Karcoolka2210 komentáře u knih
Skvelá kniha so šiestimi originálnymi príbehmi o Pom Pomovi a jeho kamarátke Bambuľke. Vôbec som nepoznala túto knihu a objavila ju úplne náhodou v našej škôlkárskej knižnici. Naozaj odporúčam, deti si ju tiež náramne užívali :)
Pekne vystavaný príbeh o mame a dcére, o tom ako spolu riešiť problémy a komunikovať o nich. Miestami až asi príliš ideálny príbeh, ale svet by bol ozaj krajší, keby takto rodičia a deti fungovali. Kniha obsahuje tiež 5 praktických rád a a usmernení pre rodičov. Oplatí sa prečítať.
Skvelá kniha, plná dobrodružstiev malých tlačiarenskych škriatkov. Ilustrácie sú krásny bonus. Príbeh je vtipný, ale aj poučný a deťom (predškolákom v škôlke) sa kniha veľmi páčila a tešili sa každý deň na pokračovanie. Určite odporúčam.
Krásna kniha, s krásnym vzťahom medzi dedkom a vnukom, s peknou myšlienkou a náshernými ilistráciami. Odporúčam.
Útla kniha s nádhernými ilustráciami a veľmi dôležitým posolstvom, ktoré je dôležité podávať malým čitateľom. Naša planéta je úšasná a mali by sme urobiť všetko pre to, aby sme jej pomohli.
Ďalšia krásna kniha o priateľstve z pera tohto autora. Skvelá kniha pre malého čitateľa s nádhernými ilustráciami.
Krásna kniha nie len pre malých čitateľov, myslím, že aj my dospelí, sa môžeme mnohému naučiť a pripomenúť si, čo je naozaj v živote dôležité. Určite odporúčam.
Skvelá kniha, podľa mňa ešte lepšia ako predošlá Hranice. Táto sa venuje vyslovene rodičom a deťom a myslím, že mnohým rodičom, ktorých poznám by náramne pomohla. Odporúčam.
Táto kniha bola pre mňa veľmi príjemným prekvapením. Skvelý príbeh, skvelé postavičky malých škriatkov, ktorí môžu malým čitateľom pomôcť prekonávať prekážky. Ilustrácie v knihe sú tiež úžasné. Odporúčam ja, aj všetci predkšoláci, ktorým som túto knihu čítala a náramne si ju užívali, každý deň sa tešili na novú kapitolu a chceli čítať aj pokračovanie, ktoré ale žiaľ nie je :)
Veľmi originálny príbeh, páčil sa mne aj deťom, ktorým som knihu čítala. Aj keď mne osobne sa páčili o trochu viac Hlbokomorské rozprávky.
Moja tretia kniha od tejto autorky a musím povedať, že táto autorka sa mi páči stále viac a viac. Knihy sú vtipné, ale zároveň sa deti niečo pri tom naučia. Predškolákom sa veľmi páčila, odporúčam pre deti od 4-5 rokov.
Perfektná kniha pre malých čitateľov. Moji predškoláci si ju užívali. Spojili sme čítanie s témou cestovanie, kontinenty, krajiny, mestá a pamiatky a kniha o Félixovi nám v škôlke veľmi pomohla :) Odporúčam.
Zbierka šiestich známych príbehov ako Heidi, Čierny krásavec, Malé ženy, Tajomná záhrada, skrátených a prispôsobených aj pre mladšieho čitateľa. Určite to nie je kniha len pre dievčatá. Plus kniha má krásne ilustrácie. Odporúčam :)
Tak som uzavrela túto sériu, posledné strany som preplakala a teraz to musím stráviť, že už je koniec. Som rada, že som spoznala fantáziu Philipa Reeva, lebo vytvoril naozaj originálne dielo, originálny svet, plný skvelých postáv, ktoré si prešli svojou neraz neľahkou cestou v živote. Záverečná kniha to uzavrela výborne a ja sa plánujem vrátiť do tohto sveta v trilógii, ktorá sa odohráva v čase, keď vznikli prvé pohyblivé mestá. Určite odporúčam túto sériu! AJ
Stará klasika, do škôlky sa nám to dostalo z druhej ruky, ale Nataša Tanská má aj dnes čo povedať detskému čitateľovi. Príbeh malého dievčatka Ňune, ktorá ostane doma sama, po tom, čo jej mamka odbehne do obdchodu je nie len zábavný, ale aj poučný. Čo všetko by ste ako deti robili vy, keby ste prvýkrát ostali sami doma :)
Veľmi podarená knižôčka o nevzyčajnom priateľstve. Určite odporúčam pre deti od 5 rokov.
Pár rokov dozadu som videla film, ten sa mi celkom páčil, takže som siahla aj po knihe. Táto séria je určená pre mladšieho čitateľa, tak som k tomu aj pristupovala a mne sa tento úvod veľmi páčil, takže pokračujem ďalej. AJ
Prvé, čo ma na tejto knihe zaujalo, bola krásna obálka, ilutrácie nesklamali ani v knihe. Príbeh o April a jej ceste do Arktídy bol jedno veľké dobrodružstvo, miestami krásne, miestami nebezpečné a miestami veľmi naivné a nezodpovedné. Ale myslím, že táto kniha by mohla vzbudiť záujem detí a mládeže o problematiku topenia ľadovcov a následných dôsledkov pre nás ľudí i samotné ľadové medvede.
Zaujímavý námet na príbeh, ale miestami taký kostrbatý. Čítala som ho predškolákom, ktorým sa to celkom páčilo, ale častokrát som musela niektoré slová vynechávať a preformulovávala som vety, lebo neboli vhodné pre deti (podľa mňa nevhodné ani pre staršie deti). Ak by to bolo na mne, tak túto knihu nedokončím. Ale ilustrácie sú dobré.
Nádherné ilustrácie, veľmi dojemný, miestami smutný príbeh, no koniec má šťastný :)