jesterka.as jesterka.as komentáře u knih

Hedvábník Hedvábník Robert Galbraith (p)

Nezklamala, opět do detailu propracováno. Tahle serie se mi moc líbí, už se těším na další :)

13.01.2016 5 z 5

Volání Kukačky Volání Kukačky Robert Galbraith (p)

Já jsem měla pocit, že Cormoran od začátku ví kdo to vlastně všechno spáchal a jen si to potvrzuje pro "diváky". Mockrát mi připadlo, že si pokývává hlavou ve stylu - No jasně, to jsem přece věděl, to jste nemusel ani říkat.... No já u toho byla ta, která netušila nic do poslední chvíle :)
Každopádně za mě dobře napsáno, kniha se mi líbila a už jsem se pustila do dalšího dílu :)

05.01.2016 4 z 5

Podvedený anděl Podvedený anděl Melissa de la Cruz

Tahle série je fakt kniha od knihy lepší a zajímavější, chytila i mě :) A co myslíte tím, že další díl se v češtině nechystá!!! to nemůže BB Art myslet vážně, jak se dozvíme co bude dál? jak říká May, vůbec nic se nevyřešilo.... No doufám, že další díly brzy přeloží a nebudou s tím dělat ofrky... ;)

31.03.2015 5 z 5

Vítejte na onom světě Vítejte na onom světě Tonya Hurley

Když jsem tuhle knížku poprvé uviděla, padla mi do oka svou zvláštní obálkou a jejím zpracováním, tak jsem neodolala a pořídila si ji. Moc se mi líbil její neotřelý design. Pak jsem si ale přečetla několik né uplně lichotivých komentářů a docela jsem se "vyděsila" co to bude za blbost a chvíli mi trvalo než jsem se ke knížce dostala. Teď ale nelituji, má nejen zajímavý design ale i téma - mrtvé dívky, které se neopakuje v každé druhé knížce, ale je pro mě rozhodně nové a zajímavé. Možná je určena spíše pro mladší čtenáře a proto to ti starší zde neocení, ale knížka je překvapivě čtivá a i když je to vlastně romantický příběh nevěděla jsem přesně jak to skončí. Teď naopak čekám co bude v dalším díle a docela se na něj těším :) Takže já jdu rozhodně na to ;)

05.03.2014 3 z 5

Královská krev Královská krev Una McCormack

Na Doctora Who mi to přišlo málo scifi, i když snaha proběhla např. ve formě světelných mečů. Připadalo mi to spíše jako výlet do historie než na jinou planetu, ale četlo se to dobře a příběh jako takový není úplně špatný.

23.10.2024 3 z 5

Velká kočičí loupež Velká kočičí loupež Adolf Born

Krátké, rychlé na čtení, ale jak jsme u pana Borna zvyklí, s nádhernými obrázky :)

03.08.2024 5 z 5

Průvodce Průvodce J. R. Ward (p)

Pro milovníky Bratrstva, kteří chtějí nakouknout trochu pod pokličku a dozvědět se něco víc, je tato kniha naprosto nezbytná. Je nutné ji číst skutečně po 6. knize. Ne dřív, ne později. Jinak je v tom krapet guláš. Kniha je úžasně pojatá a zpracovaná. Vysvětluje a doplňuje spoustu věcí sama autorka. Přestože, tak jako další čtenáři, jsem přeskočila pár stránek ve kterých popisuje vyloženě pokyny co dělat, když se chcete stát autorem, přečtení nelituji a nesmírně mě zbytek knihy bavil a zaujal.

11.09.2022 4 z 5

Poněkud otravný slon Poněkud otravný slon David Walliams

(SPOILER) Senzačně namalovaná a napsaná kniha, která děti učí proč mají číst i malá písmena :D

13.05.2022 5 z 5

Ještě jeden den Ještě jeden den David Levithan

Netušila jsem, že kniha je první díl přepsaný z pohledu Rhiannon dokud jsem si nepřečetla komentáře zde. První díl jsem slupla během jednoho dne a chtěla se pustit do druhého, ale tenhle fakt mě trochu odrazoval. Honilo se mi hlavou zda se tedy rovnou nepustit do třetího, protože komentáře zde hodně psaly, že je to to samé jen s pár jinými detaily, ale není to pravda... Takhle kniha je lepší než první díl, ale jedna bez druhé by nebyla dokonalá. Úžasně ji doplňuje, je tam spousta detailů, protože ne každý den trávili s A spolu... rozhodně ji nepřeskakujte a vrhněte se na ni.

16.09.2020 4 z 5

Kouřový démon Kouřový démon Patricia Briggs

Tentokrát se v knize nehromadí tolik mrtvol a netečou potoky krve. Není v ní tolik velkých akcí, ale přesto je to Mercy. Tentokrát je to více o vztahu s Adamem, ale i to do knih patří. Nemusí pokaždé bojovat o to, jestli její tělo zůstane pohromadě nebo ho někdo roztrhá na kusy. I když další jizvy si do sbírky samozřejmě Mercy přidala ;). Kniha se opět dobře čte. Já jsem spokojená.

