JessieEx JessieEx komentáře u knih

Můj pes si dělá, co chce Můj pes si dělá, co chce Katharina Schlegl-Kofler

Srozumitelně napsaná knížečka, spíše však obsahuje úplně základní informace a návody, jak řešit nevychovanost psa. Začátečníkovi určitě pomůže, já jsem se nedozvěděla nic nového, ale opakování je matka moudrosti a není na škodu připomenout si, jak přistupovat ke svému psovi.

25.04.2016 3 z 5

Pod povrchem Pod povrchem Stacy Robinson

2,5*
Pro mě velké zklamání, čekala jsem něco naprosto jiného... obálka, název, anotace - vzbudily ve mně velká očekávání, která se nenaplnila. Jestli to dobře chápu, kniha se snaží být psychologickým románem. Ty já miluji, ale tady se někdo sekl. Psychologie postav je tu velmi špatná. Ani hlavní hrdinka ani jiné postavy ne mě nezapůsobily, neoblíbila jsem si je. Jsou to jen ploché figurky reagující v různém prostředí a různých podmínkách. Jakýkoliv vývoj povahy je minimální. Kniha je spíš takovým snobským románem, kdy hlavní hrdinka udělá jednu chybu čímž těžce narazí a není schopna se vzpamatovat, protože očividně doposud, do jejích 40+ let, se s ní život jen mazlil - měla všechno, po čem toužila: krásu, peníze, kariéru, syna, kamarádky...a když začala vášeň v jejím manželství uhasínat, rozhodla se ji hledat jinde. Tohle jediné selhání ale nese docela fatální následky, které jsou tu vlastně řešeny a omílány pořád dokola, a teprve až když se ukáže (bacha, spoiler!), že manžílek taky není žádný svatoušek, přestane hrdinka řešit své prohřešky a zaměří se na manželovy, čímž jsou ty její nejspíš zapomenuty. Řešením takové manželské krize a několika závažných chyb pak očividně je jedině rozvod, který musí být vyřízen tak, aby snobům zůstalo společenské postavení, peníze, hezké bydlení a kariéra. Pro mě prostě fraška... Pořád jsem čekala aspoň na nějaké minimální překvapení v podobě coming outu Nicholase, který se stejně nekonal...

21.05.2018 2 z 5

Snídaně u Florentýny: Dopolední kuchařka pro dceru Snídaně u Florentýny: Dopolední kuchařka pro dceru Jana Florentýna Pišová

Vizuálně krásně udělaná kuchařka, ale já osobně bych uvítala ještě více fotografií - u každého receptu, a méně textu. Receptů je v kuchařce opravdu hodně a je těžké se v nich vyznat a taky je složité je kopírovat, protože když už je u nich super fotka, tak se zase nevejdou na dvojstranu. Ocenila bych jednodušší (co se týče uspořádání atd.) a přehlednější kuchařku...

14.07.2017 3 z 5

Regionální kuchařka Regionální kuchařka Petra Pospěchová

Krásná kuchařka, kterou si musím koupit. Uvítala bych akorát více fotografií, jinak je téměř dokonalá.

27.02.2017 4 z 5

Dcera sochaře Dcera sochaře Tove Jansson

Kouzelná knížečka na kterou nikdy nezapomenu a doufám, že ještě budu mít čas přečíst si ji znovu! :)

16.12.2016 4 z 5

Pošetilá družička Pošetilá družička Ida Simons

Jedním slovem: milá! Moc milá knížečka. Opravdu připomíná milé příběhy Oty Pavla, ale i autobiografické příběhy Tove Janssonové. Vyvolala mi mnoho úsměvů na tváři, byla zajímavá popisem života židovské rodiny před druhou světovou válkou. Románem bych tento příběh asi nenazývala, přeci jen obsáhl jen kratičkou část života malé Gittel a obešel se bez jakékoliv výraznější zápletky. Přesto to byl moc milý příběh a jsem ráda, že se mi dostal do ruky, díky doporučení kolegyně.

18.10.2016 3 z 5

Nejlepší světová street food Nejlepší světová street food kolektiv autorů

Krásná knížka a tím myslím hlavně fyzický vzhled. Je plná barevných fotografií a i prohlížení knížky je zážitek. Celou jsem ji sice nepřečetla, ale pořád v ní listuji, je pěkně zpracovaná a plná zajímavostí. Akorát teda pochybuji, že vyzkouším byť jen zlomek receptů, protože většina je příliš náročná na suroviny a zpracování.

23.09.2016 4 z 5

SexyMamas: Matky matkám SexyMamas: Matky matkám kolektiv autorů

Nečekaně praktická knížka, některé osobní zkušenosti autorek mě zas tak příliš nezajímaly, ale stejně jsem se přistihla, jak je všechny pročítám. Pro někoho jsou informace z knížky zbytečné a nezajímavé, ale já je považuju za užitečné a jsem ráda, že jsem na knížku narazila...

18.07.2017 3 z 5

Sushi - Kultovní japonské jednohubky Sushi - Kultovní japonské jednohubky Hans Gerlach

Srozumitelné i pro laiky a úplné začátečníky... Několik jednoduchých a k tomu i pár složitějších receptů, které stojí za to vyzkoušet. Mám tuhle edici od nakladatelství Vašut ráda, disponuje skvělými fotografiemi a pro laiky je to dostačující úvod.

10.03.2017 4 z 5