jana7612 jana7612 komentáře u knih

Valard & vejce na draka Valard & vejce na draka Jan Marvel Horn (p)

Vazeni pratele, ANO! Vcera jsem sla spat az dnes, nemohla jsem knihu odlozit. Je silne navykova, ale troufam si rict, ze take, jako droga, navodi libe pocity, ovsem bez destruktivnich nasledku ( vyjma nevyspani: ) ). Kniha je svezi, ma charisma, spad, smrnc, notnou (a ta nota je velikosti slona) davku humoru. Oplyva humorem. Ke konci necha plavce, ktery proplouva jejim dejem spocinout v klidne zatoce. Vydychat se, vstrebat dej, uklidnit se a uvedomit si, jak si z nas plavcu/ ctenaru autor delal celou dobu sprtouchlata. Jazyk je pestry, plny dvoj i vice smyslu. Smysl pro kvetnatou mluvu s nadechem dob davnych a zrejme ani nenastalych autorovi nechybi. Jan Marvel Horn je evidentne bud roztomily psychous, nebo velice inteligentni clovek, ktery ma zalibu ve snech. Obcas jsem si rikala, ze ten material, ktery zrejme pozil u psani, chci tez :) Neb to bude mana nebeska. Obcas je dej tak napinavy, ze povahy slabsi, mezi nez se hrde hlasim, maji tendenci od knihy odchazet. Chtela jsem tez... po te mi doslo, ze to neni film a ze se neprenese pres pasaz : "Okousu si nehty", zatim co ja si uziji klidu toalety. Nezbyva nez cist dal.... a pozdeji nelitovat, ze jsem tak ucinila! PS. Jestli si na zacatku myslite, ze odhadnete jak to dopadne, tak jste vedle jak ten smrk :)))) Tesim se na pokracovani. PPS. Muj pritel u cteni taky rval smichy :)

24.03.2020 5 z 5