Ilona70 komentáře u knih
Knihu jsem začala s nadšením číst, a velmi brzy jsem ji odložila. Jedná se o literaturu faktu a jako takova by neměla obsahovat chyby. Autorovi se pletou rodinne vazby - švagr nebo bratranec všecko jedna rodina. Když takove nepresnosti najdu, nemam už chuť číst dál, protože si říkám kolik chyb tam asi je, o kterych nevím. Čtu to proto abych se něco dozvěděla a vlastně pochybuji jestli je to pravda. To se da odpustit v historickem románu, ale ne v tomto žánru. Škoda autor napsal hodně knih se zajímavými tématy, ale už mu prostě nevěřím.
Super knížka, mohla by být podrobnější, ale i tak jsem se dozvěděla něco nového o životě "v Kremlu". A nejen o ženách, co to bylo za "chlapi", kteří nechali zavírat své manželky.
Čtivé, ale opravdu hodně oddechové. O historii se mi zdá že až tak moc nejde, nicméně pro zimní večery nebo dovolenou příjemné nenáročné čtení.
Nadherna kniha, koho zajímá 2.sv.válka "musí" ji přečíst, nechybí ani romantika. Nechápu proč u nás nevychází znovu, další díl už se pak nedá sehnat vůbec, nebo na bazaru za velmi přemrštěnou cenu.
Krasná kniha i nasledujici díly, nádherné vylíčení přírody a života v ní.
Mám ruskou historii ráda a na tuto knihu jsem dlouho čekala až vyjde v češtině. Je to jiný pohled na Romanovce, trochu podřízený čtenářům, vhodný i pro ne úplně historické fajnšmekry, ale kniha je čtivá a zajímavá.