jarynek jarynek komentáře u knih

Elektra: Atentát Elektra: Atentát Frank Miller

tento komiks je zcela ojedinely, neznam zadny jiny, který bych k nemu prirovnal, zpočátku jsem si rikal, co nam te knize všichni mají, ale jde o to, aby sse ctenar dostal alepson castecne naspolecnou vlnu s tvurci a pak je možno ocenit originalitu vypraveni i kresby

29.03.2017 4 z 5

Legenda o pistolnici Murphyové Legenda o pistolnici Murphyové Eoin Colfer

Výborná krátká knížka pro děti. Vtip, akce, napětí.

08.03.2017 5 z 5

Legenda o Sally Jones Legenda o Sally Jones Jakob Wegelius

Krásné kresby a hezký příběh odehrávající se v mnoha částech světa. Jak děti poznamenaly po dočtení, ten příběh je celý takový smutný, ale i na takové příběhy si děti musí zvykat. Jediné, co bych vytknul, je určitá zkratkovitost - občas mi to připadalo, jak v Disney knihách, kde je převyprávěný nějaký film a některé události jsou vyřešeny v jedné větě. Každopádně však pro děti skvělá kniha, kterou rychle přečtou.

01.03.2017 4 z 5

Temná věž 1: Zrození pistolníka Temná věž 1: Zrození pistolníka Peter David

Výborný komiks, který skvěle vystihuje atmosféru nezvratného a jednotlivým postavám předurčeného osudu. Hodně se mi líbil styl a jazyk vyprávění. Na kresbu jsem si chvíli zvykal, ale poté, co jsme se ponořil do příběhu mi přišla, že se na tento příběh skvěle hodí. Z knižní podoby mám přečtený zatím jen první díl, který mne úplně nezaujal, ale nyní vím, že i v této četbě budu pokračovat.

08.02.2017 5 z 5

Ekhö: Zrcadlový svět 1 a 2 Ekhö: Zrcadlový svět 1 a 2 Christophe Arleston

Oddychová četba ze zrcadlového světa, kde není elektřina, vše funguje na jiných principech, eiffelovka je ze dřeva a kamene, po zemi i ve vzduchu se pohybuje spousta nám neznámých tvorů a za nitky tahají veverky. Pobaví i občasné odkazy na reálie z našeho světa.

14.01.2017 4 z 5

Za soumraku Za soumraku Stephen King

Kdysi mne King uchvatil svymi povidkami v knihach Nocni smena a Mrtvi se nekdy vraceji, kde dokazal na par (desitkach) stran rozehrat originalni hororove napady a mnohe z tech povidek si pamatuji dodnes. Bohuzel z teto povidkove knihy mi moc vzpominek asi nezustane. King je urcite skvělý vypravěč, ale ta invence originálních hororových povídek zde ve většině příběhů chybí.

08.01.2017 3 z 5

Záhada zelené jeskyně Záhada zelené jeskyně Ana Galán

Výborná série knih pro menší děti. Napínavé dobrodružství, pěkné kresby.

03.01.2017 5 z 5

2184: Pád Kaspické republiky 2184: Pád Kaspické republiky Neil Sharpson

Mnohé sci-fi knihy dokázaly předppovědět budoucí vývoj. Tak doufám, že v tomto případě tomu tak nebude. I když vše je popsáno hrozně uvěřitelně a nástup umělé inteligence už klepe na dveře. A v různých krizích bývá nástup totalitních režimů pod rouškou demokratických voleb a "snahy" zlepšit lidem život poměrně obvyklý. Kniha nejen skvěle vypadá (jak už začíná být u Planety9 standardem), ale je i výborným čtivem. Sice konec mi přišel takový nějkaý rychlý, nebyly vysvětleny mnohé dějové linky, které mi přišly při čtení zajímavé a byl jsem na jejich vysvětlení/vyústění zvědav, ale přesto jsem byl z příběhu nadmíru potěšen.

22.08.2024 5 z 5

Češi 1952: Jak Gottwald zavraždil Slánského Češi 1952: Jak Gottwald zavraždil Slánského Pavel Kosatík

Česká variace na "Revoluce požírá své děti". Člověku snad ani není líto Slánského, protože i on byl jedním z tvůrců této komunistické mord mašinérie, ale spíše je smutné, jaká doba tady panovala a že pohrobci takových lidí tady u nás mohou nyní spoluvládnout. Ze série Češi snad nejlepší kousek. Jen jsem měl občas problémy s obličeji, kdy jsem si ne vždy byl jist, o kterou postavu se jedná.

08.12.2019 4 z 5

Poslední návštěva Poslední návštěva Jason Aaron

Několik postav mne bavilo (především SheHulk, Ghost Rider, Thor), pár hlášek také pobavilo, ale jinak mne takovéto mlátičky, kdy pár postav je schopno zlikvidovat cokoliv, nebaví. Tentokrát tomu nepomohla ani kresba, která je občas nepřehledná a celkově pro mne nijak zvlášť atraktivní.

27.11.2019 2 z 5

Slepý bankéř Slepý bankéř Steven Moffat

Nečte se to špatně, ale stejně jako v prvním díle zde chybí jakákoliv invence. Opět jde o pouhý doslovný přepis seriálu - vlastně jen výtah ze seriálu, když na 190 stránkách těžko obsáhnout celý seriálový díl, takže dochází i k vypuštění některých sekvencí.