11.07.2020 5 z 5

Pramen života Pramen života Thomas Thiemeyer

Čekala jsem jak autor vymyslel konec. Byl částečně překvapivý a částečně to logicky vyplynulo... chybí mi sice vysvětlení pár detailů, ale celkově se mi serie líbila a moc hezky se četla.

02.07.2020 4 z 5

Noční hudba Noční hudba John Connolly

Nemůžu říct, že kniha je špatná, ale ani že mě přikovala k židli. Povídky mají své kouzlo i krapet strašidelné, jsem strašpytel, takže večer sama doma bych je určitě nečetla..., některé povídky mají moc zajímavý námět - mě jako knihomola nejvíc zaujaly ty o Caxtonově soukromé knihovně. Myšlenka je prostě úžasná - nechci spojlerovat, takže víc rozvádět nebudu, ale pro mě prostě top :)
U většiny jsem však měla problém udržet myšlenky a několikrát jsem se přistihla, že sice čtu, ale bohužel vůbec nevím o čem jsem těch předchozích několik řádků přečetla... Takže přečteno, ale po další knize tohoto autora zřejmě nesáhnu.

26.06.2020 3 z 5

Zkrocení zlého muže Zkrocení zlého muže Jane Heller

Na jednu stranu předvídatelná, na druhou stranu ale velmi příjemná oddechovka. Kniha mě bavila. Určitě se v ní poznají jak muži, tak ženy - nj každý jsme z jiné planety, ale musíme se spolu naučit aspoň komunikovat :)

03.03.2020 4 z 5

Vévodkyně Vévodkyně Nichole Chase

Romantika co naprosto splnila očekávání. Přečteno jedním dechem. Samantha i Alex mi sedli. Příběh je hezký, mě to připomíná něco mezi Deníkem princezny a Selekcí - princezna, která neví, že je princezna, ale pak už je to Selekce, kdy pořád neví zda ano nebo ne... :)
Spokojenost, přesně něco takového jsem chtěla a očekávala.

18.01.2020 4 z 5

Hygge a polibky Hygge a polibky Clara Christensen

Jednoduchá oddechovka pro hygge odpoledne s dekou :)

20.12.2018 4 z 5

Půlnoční klenot Půlnoční klenot Richelle Mead

Knihu jsem začala číst ihned po 1. díle a chvíli se mi v myšlenkách trochu pletla hlavní hrdinka, nemohla jsem si zvyknout na "stejný" příběh vyprávěný jinak. Pak jsem ale měla přes víkend pauzu a asi mi to pomohlo, do knihy jsem se začetla, jsem nadšená doladěním detailů z 1. knihy (a nejen těch ;) ) a moc se těším na 3. díl, který snad doladí ten zbytek co mi k dokonalosti ještě chybí. Za mě s touhle serií opravdu zatím spokojenost :)

09.11.2018 5 z 5

Třpytný dvůr Třpytný dvůr Richelle Mead

Bomba :) senzační kniha, autorka nezklamala. Příběh napínavý od začátku až do konce. Takže za mě 5 hvězdiček a jde se na další díl :)

02.11.2018 5 z 5

Jasným plamenem Jasným plamenem Patricia Briggs

Rozhoduji se mezi 3-4 hvězdičkami, ze začátku jsem se dost bála, že se tam nic neděje a že mě kniha zklame, pak se rozjela, příběh zajímavý, přesto tomu něco chybělo, takže sice nakonec 4, protože tyhle knihy miluju, ale doufám, že příští bude přece jen "krapet" (klidně velký krapet ;) ), lepší :)

30.10.2018 4 z 5

Stříbrné knihy snů 1-3 (box) Stříbrné knihy snů 1-3 (box) Kerstin Gier

Celkově vzato - nádherné obálky :), hezký příběh, jen vždy trvalo, než se v knize začalo pořádně něco dít, spíš je to ten typ knih, kdy se nic neděje a teprve ke konci se to konečně rozjede, takže trochu zklamání a proto jen 3 hvězdy. Ale jak říkám - celkově vzato hezký příběh :)
Jo a ta ještěrka musí být boží :))) hlavně ta upírská ;)

19.10.2018 3 z 5

Dračí posel Dračí posel Rachel Hartman

Po přečtení některých komentářů, jsem se do druhého dílu pouštěla s trochou obav, ale nezklamala mne. Příběh pěkně pokračoval, zajímavě vyústil a ještě zajímavěji dopadl. Chybí mi tam sice doladění pár drobností, ale knížka byla čtivá a já jsem spokojená.

01.06.2018 3 z 5