jesterka.as jesterka.as komentáře u knih

Polepšovna pro čarodějky Polepšovna pro čarodějky Petr Mandík

Hezky se to četlo, pro mladší čtenáře určitě zajímavé čtení. I když ze začátku jsem si říkala co to je, protože se mi ten děj moc nepozdával, potom se to docela dobře rozjelo. Mě by teď ale zajímalo, jestli autor chystá pokračování ;)

02.06.2020 4 z 5

Přízrak Přízrak Jo Nesbø

Trápila jsem se ze začátku se jmény a postavami, nějak jsem se v tom motala. Postupně jsem se začetla a snažila se poskládat vše na co postupně Harry přicházel. No mě z toho vyšel maglajs, jemu vrah ;)
Jsem trochu zklamaná z konce, ale jinak z knihy dojem dobrý. Až zase zapomenu na to, jak špatně se orientuju v norských jménech, tak se k Harrymu vrátím :).

13.01.2020 4 z 5

Město přeživších Město přeživších Thomas Thiemeyer

Velmi zajímavý nápad se skokem do budoucnosti. Čte se to dobře, styl autora se mi zatím líbí a hodně se těším na další díl. Jsem zvědavá jak to bude pokračovat, protože možností je plno. Jen doufám, že se to bude vyvíjet i krapet pozitivně, zatím je tam dost ztrát... ale to zjistíte při čtení :)

25.12.2018 4 z 5

Deset tisíc nebí nad tebou Deset tisíc nebí nad tebou Claudia Gray (p)

Ze začátku mi chvilku trvalo než jsem se zase začetla, ale pak už se kniha rozjela a super. No a pak přišel konec a moje: NO PÁNI! .... a nic protože jsem knihu dočetla, takže - kde je ta další kniha?! :)

26.10.2018 4 z 5

Zapomeň na minulost Zapomeň na minulost Katarína Gillerová

Byla to moje první kniha od této autorky a to jen díky čtenářské výzvě - závěr - číst se to dá. Není to špatně napsáno, ale hodně mě překvapil styl, že to není ani červená knihovna, ani román pro ženy, ani historický román a ani detektivka a přitom to tam autorka napcala všechno. No asi se nemohla rozhodnout co psát dřív :) Nebo takhle píše pořád? no možná se někdy přesvědčím u jiné knihy ;)

04.10.2018 3 z 5

Střípky vzpomínek Střípky vzpomínek Danielle Steel

Jak autor dokáže čtenáře totálně naštvat a vytočit tím, když příběh změní směr než kterým chce čtenář, aby se dál vyvíjel... to byla moje situace, měla jsem pocit, že to budu muset přepsat nebo co, ale i když jsem si to představovala jinak, nakonec to bylo hezké i když smutné....

04.09.2018 4 z 5

Zbožňuju Vánoce Zbožňuju Vánoce Lindsey Kelk

Rozhodla jsem se vyzkoušet, jestli se vánoční knížky dají číst i při 30 stupňových vedrech. Dají. Ale rozhodně mě neochladila tak jak jsem doufala :)
Každopádně kravina to nebyla, číst se to dalo. Jinou knihu jsem zatím z téhle serie nečetla, tak nemůžu srovnávat, ale otrávená z ní rozhodně nejsem. Prostě takovej né moc přeslazenej ani převtipněnej příběh na pár cest do práce, z práce.

07.06.2018 3 z 5

Příběh draků Příběh draků Rachel Hartman

První asi třetinu knihy jsem se nemohla do příběhu začíst, ale po půlce jsem zjistila, že se nemůžu odtrhnout a četla jsem dlouho do noci, abych knihu dočetla. Líbil se mi příběh, který nebyl přeslazený ani drsný a přesto byl kouzelný. Proměňování draků na sáry, Serafínino nahlížení do myslí, politická rozhodnutí, rozhodně je příběh promyšlený, neokoukaný a propracovaný. Jsem zvědavá na pokračování...

