Bonjour la France! - Rok v Paříži
Stefan Ulrich
Poté, co rodina Ulrichových strávila čtyři vzrušující roky v Římě, přišlo v létě 2009 stěhování do Paříže – města lásky a savoir-vivre. Přestože jeho manželka měla z přesunu k Seině radost, pociťoval Stefan Ulrich určité pochyby. Jednak si Itálii a její dolce vita oblíbil, jednak jeho znalosti francouzštiny byly od dob základního kurzu na gymnáziu poněkud zaprášené. A tak byly první týdny a měsíce v novém městě někdy překvapivě komplikované a jindy až vesele katastrofální. Od hledání bydlení za astronomické nájmy přes domovníky a řemeslníky, kteří sami sebe berou spíš jako umělce, až po pokus přimět Nicolase Sarkozyho poskytnout rozhovor. Přesto celá rodina dospěla k jednomu zjištění: Francouzi jsou sice zvláštní, ale mimořádně sympatický národ.... celý text
Literatura světová Cestopisy a místopisy
Vydáno: 2016 , MottoOriginální název:
Bonjour la France: Ein Jahr in Paris, 2013
Krásná kniha od jednoho z mých oblíbených spisovatelů, který popisuje slasti a strasti každodenního života v Paříži.
Moc pěkná knížka,sice mi některé kapitoly nepřišly zajímavé,ale jiné to skvěle vynahradily. Chvílemi jsem se zasmála,jen mi trochu vadily nepřeložené francouzské výrazy. V myšlenkách jsem se přenesla do děje knihy a zapomněla na to,že je venku zima a sníh..
Vtipné, čtivé, prostě bezva. Doporučuji jak na seznámení se s životem v Paříži, tak i jako oddechové čtení.
Čtivé, humorné, napsané s upřímností člověka, který byl kvůli práci nucen přestěhovat se z milovaného Říma do Paříže.
Přečetl jsem s velkou chutí tuto . Mistrně je popsán pobyt autora v Paříži. Velmi poutavě. Myslím, že bych mohl sám vystoupit před čtenáři a informovat je o současné Francii. Je to opravdu malá učebnice o dojmech, názorech a pozorování v Paříži a v celé Francii. Nechci se blíže rozepisovat, jen doporučuji čtenářů ke čtení a zahloubání této publikace
Velmi zajímavá a čtivá knížka.