JaniMa JaniMa komentáře u knih

Harry Potter a princ dvojí krve Harry Potter a princ dvojí krve J. K. Rowling (p)

Kdo se jednou začte do této série, jen těžko se od ní odlepí. V porovnání s předešlými díly mě tento zklamal. Přišlo mi, že je mnohem méně promyšlený. Přesto času stráveného nad touto knížkou nelituji a přečtu si určitě i poslední díl.

03.02.2020 4 z 5

Neposvěcená půda Neposvěcená půda Mel Starr

Čtení je to skutečně oddechové, nenáročné. V knížce mi trochu chybí spád i napětí, přesto jsem ale nenašla důvod ji odložit. Snad proto, že se mi moc líbí jakým způsobem je v knížce vykreslen život v Anglii 14.století. A možná také proto, že mě již v prvním díle série zaujala hlavní postava natolik, že se nemohu přestat těšit na její další vývoj.

30.10.2019 4 z 5

Úkol pro šaška Úkol pro šaška Pavel Hrdlička

Humorné a napínavé čtení.

16.02.2019 4 z 5

Komiksový náčrtník Komiksový náčrtník Petr Kopl

Knížka je zajímavá a motivuje k sebezdokonalování, ale někdy je trochu obtížné pochopit, jak přesně autor některé zadané úkoly myslí. V jejich plnění je dobré postupovat postupně. Jednotlivé etapy na sebe navazují.
Líbí se mi možnost kreslit přímo do knihy. Můžu sledovat pokroky a vše nosit všude s sebou. Listy knihy jsou na kreslení uzpůsobené. Papíry jsou dost silné, takže se skrz ně neproryje tužka a nepropije ani slabý fix.

22.09.2018

Zločin u kostela Zločin u kostela Mel Starr

První kniha mě velmi zaujala zejména Ich-formou vypravování. Velice mě oslovila hlavní postava příběhu, už jen proto jsem se nemohla dočkat až se pustím do čtení druhé knihy.
Velice se mi líbí autorův styl psaní a snaha přiblížit čtenáři život lidí ve středověké Anglii. Pátrání po zločincích se mi jeví jako logická a celkem intuitivní, i když někdy trochu naivní. Příběh má ale po většinu času spád a čtenář má po celou dobu čtení důvod být zvědavý, co se dozví na následujících stránkách. Jen mi přišlo, že v druhém díle bylo pár pasáží, kde se děj trochu vlekl a autor se motal jen v kruzích toho, co již bylo napsáno dříve. Přesto i čtení druhé knihy byl dobře strávený čas a moc se těším na další díl.

12.09.2018 4 z 5