jonasr1 | Komentáře u knih | Databáze knih

jonasr1 jonasr1 komentáře u knih

Správná pětka a prázdniny v maringotkách Správná pětka a prázdniny v maringotkách Enid Blyton

Paráda jako vždy. Jen tenhle díl se rozjížděl moc dlouho. Byl to takový cestovatelský zápis. Až daleko za půlkou se to teprve rozjelo.

11.12.2021 4 z 5

Neplač, muchomůrko Neplač, muchomůrko Daisy Mrázková

Knihu jsem četl s osmiletým synem a to už je pozdě. Místy jsme se i zasmáli, ale nemohli jsme se dočkat až to skončí. Určitě pro mladší děti a možná i holčičky knihu ocení více než kluci.

30.11.2021 3 z 5

Hrnec Hrnec Jiří Grus

Na mě to bylo moc ujetý. A poslední stránku jsem nepochopil. Asi to nebyla publikace určená pro mě.

04.10.2021 2 z 5

Magda Magda Lenka Geislerová

Nápad a příběh to byl zajímavý, ale na mě moc děsivý.

29.09.2021 3 z 5

Hurá na kajak! Hurá na kajak! Milada Rezková

Fotografie jsou báječné, postavičky moc sympatické. Vyprávění je příjemné a za 40 minut máte hotovo. Pěkný příběh s krásnou grafickou kulisou.

09.09.2021 5 z 5

Hanka Hanka Vojtěch Mašek

No to byla teda jízda. Rychlé a bezbolesné a musel jsem se vrátit v textu, abych pochopil ten závěr. Kdybych na tenhle komiks nenarazil, asi bych zase o tolik chudší nebyl.

01.09.2021 3 z 5

O rezaté veverce O rezaté veverce Daniela Fischerová

Netušil jsem, co vše zajímavého se o takhle běžných lesních zvířátcích dozvím :) Kniha mě mile překvapila.

05.06.2021 5 z 5

Vlaky Vlaky Ian Graham

S osmiletým synem jsme přelouskali knihu s nadšením. O vlacích jsme toho přečetli už dost. Tato kniha nejde tolik do technického detailu, tak to pro nás bylo jen opakováním již nabytích vědomostí. Ovšem většině malých techniků by se měla knížka moc líbit.

24.05.2021 5 z 5

Strkhal a Necho: Po stopách Srkhala Strkhal a Necho: Po stopách Srkhala Péter Borbáth

Docela pohodová procházka smyšleným světem s mnoha průvodci. Chyběl mi tam rázný konec, ale i tak to bylo příjemné. Ilustrace potěší. Za dospěláka 3*, za syna 4*.

16.04.2021 4 z 5

Tábor smůly Tábor smůly Jaroslav Foglar

Od p. Foglara máme přečtenou hromadu knížek a tahle byla zatím nejslabší. Tlak na vtipnost je enormní, za cenu přetažení fakt do extrému, kterému se nedá věřit. Je to styl, který nás nenadchl. Za celou knížku jsme se zasmáli třikrát a hezky. A jsem rád, že nebyla dlouhá a můžeme sáhnout po něčem dalším. Být tak členem oddílu 2, pak by to bylo asi na 6*.

04.04.2021 2 z 5

Eldorádo kreslených příběhů (2001) Eldorádo kreslených příběhů (2001) Vojtěch Steklač

Knihu jsme četli se synem. Tyto příběhy si z mládí nepamatuji, asi jsou ještě starší. Semtamťuka jsme četli již dříve celého. Ten není špatný. Pradědeček byl dobrý. Polda a Olda byl o ničem. Sherlock Holmes ušel. Vím než na tři hvězdy to prostě nebylo.

21.10.2020 3 z 5