Koruna přehled

Koruna
https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/343047/bmid_koruna-5CN-343047.png 4 1993 1993

Selekce série

< 5. díl

Když byla Eadlyn přinucena zúčastnit se Selekce, netušila, že by se mohla zamilovat do jednoho z 35 nápadníků. Ji prostě žádná pohádka nečekala! Jen počítala dny, až bude moct poslat všechny domů. Po událostech, které se odehrály v paláci, si ale uvědomuje, že nemůže být na všechno sama. A že srdce někdy překvapí i nejotrlejšího cynika. Co když ale bude muset učinit volbu, která je důležitější, než si kdy pomyslela?... celý text

Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo

The Crown, 2016

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Koruna. Přihlašte se a napište ho.

stelka_knihomol
27.10.2024 2 z 5

Už první díl této duologie ze světa známé Selekce byl trochu slabší, Koruna se mi ale nelíbila ještě o dost víc. Počtění je to pěkné, oddechové a taky vcelku rychlé, chyběla mi zde ale nějaká vážnější linka, která by, stejně jako tomu bylo v Selekci, vyrovnala romantickou zápletku. Bez ní byl příběh sice milý, ale trochu obyčejný.
První díl jsem četla na začátku roku, takže jsem si nepamatovala téměř nic. Naštěstí tedy Eadlyn hned na začátku poslala všechny domů, což mně osobně sice pomohlo trochu se zorientovat, v průběhu to však působilo uspěchaně. Také se autorka očividně vykašlala na jakýkoliv postupný vývoj charakteru hlavní hrdinky a rozhodla se ho vhodit rovnou do žádané podoby, aby se tím nemusela dále zaobírat.
Za těch 250 stránek jsem neměla šanci poznat nějakou postavu a kdybych si už z minulého dílu nepamatovala, že fandím Henrimu, nejspíš by mi na tom, koho si vybere, nezáleželo ani trošičku. Což nejspíš není to, co bychom při čtení měli cítit, že?
Poměrně rychlé ukončení soutěže mi také přišlo nelogické, po dvou měsících si přece nikdo nedokáže vybrat manžela na celý život! Navíc Eadlyn byla s každým z nich jen na pár schůzkách, jestli vůbec!
Kniha působila jako pohádka, kterou si malá holka načmárá do deníčku, a celý princip Selekce ztratil jiskru, kterou původní série měla. Téměř vše dobré bylo vyškrtnuto a zůstali jen nudné řádky o princezně, která se snaží vybrat si manžela. Bez jakékoli hloubky.

jitka_dankova
15.10.2024 5 z 5

Druhý díl půvabné princeznovské duologie pro mladé dívky, která navazuje na příběh nastíněný v Selekci. Opravdu nečekaně mi tento příběh přirostl k srdci, dojal mne a vím s jistotou, že se k příběhu Eadlyn budu časem vracet, narozdíl od příběhu její matky, který je v prvních třech dílech Selekce.
Celá kniha obsahuje jen nenápadnou romantickou linku, decentní, tak akorát kouzelnou a pohádkovou pro dospívající dívky, kterým je určena. Většina dospělých žen si z knihy nebude mít co odnést, je to opravdu zaměřené na cílovou skupinu mladých dívek. Přesto a nebo právě proto se mi ten příběh lásky nastíněný v téhle knížce vlastně hrozně moc líbil a celé mne to dojímalo. Jde o milou dívčí pohádku se šťastným koncem.

TessieB
12.08.2024 4 z 5

Eadelyn byla rozhodně sympatičtější než v první knize. Některá rozhodnutí mě hodně překvapila, ale o jejím finálním výběru jsem neměla moc pochyb :) jen je mi líto toho druhého, který jí už dal prsten a najednou z toho bylo prd. Takové slušné 3,5*, jako oddychovka to splnilo očekávání.

Knižní novinky (15. - 19. květen)

16.05.2017

I malý kousek dobra je lepší než žádný.

Kniha Koruna v seznamech

v Přečtených3 066x