17.09.2019 3 z 5

Vesmírný Usagi Vesmírný Usagi Stan Sakai

Usagi a Hvězdné války - zdánlivě dvě nesourodá témata zakomponovaná do jednoho příběhu fungují lépe než jsem očekával. Oproti klasickému Usagimu je tu menší důraz na samurajský kodex, příběh je více akčnější, intrikami se nešetří a dojde i na souboje ala laserové meče. Klasického Usagiho mám radši, ale ani toto nebylo špatné.

27.02.2019 4 z 5

Avengers vs. X-Men. Část druhá Avengers vs. X-Men. Část druhá Brian Michael Bendis

Oproti prvnímu dílu se toho moc nezměnilo. Snad přeci jen snaha o jakési zamyšlení, čeho všeho jsou v rámci boje za dobro (alespoň tedy dobro z jejich pohledu)hrdinové schopni, vyvyšuje toto pokračování. Mnohé postavy, které mám jinak rád mi zde přijdou nesympatické a jejich chování divné. Závěrečné souboje mne naopak zklamaly, kdy v prvním díle alespoň některé trochu zapadaly do děje, tak zde to nemá žádný drajv. Tak snad závěrečný díl pocit z celého eventu vylepší.

18.10.2018 3 z 5

Ostří trav Ostří trav Stan Sakai

Jediný rozsáhlý příběh, jehož kořeny jsou zasazeny v krátkých povídkách uvedených v předchozích dílech Usagiho. Ale kdo si má všechny ty drobnosti pamatovat:). Z této knihy jasně vyplývá, že Usagimu sluší příběhy krátké vypointované stejně jako rozsáhlá vyprávění.

09.10.2018 5 z 5

Avengers vs. X-Men. Část první Avengers vs. X-Men. Část první Brian Michael Bendis

Motiv sporu ohledně Phoenix je dobrý, pro X-Meny je Phoenix určitě navždy otevřenou bolavou ránou, za to určitě palec nahoru, tak uvidíme, kam se to rozvine. Jinak je to zatím spíše pouze mlátička, kde mi nesedlo chování hlavních postav obou táborů (Capitaina i Scotta), kteří namísto jakékoliv snahy io dohodu hned přistupují k prosazování svých názorů silou. Jinak kresba výborná.

02.10.2018 3 z 5

Yokai Yokai Stan Sakai

Obálka knihy se mi velmi líbila, ale jinak mne barevný Usagi úplně neoslovil. Příběh jednoduchý, předvídatelný – zřejmě více ocení znalci konkrétní japonské mytologie, na níž je v příběhu odkazováno. Hodně se mi zamlouval rozhovor s autorem na konci knihy a ukázka postupu při tvorbě obrázků.

10.01.2018 3 z 5

Gothtopie Gothtopie Brad Meltzer

Úplně nenudí, ale určitě to není kniha, k níž bych měl potřebu se vracet. Dobré příběhy bez nějaké větší přidané hodnoty, která by je povyšovala nad průměr.

17.12.2017 3 z 5

Záhada pavoučího domu Záhada pavoučího domu Enid Blyton

Příběh se rozjížděl pomaleji, ale druhá půka byla plná dětského dobrodružství a napětí. A i nějaký lehký dějový zvrat se v knize našel, takže dětem se kniha moc líbila. Z pohledu dětské literatury určitě výborná kniha.

17.12.2017 4 z 5

Prokletí vran Prokletí vran Paul Tobin

Z tohoto dílu jsem byl spíše zklamán. Jednoduchý dosti předvídatelný příběh bez větších zápletek. Ne že by kniha byla vyloženě špatná, ale chybí tam hodně z toho, co Zaklínače dělá Zaklínačem. A přitom stopování pro zaklínačské univerzum jedné z nejtypičtějších stvůt - strigy a následný boj s ní nabízelo takových možností, jak vytěžit z knihy s Geraltem a Ciri něco opravdu zajímavého. Namísto napínavého děje však čteme zdlouhavý příběh, kde chybí atmosféra, kde hrdinové velkou část času tráví koupáním se (v čemž se zřejmě autor vyžíval) a samotné zneškodnění strigy proběhne velmi rychle a až příliš snadno.

15.12.2017 3 z 5

Vetřelci omnibus. Kniha první Vetřelci omnibus. Kniha první Mark Verheiden

Atmosféru kniha vystihla výborně, především části s královnou na mne zapůsobily. Hrůza ze setkání s vetřelci, především tam, kde se děj odehrává ve stísněnějších prostorech, se dá hodně připodobnit k prvním filmovým vetřelcům. Vetřelčí chování a vztah mezi vetřelci tedy palec nahoru. Na druhou stranu pro mne bylo méně uvěřitelné chování lidských postav - ať už urputná snaha mnohých dostat vetřelce na Zemi s vírou, že se jim podaří vetřelce "ochočit", záchrana malé holčičky, kterou hrdinové znali jen z přenosů ze Země, či schopnost v některých momentech přemoci přesilu vetřelců a uniknout jim.

05.12.2017 3 z 5