janina66 komentáře u knih
Super příběh. Tentokrát napínavý a ke konci i dost drsný. Velice čtivá detektivka s otevřeným zakončením. Líbila se mi zmínka o Mikovi. Už se těším na dalši.
Nečekala jsem, jak silný a citově naplněný, to bude děj této knihy. Velice čtivý příběh od 1.stránky až po poslední. Vůbec jsem netušila, jak to může skončit. Pro mě rozhodně velký čtenářšký zážitek. Výborně vykresleny povahy a pocity všech hlavních hrdinů, zejména Adama a Livie. Opravdu doporučuji!
Úžasné! Je to nádherný román s detektivní zápletkou a velmi napínavém konci. Fin byl velký sympaťák. Je to jeho vzpomínka na dětství, dospívání a lásce jeho života. A vzpomínka na "tu" skálu. Poslouchala jsem audioknihu, opět doplněnou nádhernou hudbou, která dodá na autetičnosti ostrova.
Audiokniha.
Až na ten konec, byla celá kniha jedna velká depka!
Ale líbilo se mi to.
No a co dodat k manželovi? Hnus
Pro opětovnou četbu této knihy jsem tentokrát zvolila audio.
Pamatovala jsem si jen jak jsou v penzionu všichni odříznuti od okolí pro spousty sněhu, ale vraha proč a jak jsem si už nepamatovala a byla jsem překvapena.
Nádherný příběh o chudé Báře, která měla srdce plné lásky, i když od ostatních se jí nedostávalo. Jsem ráda, že jsem si ji přečetla, protože ve filmovém zpracování je o ní úplně jiný příběh, který se mi nelíbil.
Výborný, až temný a depresivní román o dvou bratrech. Od jejich dětství až po dospělost.
Jejich zrůdné tajemství a propracované charaktery obou, jsou hlavní osou tohoto románu.
A ten úplný konec, fakt depka.
Vyslechla jsem audio, celá kniha plynula velmi pozvolným a zároveň temným tempem.
NÁDHERA!
Krásná kniha, skvěle podaný příběh. Ale velmi smutné. Ke konci jsem slzela, a ještě teď jsem z knihy rozhozená.
Muselo to být hrozné stěhovat se z chalup. Ať jako v tomto příběhu, nebo, když se stavěly přehrady. Někdy, když je sucho a klesne hladina, jsou vidět zbytky stavení či kostelů.
A jak píše "Rade", i mému dědovi zabrali pole a louky, máma mi to vyprávěla.
Poslední případ a "poslední vražda". Poslední vykreslení vztahu kap. Hastingse s Herculem, a vztah Hastingse se svojí dcerou.
Smutný konec.
Velmi zvláštní nezvyklá zápletka.
Přečteno za 1,5dne. Josefina mě baví i její všetečnost strčit nos do všeho. Skvělý humor. A závěrečné posezení na židlích na zahradě a s bábovkou, to jsem se třískala smíchy.
Skvěle zamotaný případ, včetně matoucího konce a nečekaného vraha při přepadení banky. A zase nebyl Harrym odhalen Princ Waaler. Snad příště.
Vtipná a velmi čtivá oddychovka. Celá kniha byla fajn, ale nejvíce se mi líbilo seznámení ve výtahu a snaha Dexe něco vyřezat. To jak měl pošmikaný prsty, to jsem se smála i nahlas. Ovšem obálka je hrozná.
Pěkná, poklidná česká detektivka. A jde to i bez potoky krve, stačí jen jedna mrtvola. Skvělé dialogy vyšetřování.
Moc hezké příběhy, i když některé smutné. Bohužel, vesnice po 2.sv.válce někeré zanikly,ať vybydlením odsunu němců a z většiny " při obraně našeho socialismu", které zbořil zub času a nebo těžkou vojenskou technikou. Škoda zaniklých domů, či hostinců.
Nádherné, a místy i dojemné čteni, hlavně díky fence Maggie. Kniha je sice detektivka, ale nejvíce je o přátelství policisty Scotta a jeho psí parťačky Maggie. Knihu jsem si moc užila, poslouchala jsem ji audio.
Výborné! Oba případy byly skvěle podané i jejich práce vyšetřování. Tentokrát málo špičkování a více vyšetřování.
Nebylo to špatné, ale u Sladký pomsty jsem se nasmála daleko více. Tady byla velmi humorná současnost, bohužel dosti sáhodlouhé popisy světové politiky v různých částech světa byly zdlouhavé a nezáživné. Knihu jsem poslouchala v podání Martina Stránského, skvělý poslech.
Audiokniha. Vzhledem, k tomu, že takovéto historické ságy nejsou můj okruh knih ke čtení, musím ohodnotit vysoko. Sice bylo vše předvídatelné, jako v pohádce a nechyběly intriky. Ale pokračování už číst nebudu.
Tato série je moje oblíbená. Ale musím říci, že tato kniha byla pro mě nejslabší, a i téma čínských uprchlíků se mi zrovna nezamlouvalo. Sice se člověk dozví něco o kultuře, politice a jejich lidovém léčitelství (bylinky, akupresura a akupunktura). Pro mě spousty čínských jmen. Souhlasím s ostatními, že kniha mohla býti kratší a jen by jí to prospělo v napínavosti. Opět jsem poslouchala audioknihu.