JajaAP JajaAP komentáře u knih

Vyvolení Vyvolení Gabriella Poole

Moc nadšená z knihy nejsem. Často jsem se ztrácela a nebylo mi jasné kdo to mluví a ke komu. Byl v tom zmatek. Celou dobu jsem si myslela, ze jde o upiry, ale duchové, to mě překvapilo. I tak je to jen na tři *

28.05.2013 3 z 5

Návrat Návrat Sophie Jordan

Tak tomu říkám strhující zakončení série. Tahle kniha byla napínavá až do konce. Až jsem si říkala, kdy už se to trošku uklidní, abych si mohla vydechnout, ale nešlo se od knihy odtrhnout. Byla tam spousta nečekaných zvratů, spousta lásky a taky smutek. Většinou mám ke knize, ikdyž se mi líbí nějaké výhrady, ale tady mám pocit, že to ani nestojí za řeč. Rozhodně povedená série a doporučuji si jí přečíst.

27.05.2013 5 z 5

Útek Útek Sophie Jordan

I druhý díl mě nadchnul. Jen mi občas připadlo, že Jacinda sama nemá moc jasno v tom jestli chce Willa nebo Cassiana. Ale bylo to zábavné a napinave od začátku do konce.

26.05.2013 4 z 5

Na vrcholu Na vrcholu Richelle Mead

Druhý díl se prvnímu nevyrovná. Ani nevím, co přesně mi vadilo, ale celý ten příběh nebyl tak zajímavý a poutavý jako první díl.

23.05.2013 3 z 5

Padesát odstínů temnoty Padesát odstínů temnoty E. L. James (p)

Mě se líbil i druhý díl. Sice po literární stránce docela slabé, hlavně kvůli pořád se opakujícím výrazům, ikdyž co bych čekala u tak dlouhého románu, ale obsahově jsem spokojená. Ráda bych řekla, že mě kniha nijak neovlivnila, ale mě se četla nádherně a fakt mě pobavily všechny ty komentáře, co jsem si tady přečetla o knize. Je s podivem kolik jich je negativních a přesto jí četlo tolik lidí. Z toho si nechápavě koušu spodní ret. Já si trojku rozhodně přečtu.

21.05.2013

Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Musím se přiznat, že jediný důvod proč jsem nakonec sáhla i po této knize, byl ten, že jsem chtěla pochopit to davové šílenství, které tahle kniha vyvolala. Tahle kniha je vidět a je o ní slyšet snad všude, a ikdyž tady nemá moc velké hodnocení a komentáře mě vážně pobavily, četlo jí už tolik lidí. A tak jsem si řekla, že si udělám názor sama. Musím říct, že výčet věcí, které mi na knize vadily by byl dlouhý. Hlavně neustále se opakující věci jako kousání rtu, naklánění hlavy, červenání a orgasmy jak na běžícím pásu, slovo baby mi už začíná lést na nervy a neusátle se opakující věta "Snažíme se potěšit navzájem slečno Steeleová" a tak bych mohla pokračovat dál a dál. Ale je fakt, že kniha se četla moc dobře. Nedokázala jsem se od ní odtrhnout. Je fakt, že jsem dost svázaná předsudky, protože ponižování Any mi vadilo, a Christian mi připadal ze začátku opravdu jako zvrhlík. Ale jak jsem četla dál bylo víc a víc vidět, že mu na ní záleží a přišlo mi to nakonec jako červená knihovna jen s mnohem větší dávkou sexu. Názory na tuhle knihu se dost různí, ale mě se líbila.

20.05.2013

Trápení Trápení Richelle Mead

Musím se přiznat, že jsem od knihy moc nečekala, ale mile mě překvapila. Mám ráda knihy o nadpřirozených bytostech, ale poslední dobou se píšou hlavně knihy o andělech a úpírech, proto mi nápad se sukubou přišel hodně originální. Příběh je taky poutavý a musím uznat, že autorka umí krásně popsat milostné scény. Pokud budou další díly stejně dobré jako první tak už se těším až si je přečtu.

15.05.2013 5 z 5

Záhrobie Záhrobie Alexandra Adornetto

Velmi zajímavé pokračování. Bethany mi už nepřijde tak naivní, možná proto, čemu všemu je v zásvětí vystavena. Zatímco první díl byl jak z červené knihovny, plný romantických chvil Beth a Xaviéra, tak ve druhém díle moc příležitostí být spolu nedostanou a o to zajímavější a intezivnější to je. Já jím tu lásku až za hrob vážně věřila. Konec byl zajímavý, jen mě mrzí, že na zakončení celé série si ještě pár měsíců musíme počkat. Ale jinak doporučuji přečíst.

12.05.2013 5 z 5

Zář Zář Alexandra Adornetto

Tak tomuhle říkám opravdový slaďák. Příběh byl hezký a trošku akční až na úplný konec, ale i tak se mi to líbilo.

11.05.2013 5 z 5

Prokleté sestry Prokleté sestry Lisa Jane Smith

Tahle knížka mi přišla hodně průměrná. Rozhodně jsem četla lepší a to i od této autorky. První dil byl mnohem lepší.

07.05.2013 2 z 5

Kruh ohně Kruh ohně Michelle Zink

No, dopadlo to přesně jak jsem čekala, jen ten konec byl moc rychlý. Co bylo dál s klíči se asi nedozvíme. Kniha se četla moc pěkně a musím pochválit opravdu originální námět. Nic co by mi připomínalo tuto sérii jsem dosud nečetla, ale i tak k mým nejoblíbenějším se nezařadí.

