IcemanSVK komentáře u knih
Za mňa osobne táto posledná kniha sklamaním. Začína to byť totálne neprehľadné a úplný zmätok. Skribovanie párovanie platovanie a kopa inych nepochopiteľných udalosti pokope. Tak ako som bol nadšený z 1. knihy a unikátneho konceptu, tak som sklamaný z tohto finále. Skoda no…
Pre mňa osobne to veľmi smutne Zakončenie celej série. Autor neskutočne uletel pomaly do žánru utopistickej sci-fi a prezentuje totálne nezmyselné scenáre ktoré sú zbytočne tlačené za hranu reality. Musel som sa teda neskutočne premáhať aby som to vôbec dočítal a to pritom všetkých 5 kníh predtým som čítal pomaly jedným nádychom. No nič ako sa hovorí neni každý pátek tak svátek
Čítal som celú sériu od čiernej hry ale musím povedať že podla mna postupom času začal autor tlačiť zbytočne na Pílu brutality, násilia a absolútnej nereálnosti v kontexte slovenskej reality. Takéto niečo by sa neudialo ani v banánovej Afrike zmietanej občianskou vojnou. A zial zacalo to uz v Tieni mafie 1.
Predpokladám že autor sa postupne nechal inšpirovať severskými alebo americkymi autormi v snahe o maximalizaciu prezentacie abnormálnych zvrhlosti, násilnosti a sexuálnych uchyliek vsetkeho druhu. Je to skoda lebo mnoho jeho knih je kvalitnych a normalne citatelnych.
Mnoho sekcii kde sa autor doslova akoby vyzival vo zvatenostiach a nechutnostiach som doslova preskakoval a uprimne mu ludsky odporucam konzultovat svoj dusevny stav s odbornikom v oblasti psychiatrie.