inssomnia komentáře u knih
Milá Bajo, dlužíš mi dva nové vaječníky, jednu čelist (spadla mi brada a nechce se vrátit na místo) a pošlu rovnou účet za kardiologa a psychiatra, protože toto! Páni! Já absolutně nemám slov! Vzala si vyjadřovací schopnost holce, která nezavře pusu.Jen sedím a otvírám papulu jako kapr na suchu
Hodnocení: 5/5
Habibi na vás nenechá nic suchou. Uchvátí svým smaragdovým pohledem, lapí čtenáře jako mouchu v pavučině a vychutná si svoji kořist.
Já opravdu nemám slov! Baja byla jako mistr loutkář, poslušně jsem šla směrem, kterým mě vedlaa když jsem začala mít podezření, okamžitě zatahala za provázky a nasměrovala moji pozornost jinam.
Habibi si nebere servítky a nechá vás s pusou dokořán,bušícím srdcem, třesoucíma se rukama, otázkami Jak?,Co?,Fakt?,a neodbytným pocitem, že chcete víc! Víc Habibiho, víc Baji.
Habibi je kniha, kterou chcete číst. A když ji dočtete, tak netoužíte po ničem jiném, než ji otevřít a začít znova!
Hltala jsem každé slovo, emoce jsem měla jako na houpačce, srdce mi bušilo a mozek jel na plné obrátky. Hlavou mi teď hodně dlouho bude znít jen HabibiA mám podezření, že k druhému dílu bych si měla raději pořídit kardiostimulátor
Příběh byl skvělý, ale těch hrubek a překlepů v českém vydání, bože. To zájmeno “jejým” mi malém vypálilo sítnici.:( Chyba se stane, ale tohle je pořádná ostuda. Škoda, ubralo to na celkovém dojmu.
3,5*
Mírné zklamání. Možná jsem čekala něco trochu jiného. Postavy byly skvělé, zákulisí Hladových her a jejich začátky jak by smet. Myslím, že mírné proškrtání by rozhodně neuškodilo. Místy byl příběh zdlouhavý a trochu nudný. Ale mám hroznou chuť si znovu přečíst původní trilogii. :D
3,75*
Po přečtení prvního dílu jsem čekala neskutečně divokou jízdu... No, ukázalo se, že půjde spíše o jízdu vyhlídkovou, nežli divokou. :D Král zanechal spousty otázek, které Rytíř zodpoví. Nevadilo mi pomalé tempo, naopak to bylo příjemné, a vzhledem ke vztahu Gen a Isiaha příhodné. Takovou velmi dlouhou předehrou bych to nazvala. :D Co trochu rušilo celkový dojem byla přílišná snaha o drama (ohledně Dravena i Dashe) a tajemno (Isiahova minulost, kterou odhalíte ještě před odhalením samotným).
Třetí díl s Presley si rozhodně nenechám ujít. Obzvlášť po tom konci...
Vtipné letní čtení. Hlavní hrdinka je opravdu "trubka", hlavně ze začátku, ale moc se mi líbil její celkový vývoj, takže se to dalo přehlédnout. Taková Pravá blondýnka trochu jinak. :) Určitě si knihu přečtu znovu, ale spíše v originále. Protože při slovech buchtička, mušlička a Venušin pahorek mi cukalo oko. Už mi tam chybělo jen nějaké to chvějící se kopí. Začínám mít s některými překlady do češtiny trošku problém.Proto ta jedna hvězdička dolů. :( Druhý díl je o Hanně, tak snad se ho dočkáme brzy. :)
Čekala jsem trochu víc. Tohle je obyčejný průměr...neurazí, ale rozhodně nenadchne. Ale můj největší problém? Překlad! Ano, jde o erotický román, ale to neznamená, že budu neustále točit čtyři slova, a vkládat je do každé druhé věty. Panu překladateli by neuškodilo rozšířit si slovní zásobu. Jestli se někdy pustím do pokračovaní, tak ro rozhodně nebude v českém jazyce, ale spíše v angličtině, abych zjistila zda to bylo opravdu překladem nebo knihou.
Takže...
Podle některých recenzí jsem očekávala, že druhý díl bude průser, a to rovnou epických rozměrů. No, průser epických rozměrů se sice nekonal, ale...
Z tohohle dílu jsem smutná. Opravdu hodně smutná. Kolem náboje, chemie a postav z Holubice a hada tenhle díl snad ani neprošel. Postavy ztratily své kouzlo, neustálé žabomyší války mezi nimi taky celému příběhu nepřidaly. Celé to bylo jaksi plošší a nezáživné. Tenhle díl neurazí, ale rozhodně nenadchne. Mám pocit, jako bych četla dvě odlišné série, a ne dva díly jedné.
A ten závěr? Proč mi tohle vždycky udělají? Proč? Ale i přes ty slzy, konec byl to, co hodnocení trochu zachránilo. Doufám, že poslední díl reputaci Holubice a hada opět trochu napraví.
Tohle bylo zklamání. Knihy Pen mám ráda, ale tohle... Přijde mi, že vzala něco ze dna svého spisovatelského šuplíku. Něco, co psala na úplném začátku své spisovatelské kariéry. Něco tak neskutečně začátečnického, nedotaženého, nedodělaného a nalepila na to chlapa bez trička, aby to aspoň trochu zaujalo.