jackiebobcek jackiebobcek komentáře u knih

Hokej '73 Moskva Hokej '73 Moskva Vlado Malec

Málo zaujímavá pblikácia, asi len z historického hľadiska, plná rozhovorov, ale málo informácií zo zákulisia a atmosféry podujatia. Možno sa tu veľmi prejavilo normalizačné ovzdušie.

21.04.2023 2 z 5

Hokej '69 Stockholm Hokej '69 Stockholm Vlado Malec

Najhoršia reportáž (od Vlada Maleca) z legendárnych majstrovstiev sveta. Neviem, či to spôsobili okolnosti politických udalostí v našej krajine, ktoré predchádzali tomuto šampionátu, ktoré sa pôvodne mali konať v Prahe. Nehľadiac na to, z hľadiska hokejového fanúšika ma táto publikácia veľmi sklamala. Veľmi málo hokejových informácií, či už zo zápasov alebo zo zákulisia hokeja. Z popisu druhého víťazstva Československa nad Sovietskym Zväzom som mal z textu v hlave taký chaos... Najhodnotnejšie na publikácii sú asi len fotografie.

16.12.2022 2 z 5

Vrah zemřel první... Vrah zemřel první... André Wurmser

Keď som pred 35 rokmi čítal túto knihu (v slovenčine) ešte ako teenager, vnímal som ju len ako zaujímavú detektívku. Teraz, v pokročilejšom veku (v češtine), som si vychutnával neoddeliteľný humor, ktorý je rovnocenný kriminálnej zápletke. Ide v podstate o akúsi paródiu na krimi literatúru, ktorá nie zriedka presahuje aj rámec žánru. Evidentne sa autor zabával pri písaní tejto knižky a určite po nej siahnem skôr ako za ďalších 35 rokov!

30.12.2020 5 z 5

Veselice aneb Kostlivec ve skříni Veselice aneb Kostlivec ve skříni William Somerset Maugham

Až prekvapivo ľahko sa mi to čítalo. Pekne vystavaná kompozícia. Jemný nenásilný a inteligentný humor. Zaujímavé literárne pozadie.

01.10.2017 5 z 5

Rozhořčený mladý muž Rozhořčený mladý muž Achille Gregor

Veľmi veľmi pekná zbierka poviedok ... Až sa mi nehcelo veriť, že také niečo kedysi u nás vyšlo. Doslova vianovská hra so slovom na pozadí socialistickej spoločnosti. Asi najviac to ocenia tí skôr narodení, ale je nás čoraz menej a menej...

29.08.2017 5 z 5

Hokej '72 Sapporo-Praha Hokej '72 Sapporo-Praha Igor Mráz

Ďalší cenný úlovok z antikvariátu. Vychutnával som si atmosféru šampionátov, najmä toho pražského. Možno som aj sedel ako malý trojročný chlapec v miestnosti, keď otec sledoval hokej, ale nepamätám si to a zabudol som sa ho po rokoch na to opýtať.

Hokej '77 Viedeň Hokej '77 Viedeň Vlado Malec

Bol to prvý hokejový šampionát, ktorý som sledoval a jeden z najnapínavejších šampionátov vôbec. A moja prvá kniha, ktorú som si sám kúpil. Vrelo odporúčam.

Hokej '78 Praha Hokej '78 Praha Vlado Malec

Posledná z knižných publikácií o hokejových šampionátoch z ruky Vlada Maleca. Výborná knižka so smutným záverom pre českých a slovenských fanúšikov hokeja. Ako málo chýbalo...

Pen z Polyanthy Pen z Polyanthy Edgar Wallace

Pen z "Polyanthy" patrí k slabším dielam Edgara Wallaceho. Ľahko sa to číta, ale veľmi ma to nezaujalo.
K vylepšeniu nálady z čítania mi prispeli poviedky O. Henryho, ktoré sú zaradené ako súčasť knihy.
Nespornou prednosťou je prevedenie knihy, takže je pôžitok držať takú knihu v rukách.

20.10.2016 3 z 5