Janulka56 Janulka56 komentáře u knih

Veselé pohádky a říkadla Veselé pohádky a říkadla Michail Alexandrovič Bulatov

Nejkrásnější pohádky a říkanky které znám. Skoro všechny umím dodnes zpaměti. Někdy po roce 1980 jsem si koupila nové vydání této knížky. A byla jsem strašně zklamaná. Stejné pohádky, uspořádání, ilustrace, ale jiná slova, asi nový překlad. To byla úplně jiná knížka. Tak si toto staré vydání chráním jako poklad.

03.07.2013 5 z 5

Dvacet tisíc mil pod mořem Dvacet tisíc mil pod mořem Jules Verne

Tak tuto knížku jsem četla několikrát a pokaždé jsem si čtení užívala. Stejně tak dva roky prázdnin. Stejně by mě zajímalo, jestli by se knížka líbila i dnešním malým čtenářům.

30.06.2013

Mikeš Mikeš Josef Lada

Tohle byla moje nejmilovanější knížka. Jenom jsem tehdy měla starší vydání. Babička mně z ní četla ještě když jsem neuměla číst. A pak vždycky když jsem byla nemocná. Kolikrát jsem ji četla sama se ani nedá spočítat.

30.06.2013

Parfém: Příběh vraha Parfém: Příběh vraha Patrick Süskind

Knížku jsem četla poprvé už před lety, ale byla tak zvláštní s popisy až hnusných věcí a situací, že jsem na ni nemohla zapomenout. Proto jsem byla hodně zvědavá na film. Ale knížka byla lepší.
Je to jedna z knih, které nabízím přátelům, když si chtějí něco půjčit. Bohužel málokomu se líbila tak jako mně.

18.07.2013 5 z 5