jitvav komentáře u knih
Po posledních dvou knihách tohoto spisovatele, které mne příliš nezaujaly, je tato kniha opět návratem k úrovni předchozích knih. Autor velice barvitě líčí život ve starém Egyptě, jak obyčejných lidí, tak i na dvoře faraona. Způsob myšlení a uvažování některých lidí v této době nám má mnoho co říci i dnes. Knihu doporučuji všem, kdo mají rádi knihy tohoto autora i těm, které zajímá období starého Egypta.
Četla jsem ji s odstupem času již podruhé, abych si oživila ságu rodu Courtneyů. Nedávno totiž vyšel druhý díl této ságy - Zlatý lev. Bavila mne stejně, jako před časem, jen na mne trochu hůř působilo to množství krutosti, proto jen čtyři hvězdy.
Pokračování románů psaných jiným autorem nebývají moc povedená, ale tady se toho Táňa Kubátová zhostila docela dobře. Jen mi děj přijde trochu nevěrohodný - tolik tragických událostí, tolikrát vypadá, že je vše ztraceno, ale nakonec se vše v dobré obrátí... Kniha je čtivá, ale člověk hned na začátku přesné pozná, jak to celé dopadne.
Útlá knížka, ale i tak jsem měla co dělat ji dočíst. Nebavila mne...
Knížka mne nezklamala, ale ani nijak zvlášť nenadchla. Chvíli mi také trvalo, než jsem se trochu sžila s hlavními postavami. Místy je také děj trochu rozvláčný, nicméně další díly si určitě přečtu.
Mám ráda knížky Sandry Brown. U téhle jsem se ze začátku nemohla začíst a zvyknout si na to velké množství postav. Od druhé půlky se od knihy nedalo odtrhnout a závěr je strhující, nečekaný.
Zajímavá, poutavá kniha. Místy byla na můj vkus trochu drsná, ale každopádně stojí za přečtení.