jesuswlasac jesuswlasac komentáře u knih

Křest ohněm Křest ohněm Andrzej Sapkowski

Opät výborná kniha od Sapkowskeho. Dej je síce dosť rozsekaný ale o to pútavejší. Veľké množstvo postáv a zložitých mien (najmä čarodejníc) pri ktorých som sa občas strácal. Lahšie to už bolo s Geraltovou družinou kde bolo tých mien menej a hlavne nie moc zložitých. Ako obvykle som sa veľmi bavil na trpazlíkoch (mohli tam vystupovať aj viac) no ale ak to má byť román o geraltovi a Ciri tak treba podoknúť že Ciri sa v tejto časti vyskytovala dosť málo a jej príbeh mi v postate nič dôležitého nepovedal. Ale aj tak celkový dojem z knihy je na 5*.

22.11.2013 5 z 5

Čas opovržení Čas opovržení Andrzej Sapkowski

Podstatne lepšia časť ako prvá, aj ked som sa občas strácal v tom množstve mien. Treba uznať že stretnutie čarodejov bolo nádherné a stálo by to za sfilmovanie, no a koniec tejto časti je naozaj prekvapivý a teším sa na ďaľšiu časť.

05.11.2013 5 z 5

Dekameron 2 Dekameron 2 Giovanni Boccaccio

Ukážka toho že aj v temnom stredoveku sa ľudia radi bavili na účet niekoho druhého. Množstvo koických mozno až satirických poviedok , ktoré by stali za to aby boli sfilmované. V dnesej dobe primitívneho humoru má táto kniha obzvlášť veľkú hodnotu !

Scotland Yard zasahuje Scotland Yard zasahuje Václav Pavel Borovička

Zaujímavá kniha z historie Scotland Yardu. Najviac ma zaujal pribeh o Jassie Jamesovi.

Božská komedie Božská komedie Dante Alighieri

Dosť ťažká kniha ale o to lepšie !!! :-)

Gulliverovy cesty Gulliverovy cesty Jonathan Swift

Vraj klasika pre adolescentných clapcov ?!?!? Osobne som sa pri tejto knihe velmi nebavil ba miestami ma až nudila.
Ak by som si mal vybrať dobrodružný román tak radšej volím Robinsona Crusoa

18.10.2013 2 z 5

Jaro Filip - človek hromadného výskytu Jaro Filip - človek hromadného výskytu Marián Jaslovský

Je to až neuveriteľné čo môže jeden človek za život dosiahnuť a dokázať, a ak zvážime že zomrel v podstate predčasne tisnú sa mi slzy do očí. Vzdávam Vám hold MAJSTRE !!

Zrůdné zrcadlo Zrůdné zrcadlo Michael Scott

Jednoduché , napínavé a trosku aj hororové čítanie. Obzvlášť ocenujem prerývanie súčasnosti s historiu.

18.10.2013 4 z 5

Běsi Běsi Fjodor Michajlovič Dostojevskij

Knihu som dostal od segry k 18tim narodeninám avšak trvalo mi dosť dlho kým so sa ku nej dostal. Napriek tažkému príbehu, veľkému počtu postáv ktoré tu vystupujú je to pribeh naozaj strhujuci !!!
Najlepšie na celej knihe je asi záver ktorý som určite neočakával a práve preto som sa trochu morbídne potešil.

Poviedky a básne Poviedky a básne Edgar Allan Poe

Výber toho najlepšieho čo E.A.Poe vydal, táto kniha podla mna patrí do každej knižnice a hlavne pre milovnikov hororov a thrilerov, vzhľadom na to že Poe sa považuje za otca hororovej literatúry !!!

Vrelo všetkým doporučujem.

Sedem rokov v Tibete Sedem rokov v Tibete Heinrich Harrer

Velmi dobrá kniha !!! ale asi prvá a jediná khina ktorú prekonala filmová adaptácia !!! V knihe síce bolo toho opísaneho viac ale film mal podľa mna lepší spád !

