Jurashek
![Amanda Amanda](https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/454576/amanda-xX4-454576.jpg?v=1601635563)
Je to jako Kotleta, ale není to Kotleta, je to Sněgoňová. Je to dobrý. Ve čtvrtině knížky jsem si řekl, že mě sere, že to bude akorát opis jedné eskapády v jediném dni, ale pak jsem četl dál a nepustil knihu z ruky. Je to chytlavé, čtivé, dobře a vtipně napsané, těším se na další díly nejen od Franty, ale od i od Kristýny, která mě přesvědčila, že se mi její psaní líbí. Velmi.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Operace Thümmel Operace Thümmel](https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/453774/operace-thummel-iQn-453774.jpg?v=1600935426)
Není to Hustej nářez, není to Spad, je to Legie a je to kurva dobrý. Kotleta se zase předvedl a já chci víc! Blížím se ke konci dalšího dílu a potřebuju svoji pravidelnou dávku. Při narážce na Hustej nářez jsem málem spadl smíchy ze židle, jen tak dál.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Umění diplomacie: Od Richelieua k pádu Berlínské zdi Umění diplomacie: Od Richelieua k pádu Berlínské zdi](https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/106316/umeni-diplomacie-od-richelieua-k-pa-QZn-106316.jpg?v=1590002920)
Základní historický přehled, su(p)rovně napsané a velmi čtivé.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Moc a zájmy v mezinárodním systému Moc a zájmy v mezinárodním systému](https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/324305/moc-a-zajmy-v-mezinarodnim-systemu-sAP-324305.jpg?v=1481606898)
Jsem absolvent Mezinárodních vztahů na FSS a musím přiznat, že kniha patří v této kategorii k výjimečně dobrým. A neříkám to jen proto, že mi pomohla k titulu.
Na to, jak je dlouhá (ne moc) je překvapivě obsáhlá.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)