jansal jansal komentáře u knih

☰ menu

Ochraň mě Ochraň mě J. L. Beck

Za mě lepší, než ten minulej. Má to spád, nejsou tam desítky stránek hluchých míst. Za mě super. Už jsem to četla podruhé.
Jen mě štve, že už je to tak dlouho vydaný v ČR a nenásleduje další díl. Při tak otevřeném konci by to bylo fajn.

24.07.2024 4 z 5


Pískovna Pískovna Paulina Świst

Klasická Paulina. Kdo je slušný až za roh by se neměl ani pokoušet to číst. Ale jinak... zase je to precizně vystavěný 3d puzzle, kde můžeme předpokládat, jak vypadají zbývající kostičky, ale dokud nám je v dalším díle nedá, jsou to jen domněnky.
Na týhle autorce mě štve jen jedno - čekání na další díl je naprd. Kdyby aspoň člověk věděl, kolik to bude dílů (začala bych až po vydání posledního a pár dní by o mě nikdo nic nevěděl).

17.06.2024


100 dní štěstí 100 dní štěstí Fausto Brizzi

Kniha je úžasná a v něčem mi pomohla pochopit mou mamku, která si po vvyslechnutí krutého ortelu začala plnit některé sny co vždycky byly, hlavně kvůli rodině, přesunuty na 'až později', které se nekonalo. Nejsem žádná plačka, ale u této knihy jsem si pobrečela. A pokud bych se dostala do podobné situace vezmu si tuhle knížku jako průvodce.

26.02.2017 4 z 5


Prvok, Šampón, Tečka a Karel Prvok, Šampón, Tečka a Karel Patrik Hartl

Dárek od Ježíška, který udělal skutečnou radost , jen mi bohužel moc dlouho nevydržel - přečetla jsem to na jeden nádech. Měli by tam psát někde varování na jednorázovou časovou náročnost. :-)
Krásně lehce psané. Myslím, že ten slogan lehké psaní o nelehkých věcech se zde naprosto hodí.

26.12.2016 5 z 5


Malý pražský erotikon Malý pražský erotikon Patrik Hartl

Už dlouho jsem nepotkala knížku, která by mě takhle pohltila - nedalo se od ní odejít. Pohodová, čtivá... musím jedině doporučit. Myslím, že snad každej si v ní najde místo, kde se bude muset zamyslet i nad svým životem - žiju vlastně tak jak chci?!

21.07.2015 5 z 5


Smlouva s Evou: Zkouška lásky Smlouva s Evou: Zkouška lásky Jitka Volfová

Tak suše konstatuji, že prvnímu dílu to nesahá ani po kolena... kdyby těhotenství probíhalo tak jak je popisováno tady, lidstvo by už dávno vymřelo a všichni chlapi by byli rozvedení (právě čekáme druhého potomka, takže mám s čím srovnávat). Myslím, že třetím dílem se ani nebudu obtěžovat.

20.04.2014 2 z 5


Jmenuji se X Jmenuji se X A. J. Molloy

Z téhle knížky mám hodně rozporuplný pocit. Začátkem jsem se prokousala jen proto, že knihu mi doporučila kamarádka, která mi ji vychválila. Rozhodně mi některé scény přišly "hodně" přitažené za vlasy. Tak od čtvrtiny už byla čtivější a některé pasáže byly doopravdy napínavé. Šesté mistérium - vyvrcholení knihy mi připadalo docela odfláknuté - měl to být zlatý hřeb knížky a během šesti stránek bylo po všem. V podobném duchu se nesl i konec.
Ale i tak mám z knihy celkově pozitivní dojem, ani nevím proč. Mnoho knih jsem musela číst podruhé, abych pochopila hlubší souvislosti, ale tahle kniha mě k tomu nijak neláká, takže doporučuji, kdo si ji chce přečíst, ať si ji půjčí v knihovně. Na odpočinek a nenáročné čtení se hodí (ale nečekejte zázraky, protože ty se v takovéhle literatuře prostě nedějí) :-)

17.03.2014 3 z 5


1984 1984 George Orwell (p)

Je zvláštní, že pokaždé, když se k této knize vrátím, nastíní mi trošku jiný pohled... nikdo nemůže napsat, že by byla špatná... protože v tom případě na ni čtenář nebyl připraven.

19.02.2014 4 z 5


Sedm let hříchu Sedm let hříchu Sylvia Day

Nemá cenu chtít od podobné knihy oduševnělý obsah, ale musím uznat, že svůj účel splnila - udržela mě vzhůru, když můj syn odmítal spát a to se nepovedlo ani mnohem oduševnělejším knihám. Jednou větou: u knihy se nemusí nijak přemýšlet a je to skutečná oddychovka (moderněji pojatá červená knihovna).

17.02.2014 3 z 5