12.05.2018 3 z 5

Páni mají radši Sukuby Páni mají radši Sukuby Jill Myles

Na takovou levnou knihu kupodivu dobrý příběh :) Hezky se to četlo, taková oddychovka.

12.02.2018 4 z 5

Prastarý meč Prastarý meč Rick Riordan

Starý známý styl Ricka Riordana, takže opět super knížka :) těším se na další...

18.02.2017 4 z 5

Kruh ohně Kruh ohně Michelle Zink

Celkový příběh všech 3 knih nebyl špatný, byly tam velmi napínavé části, ale bylo by fajn kdyby byl víc dopracovaný - potřebovala bych dodatek - povídku o Alici o jejích myšlenkách a skutcích, proč udělala co udělala. Uvítala bych ale hlavně pokračování o tom co bylo dál na Altusu - samozřejmě s Liou, Dimitrim, Unou a Ursulou, která asi pukla vzteky, ale to se už nedozvíme ;)... Taky jsem čekala větší přispění Sesterstva při rituálu, v minulé knize v Jinosvětě slíbily, že se ještě setkají, tak jsem tam očekávala jejich pomoc, ale nedočkala se. Celkově mi příběh přijde takový useknutý :(

09.02.2017 3 z 5

Proroctví sester Proroctví sester Michelle Zink

Zajímá mne jak se budou vyvíjet další díly, ale jinak nejsem vyloženě ani uchvácená ani zklamaná. Je to taková kniha co se lehce čte, ale i se mi lehce odkládala, abych mohla vykonávat i jiné normální činnosti. Nechám se překvapit co se bude dít dál, když už mám i další díly tak je určitě přečtu...

04.02.2017 3 z 5

Vlčí touha Vlčí touha Daria Charon

Rychle přečteno, příběh připomíná pohádku kráska a zvíře, jen s trochu víc erotickým popisem :)

10.01.2017 3 z 5

Osudové rozhodnutí Osudové rozhodnutí Lisa McMann

Nejslabší díl, docela zklamání, jelikož se v něm vlastně "nic neděje" :(

25.09.2016 2 z 5

Vstříc temnotě Vstříc temnotě Lisa McMann

Oproti předchozímu dílu autorka zřejmě dospěla, protože už nepoužívá tak často jednoslovné věty. A nebo už jsem si zvykla :))) každopádně opět pěkný příběh, nezadrhává a rychle se čte...

15.09.2016 3 z 5

Doctor Who: 11 doktorů, 11 příběhů Doctor Who: 11 doktorů, 11 příběhů * antologie

Jak říkají jiné komentáře a mají pravdu - ten kdo ještě Doctora Who nezná, tak ho tato kniha navnadí na přečtení dalších. Já do teď o Doktorovi neslyšela a koupila jsem tuhle knihu kvůli pár autorům, kteří do ní přispěli a jejichž knihy znám a mám ráda. Jsem ráda, že mě k ní přivedli a rozhodně tohle nebude poslední kniha, kterou si o Doktorovi přečtu. Moc se mi příběhy líbily, nemůžu říct který nejvíc a zmínit jeden, tak uškodím druhému :). Určitě kniha stojí za to si ji přečíst, pokud jste alespoň krapánek fanoušci sci-fi a fantasy, neměla by ve sbírce přečtených knih chybět :).

26.05.2016 5 z 5

Mezi světy Mezi světy Tonya Hurley

Nejsem věřící, takže co bude po smrti netuším, to že bychom seděli někde na obláčku si nemyslím, ale že by na nás čekala telefonní koje? :)))) no toto, to mě teda nenapadlo :)))) ale jako nápad zajímavý :)
Ze začátku se mi zdála kniha trochu nudná, nějak se to táhlo, ale pak se to docela hezky rozjelo...

11.03.2014 3 z 5

Mizerná karma Mizerná karma David Safier

Správně střelená knížka, báječně jsem se u ní bavila, fakt se povedla :)

06.03.2014 4 z 5