jana5589 jana5589 komentáře u knih

Revoluce Revoluce Jakub Trpiš

(SPOILER) Co napsat. Již jsem se vyjadřovala na fb ke knize, která se mi četla těžko. Po Volbě jsem se ze začátku nemohla začíst. Hlavně mi trvalo si knihu objednat, mám nemám až jsem to udělala a jsem ráda. Jakobych jí měla číst až v době, kdy je nám vše zakazováno, přikazováno a jsme omezováni ze všech stran. V době, kdy sama dost často používám slovo revoluce, protože se těžko smiřuji s tím kolem nás a nevěřím spoustě informacím. Musela jsem si dávat pauzy ve čtení a přemýšlet, co všechno je vůbec v dnešním světě možné a jak moc je námi manipulováno. K postavám jsem si těžko budovala vztah a když už ano, tak no, prostě je dostali. Knihu vnitřně zpracovávám a mám jí před očima, když vidím videa demonstrací ve státech kolem nás i u nás. Je snad autor vizionář? Možná ano. Nebo se historie prostě jen opakuje. Knihu bych doporučila všem, kdo se nechtějí nechat ukolébat rádoby bezpečím a hojností. Závěr pro mně dobrý, věřím v cosi nad námi. Dokonce se mi po dlouhé době stalo, že jsem asi za půlkou knihy prostě na konec nahlédla. Nevydržela jsem.

19.11.2020 4 z 5

Je to jinak, mami Je to jinak, mami Tamara Tainová

Kniha je velmi čtivá, opravdu jsem jí přečetla za tři dny, četla jsem do noci. Boris mi byl velmi sympatický. Problematika homosexuálů je pořád ožehavé téma, někdo v recenzích zde psal, že kdo by se bál o práci, jsem přesvědčená, že obzvláště v některých profesích to problém je, takže to že se postavy bojí v zaměstnání přiznat ke své orientaci je pochopitelné. Stačí, když hovořím s někým na toto téma, pořád tu jsou jedinci, co gaye mají za nemocné a úchylné. Borisovo příběh byl vcelku uvěřitelný, emotivní a ani mi nevadil popis milování, což možná někdo nedá. Konec mne zklamal, bylo mi Borise líto a zajímalo mne, jak bude pokračovat. Neváhala jsem a objednala si e-knihy ve slovenštině, bohužel ještě nejsou vydané. Na slovenský jazyk jsem si poměrně rychle zvykla.

15.01.2020 4 z 5

Volba Volba Jakub Trpiš

Knihu jsem přečetla během pár dní, včera v noci jsem ji dočetla a nemohla jsem usnout. Já neumím dobře vystihnout svoje pocity, bylo to poučné, nutící k zamýšlení, napínavé a emotivní. Tomáš mi přirostl k srdci, takové učitele bych si přála. Autor mne dokázal tak dostat do příběhu, jako dlouho nikdo. Bylo mi po přečtení tak trochu smutno a zároveň mi je nějak zvláštně, neumím to popsat a vzhledem k věcem, co se dějí ve světě doufám, že máme snad ještě naději.
Mám ráda ezoterickou literaturu, jednu domu jsem jí byla ale už přehlcena, mám doma rozečtené knihy, které ne a ne dočíst. Po dlouhé době jsem si koupila tuto knihu a nelituji.Prvky ezoteriky zde jsou zasazeny do napínavého příběhu, což se čte lépe.

15.01.2020 3 z 5