05.05.2013 3 z 5

Drakie Drakie Sophie Jordan

Moc ráda bych o této knize napsala, že je to pěkný a originální příběh, ale byla by to pravda jen z části. Pozadí příběhu mi připadá tak nějak ohrané. Tajemná dívka, která skrývá své pravé já, je zamiluje do spolužáka na střední škole? To už tu bylo tolikrát. Ale musím pochválit nápad s draky. To je vážně originální, obzvlášť po té záplavě upírů a andělů z poslední doby. Takže celkově... mě se to líbilo a už se těším na další díly. A obálku taky chválím. :-)

03.05.2013 4 z 5

Zasvěcená Zasvěcená Cynthia Hand

Jsem vážně na rozpacích. Nestává se,že by mě knížka dohnala k slzám, ale tohle je knížka u které jsem opravdu brečela. Velký obdiv skládam autorce,za tak úžasnou knížku,která vás vtáhne do děje tak silně,že cítíte smutek hlavní hrdinky. Kniha se mi moc líbila a doufam,že až vyjde poslední díl, tak se Clara dočká taky štěstí.

02.05.2013 5 z 5

Nadpozemská Nadpozemská Cynthia Hand

Moc pěkná a oddechová knížka. Nebyla sice nijak napínavá, ani děsivá jako to u fantasy knih co jsem zatím četla většinou je, ale i tak se mi moc líbila. Jen mě trošku překvapilo, že si Clara vybrala Tuckra a ne Christiána jak to obvykle bývá. Už se těším jak to s nimi bude dál. Jen škoda, že třetí díl vyjde až v červenci. Tuhle knihu rozhodně doporučuji k přečtení.

30.04.2013 5 z 5

Strážkyně Brány Strážkyně Brány Michelle Zink

Určitě lepší a napínavější než první díl.

26.04.2013 3 z 5

Finále Finále Becca Fitzpatrick

Tak mám dočteno, a musím říct, že jako celek se mi to vážně líbilo. Rozhodně se tahle série zařadí mezi moje nejoblíbenější a nebude to jen kvůli važně povedeným obálkám. Bude mi chybět Patch, tu postavu jsem si vážně zamilovala. Když ke konci Nora věří, že je Patch nadobro pryč tak to bylo opravdu smutné. Jen mě moc nenadchnul trošku uspěchaný konec. Nemám ráda takové ty skoky v čase, kdy vám zbydou tři stránky abyste pochopily co s nimi bylo dál. Co po třech letech dělá Nora s Patchem? Mě ze začátku ani nebylo jasné koho je to svatba a koho si to Vee bere. A navíc jsem na spoustu otázek nedostala odpovědi. Co se stalo s ostatními nefilim a co padlí andělé, to jsou všichni kromě Patche pryč a jak to bude s jejich stárnutím? A nakonec škoda jak to dopadlo se Scottem. Ze začátku jsem tu postavu neměla ráda, ale v posledním díle se ukázal jako skvělý kamarád. Vážně k vzteku jak to sním dopadlo.

24.04.2013 5 z 5

Ticho Ticho Becca Fitzpatrick

Třetí díl mě nezklamal. Přečetla jsem tuto knihu jedním dechem a jsem moc ráda, že jsem jí začala číst k době kdy už jsou vydány všechny díly a nemusím čekat na konec. A samotná kniha - Vee mě zklamala, moc jsem si oblíbila její humor a přátelství, ale v tomto dílu se moc neobjevovala a vůbec se neukázala jako dobrá kamarádka. Spíš mě překvapilo, že pravdu se Nora dozvěděla od lidí od nichž bych to čekala nejméně. Ze začátku mi chyběl Patch (protože tu postavu jsem si vážně oblíbila) ale když se konečně objevil, tak mě to vtáhlo do děje. Na začátku mi bylo Nory líto jak tápe v nevědomí, ale o to zajímavější bylo sledovat jak si pomalu vzpomíná. Bylo to zajímavější než kdyby autorka popisovala postupně co se dělo celou tu dobu. Jen jsem nějak doufala, že si na Patche (Jeva) vzpomene díky otcově prstenu do něhož Patch nechal vyrýt jejich jména. I Scota jsem si v tomto díle docela oblíbila. A konec knihy - no, k tomu se zatím nebudu vyjadřovat. Uvidíme. :-) Ale jinak rozhodně doporučuji.

22.04.2013 5 z 5

Crescendo Crescendo Becca Fitzpatrick

Moc povedené pokračování a napínavý konec. Hromada zvratů a nevíte komu věřit. Ale musím souhlasit, že Scott mě taky na konci překvapil. Jdu honem číst Ticho, abych věděla jak to bude dál.

20.04.2013 5 z 5

Já a pan Darcy Já a pan Darcy Alexandra Potter

Oddechová knížka, četla se hezky a příběh se mi taky líbil i konec byl očekávatelný, jen jsem pořád čekala na nějaké racionální vysvětlení postavy pana Darcyho. Nezdálo se mi to jako fantasy, ale opak je pravdou.

18.04.2013 4 z 5

Tajemství upírů Tajemství upírů Lisa Jane Smith

Moc pěkná knížka. Od L.J.Smithové jsem četla spoustu knih a ikdyž jsem začala snad nejslavnějšími upířími deníky, musím říct, že napsala mnohem lepší knihy a tohle je jedna z nich. Když jsem četla o čem kniha je, moc mě to nenadchlo, ale byla jsem překvapená kniha je docela smutná, ale hezká a zajímavá. A navíc má konec. Vřele doporučuji.

18.04.2013 4 z 5