Jíťa komentáře u knih
Jako dítě jsem tenhle příběh milovala. Moře, piráti, zrada, láska,... Námořní příběhy od Marryata jsou ty nejlepší a pro děti s dobrodružnou povahou jako dělané.
Policajt z knihovny mě až tak nezaujal, ale Sluneční pes je supr, hu, ještě teď se děsím foťáků, brr
Časožrouti jsou naprosto dokonalí, fakticky! Druhá povídka je také vcelku slušná. Btw obě povídky byly zfilmovány.
Tohle je opravdu klasika. Dílko plné symboliky o partě slušně vychovaných kluků, ze kterých se na pustém ostrově stanou barbaři je dalším varováním před totalitními myšlenkami. Řád a pravidla sice udržují společnost v chodu, ale to nestačí a strach si dokáže s lidskou myslí pěkně pohrát. 100% doporučuji.
každá z povídek má něco do sebe, ale nejvíc mě zaujala povídka Mí černovlasí bratři, fakt děsivý! Úchvatně napsaný, nezapomenutelný, ale taky hodně drsný. Jako všechno od Fukse:)
Zajímavá fantasy, moc pěkně napsaná, opravdu jsem se nenudila. Jediné, co mě v knize rušilo, byly místy až hodně detailně popsané erotické scény. Kdybych chtěla číst o sexu, tak si seženu něco jiného než fantasy román.
Největší zklamání tohoto léta a určitě nejhorší díl série Kočka, která... Nedozvěděla jsem se nic nového, postavy, které již dobře znám, se chovaly absolutně nesmyslně, celá kniha byla psána jako jeden velký popis něčeho (čeho, to jsem nepochopila). Jen tak mimochodem zemře Homer Tibbit a nikdo se nad tím nepozastaví, pak zemře Liz Hart, to taky nikdo neřeší, lidé jsou vražděni jako by se nechumelilo a celá pointa je suše vysvětlena cca na dvou odstavcích. Při přečtení této knihy jsem se nemohla ubránit dojmu, že autorem je někdo docela jiný než LJB a docela by mě zajímalo, zda mám pravdu. Nedoporučuji!