit.

31.10.2017 5 z 5

Bonjour la France! - Rok v Paříži Bonjour la France! - Rok v Paříži Stefan Ulrich

Vtipné, čtivé, prostě bezva. Doporučuji jak na seznámení se s životem v Paříži, tak i jako oddechové čtení.

30.10.2017 4 z 5

Zabiják Zabiják Émile Zola

Četla jsem už před léty a celou dobu jsem čekala, kdy se konečně objeví nějaký vrah, zabiják, mučitel. Až téměř u konce knihy mi došlo, že zabijákem není osoba, ale alkohol. Zola naturalista každým coulem.

30.10.2017 3 z 5

Muminí moudra Muminí moudra Tove Jansson

Kdysi dávno jsem si Mumínky půjčila v knihovně, aniž bych věděla, co mě čeká. A byla jsem mile překvapená.

30.10.2017 4 z 5