18.10.2013 4 z 5

Arthas: Zrod krále Lichů Arthas: Zrod krále Lichů Christie Golden

Síce som W3 aj W3FT prešiel niekoľkokrát táto kniha dala celej hre aj iný význam, hlavne vzťah Artas a Janna sa zo samotnej hry nedal tak vycítiť ako bol opísaný v knihe a takisto aj Arthasove vnútorné pohnútky. K dokonalosti jej chýbala už iba detalnejšie popísanie W3FT a nie to takto rýchlo iba ukončiť , ale aj tak super kniha. Asi si to zahram znovu :-)
Celkovo 9/10*

24.09.2013 5 z 5

Meč osudu Meč osudu Andrzej Sapkowski

opäť vynikajuca kniha od Sapkowskeho ... uz sa tesim na dalsiu cast :-)

06.09.2013 5 z 5

Kozmické záhady: Sprievodca otázkami, kto sme, ako sme sa sem dostali a kam smerujeme Kozmické záhady: Sprievodca otázkami, kto sme, ako sme sa sem dostali a kam smerujeme James Trefil

Jednoduché hodnotenie : Moja 18 ročná neter, ktorú nikdy nezaujímala fyzika zhltla túto knihu za 3 dni cestou vlakom do/zo školy. Viac dodať asi netreba.

15.04.2024 5 z 5

Čarodejnice a inkvizícia Čarodejnice a inkvizícia István Ráth - Végh

Veľmi zábavne čîtanie ako to vyzeralo v stredoveku a čomu všetkému ľudia verili

31.10.2023 4 z 5

Tajemství a hříchy rytířů templářského řádu Tajemství a hříchy rytířů templářského řádu Jaroslav Šedivý

Nedočítané ... ako úvod do témy templárov určite doporučujem, avšak sú na SK/CZ trhu aj podstatne detalnejšie a lepšie publikácie na danú ttému.

06.08.2020 3 z 5

Mäso - Vtedy na východe Mäso - Vtedy na východe Arpád Soltész

Tak toto bola teda hrôza !! Čítalo sa to síce ľahko, ale nemam rád východniarske nárečie a to ma priveľmi rušilo. Zápletka 0 bodov a predvídateľnosť deja 120%.
Celkovo vám stačí čítať každú 3 - 4 stranu a budete vedieť o čom je celá kniha.
Kultúrna hodnota knihy je asi na tekej istej úrovni ako slovenské seriály typu Búrlivé víno ! Proste odpad !!!

07.03.2019

Vojna svetov Vojna svetov Herbert George Wells

Žiaľ nedočítané :-(
Na svoju dobu to musel byť prevratný román, ale v dnešnej dobe je to skôr povinná jazda pre sci-fi fanúšikov.
Skôr by som dal do pozornosti dokument : Nejvetší podvody historie - časť 5 Vojna svetov

26.10.2018

Lady Dracula alias Báthory story Lady Dracula alias Báthory story Peter Jaroš

Jedna hviezdička za snahu a za to že kniha je o Bathoričke ! Celkovo slabé, skôr mi to pripomínalo podklady pre divadelnú hru alebo filmový scenár.
Napriek krátkemu rozsahu je kniha rozdelená na 2 časti a presne tak sa postavy aj správajú !
1. časť - na každej strane opis sexuálnych orgií až som mal pocit že by z toho mohol byť scenár k pornofilmu. Dejový vývoj ale minimálny.
2. časť - šialenosť / beštiálnosť Alžbety - v jednom okamihu je Bathoryčka v tranze ale už o sekundu neskôr má normálne zmýšľanie !??
Našťastie sa táto kniha príliš neujala a zrejme zapadne do zabudnutia.
Zábavka na hodinku OK, ale dá sa tá hodinka stráviť aj podstatne lepšie.

09.03.2018 1 z 5

Severská mytologie Severská mytologie Neil Gaiman

Hodnotenie síce 4 hviezdičky, ale ALE : Veľmi mi v poslednej dobe vadí v slovenských a zjavne aj v českých prekladoch prekladanie vlastných mien postáv.
Všade v literatúre nájdete Thora, Freyu a Freyira iba tu prekladateľ použil Tóra, Freyu a Freya. Hlavne súrodenci Frey a Freya by z tohto prekladu a zo skloňovania ich mien asi neboli nadšení :-)
Čítal som aj originál a Gaiman používa mená správne, tak neviem čo viedlo vydavateľstvo k tomu aby takto sprznili môj dojem z knihy.
Celkovo má kniha odomňa veľmi kladné hodnotenie. Pre začiatočníkov a pre tých ktorým sa nechce čítať pôvodná veršovaná Edda je to skvelý úvod do mytológie.

08.02.2018 4 z 5