Jajiinka
![Koruna Koruna](https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/343047/koruna-5CN-343047.png?v=1587368874)
Hodnocení 4⭐/5⭐
Máme tu další pokračování Selekce. Začátek příběhu princezny Eadlyn, jsme si již řekli v minulé recenzi na knihu Dcera. Když byla Eadlyn přinucena k Selekci, nikdy by nepomyslela na to, že se snad do některého z 35 chlapců zamiluje. Nejraději by již celou událost ukončila a nikoho si nevzala. Ovšem situace v paláci ji přinutí nad tím přemýšlet. Přišla na to, že zastávat celé kralování sama, by nebylo jednoduché. Opravdu vedle sebe potřebuje nějakého spojence. Bude ten její spojenec, kterého si nakonec vezme i její opravdová láska? A co když jí láska čeká úplně někde jinde? Rebelové jsou pořád na koni a království doufá, že svatbou nepokoje potlačí. Je ovšem tohle opravdu ta správná cesta? Rozhodnutí nakonec zůstane na samotné Eadlyn.
Opět vynikající četba. Je sice pravda, že je to vyloženě četba pro dívky. Ale občas každá z nás potřebuje trochu té romantiky se šťastným koncem. A tady se vyloženě děje. Tato kniha je o chlup lepší než předešlí díl. Eadlyn se tu pokouší uvažovat jako dospělá žena, která musí dělat důležité rozhodnutí. Kniha byla plná zvratů a některé situace byli vážně nepředvídatelné. Dokonce samotný konec byl velice nepředvídatelný. Knihu jsem si užila a tím zakončila sérii SELEKCE. Opravdu jsem moc ráda, že jsem tyto knihy četla a budu se k nim ráda vracet. Je to jednoduchá četba pro dlouhé zimní večery.
![První První](https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/218383/prvni-E5l-218383.png?v=1653292404)
Je to fantasy kniha, která má krásný přebal a je v pevné vazbě.
Příběh navazuje na knihy Selekce(2014) a Elita(2015).
America si uvědomuje, že hrozby za hradbami paláce získávají na intenzitě. Ani v duchu si nedokázala představit, že se dostane do samotné Selekce, natož na její úplný konec. Pomalu přichází na to, že za svou lásku musí bojovat. Jaký osud jí to přichystá. Vyhraje tento boj?
Tento díl mě opět nezklamal. Pociťovala jsem v něm více napětí a akce, než v předešlých dílech. Konec byl emocionální a hezky zakončený. Ano, smrt některých postav byla šokující ale přidala razanci a reálnost příběhu. Rebelové mě moc bavili a dalo to příběhu smyl.
Opravdu krásné knihy s krásným příběhem pro dívky.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)