jan.para jan.para komentáře u knih

České země v době baroka České země v době baroka Jitka Lněničková

11.09.2022 5 z 5

České země za posledních Přemyslovců České země za posledních Přemyslovců Zdeněk Bígl

České země v době osvícenství České země v době osvícenství Jitka Lněničková

11.09.2022 5 z 5

České země za Jiřího z Poděbrad a Jagellovců České země za Jiřího z Poděbrad a Jagellovců Petr Klučina

České země v době obrození České země v době obrození Jitka Lněničková

České země 1848-1918 České země 1848-1918 Marcela C. Efmertová

České země v době renesance České země v době renesance Naďa Kubů

11.09.2022 5 z 5

Atentát na Reinharda Heydricha a druhé stanné právo na území tzv. protektorátu Čechy a Morava - Svazek 3 Atentát na Reinharda Heydricha a druhé stanné právo na území tzv. protektorátu Čechy a Morava - Svazek 3 Vojtěch Šustek

Geniální dílo Vojtěcha Šustka, které obsahuje dokumenty týkající se první vlny výsadků do Protektorátu. Kniha neobsahuje jen dokumenty týkající se operace Anthropoid, ale také dalších skupin.

10.09.2022 5 z 5

Atentát na Reinharda Heydricha a druhé stanné právo na území tzv. protektorátu Čechy a Morava - svazek 1 Atentát na Reinharda Heydricha a druhé stanné právo na území tzv. protektorátu Čechy a Morava - svazek 1 Vojtěch Šustek

Dvojčata zpátky ve škole Dvojčata zpátky ve škole Enid Blyton

Narozdíl od série Tajemství on Enid Blyton mě tato kniha vůbec nechytla.

10.09.2022 1 z 5

Hitlerovi generálové Hitlerovi generálové Christopher Chant

Profily významných německých generálů z doby 2. světové války. Generálové jsou v knize rozděleni dle jednotlivých operací a front.

Colby #1: Výška mínus třicet Colby #1: Výška mínus třicet Michel Régnier

Chvílemi trochu nepřehledné. Lehce zapomenutelné.

10.09.2022 3 z 5

Dějiny českých zemí Dějiny českých zemí Petr Čornej

Kniha určená spíše pro mládež. Obsahuje stručný popis našich dějin. Jako start do našich dějin je více než dostačující.

Sokolovo: Ve stínu propagandy Sokolovo: Ve stínu propagandy Jiří Klůc

Kniha popisuje vznik naší jednotky v SSSR a její následné nasazení v boji u Sokolova. Kniha obsahuje spoustu fotografií, map a dokumentů. Dále v publikaci nalezneme profily jednotlivých velitelů. Úžasné na knize je to, že jí napsal kluk, kterému je 20 let.

10.09.2022 4 z 5

Kronika druhé světové války Kronika druhé světové války * antologie

Ucelený přehled o 2. světové válce spousty fotografií a map.

Žil jsem na Čukotce Žil jsem na Čukotce Tichon Zacharovič Sjomuškin

Sovětská nuda.

10.09.2022 1 z 5

Zvíře Zvíře David Burnie

Úžasné fotografie. Radost je na ně dívat.

10.09.2022 5 z 5

Ilustrované dějiny historie českých zemí Ilustrované dějiny historie českých zemí Petr Čornej

10.09.2022 5 z 5

Dobrodružné příběhy Tři Mušketýři a jiné Dobrodružné příběhy Tři Mušketýři a jiné Brenda Ralph-Lewis

Kniha určená spíše pro děti. Obsahuje několik světových příběhů, jako jsou Tři Mušketýři, Gulliverovy cesty, nebo Ostrov pokladů.

10.09.2022 4 z 5

Kuba Kuba Beate Schümann

Kniha mi velmi pomohla. Hlavně mapa :))