JiH6 JiH6 komentáře u knih

Vůně noci Vůně noci Markéta Harasimová

(SPOILER) Přišlo mi to úplně jako přes kopírák s Doktorkou Viktorií - Hlavní hrdinka, lékařka, namyšlená, ale dost naivní, krásná, štíhlá, emancipovaná, single, kolem čtyřiceti let, zažije situaci, kdy je jí blízká žena a pár dalších zavražděno. Má spoustu ctitelů, z toho nejzajímavějšího se nakonec vyklube vrah a ona skončí vděčně v náručí hlavního vyšetřovatele kriminálky...dost prvoplánové. Jednou, proč ne, ale naprosto totéž ve dvou knížkách? Třetí už číst nebudu, mám raději složitější a méně předvídatelné příběhy. Jednu hvězdičku za snahu

31.03.2022 1 z 5

Cirkus Les Mémoires Cirkus Les Mémoires Petra Hůlová

Velmi zajímavá knížka.
Prolínání.
Kontrasty.
Hluboký, zajímavý a poměrně srovnaný Afghánec a jednoduchá až hloupá a hlavně sobecká česká pozérka - rádoby fotografka, která si ničeho neváží.

Jak mě příběhy Ramida a celé jeho rodiny bavily a překvapovaly, tak mě po čase začala znechucovat jakákoli zmínka o Tereze.

Nevím, zda to bylo schválně kvůli kontrastu, ale mne byla vyloženě nesympatická a za to dávám hvězdu dolů, protože jsem Rqmidovi přála opravdu víc než tuhle povrchní a nesobestacnou káču na krku.

Zkraje mě dost iritovala nespisovná čeština, ale dá se na to zvyknout

28.01.2022 4 z 5

Miriam Miriam Markéta Harasimová

Zajímavý příběh.
Trošku mi vadila citová plochost postav a na co jsem opravdu vysazena, jsou nesmysly v ději, jako třeba když pan Glos má manželku Martu, která umírá a o pár stránek později má naprosto zdravou manželku Alici... nebo fakt, že Robertův otec zemřel v knize hned dvakrát, a mezitím nejspíš zvládl ožít, nebo co. Tohle mě při četbě dokáže opravdu naštvat a proto jen tři hvězdičky

06.04.2022 3 z 5

Velmi osobní zpověď Velmi osobní zpověď Tereza Hlůšková

Zklamání.
Čekala jsem surovou zpověď, né snůšku lží. Hlavně mě zajímal ten návrat, ale o tom bude - možná někdy - v dalším díle.
Ne, děkuji.

19.01.2025

Hořké moře Hořké moře Jakuba Katalpa (p)

Hrozně mě ruší jména, hlavně "Jakuba". Ona je jedna věc, když si autorka dá takové umělecké jméno, anebo tak nazve jednu z hlavních postav. Neustále mě rušily myšlenky, jak tě kadeřnici třeba říká doma, jak kamarádky? Kuběno, Konkubíno??! A Aniela...Anča ? Je tolik hezkých jmen, do kterých se dokáže čtenář normálně stylizovat, tak proč vymyslet takovéto patvary?

19.10.2024 2 z 5