Karcoolka2210 Karcoolka2210 komentáře u knih

Veľryba, čo chcela viac Veľryba, čo chcela viac Rachel Bright

Milý príbeh s krásnymi ilustráciami o tom, že nie je dôležite vlasniť veľa materiálnych vecí a nechávať si ich len pre seba. Deliť sa s priateľmi je oveľa dôležitejšie.

25.12.2023 4 z 5

Somárik a vianočný anjel Somárik a vianočný anjel Otfried Preussler

Milý príbeh o malom somárikovi, ktorý putoval za svojou mamou do Betlehema, kde zohrievala malého Ježiška v jasličkách.

04.12.2023 4 z 5

Smelý zajko / Smelý zajko v Afrike Smelý zajko / Smelý zajko v Afrike Jozef Cíger Hronský

Detská klasika, aj keď som ju čítala prvýkrát až deťom v škôlke. Určite odporúčam deťom čítať aj staršie knihy, ktoré stále majú, čo ponúknuť.

Červený balík Červený balík Linda Wolfsgruber

Krásna vianočná kniha aj o tom, že čo komu dávame, to sa nám vracia. Ilustrácie sú krásne. Určite odporúčam :)

Stína Stína Lani Yamamoto

Na prvý pohľad možno jednoduchý príbeh, ktorý v sebe ukrýva hĺbku. Je ťažké vychádzať zo svojej komfortnej zóny a niekedy potrebujeme niekoho, kto nám pomôže prekonať prekážky.

Tri perá z draka Tri perá z draka Pavol Dobšinský

Skvelá rozprávka :)

07.02.2023 5 z 5

Planéta Zem sa usmieva 2 Planéta Zem sa usmieva 2 Danka Moderdovská

Druhá kniha sa tiež vydarila, autorka pekne spracovala ďalšie príbehy tentoraz o balónoch, vreckovkách, vode, plastelíne a toaletných rolkách aj o tom, ako sa dajú znovu použiť alebo prečo ich nepoužívať vôbec. Super spoločník pre deti na Deň Zeme. U nás v škôlke sa veľmi páčila :)

27.04.2022 4 z 5

Medzi dobrom a zlom Medzi dobrom a zlom Ján Markoš

Aby som bola úprimná, Sila rozumu bola o čosi lepšia ako táto kniha, preto odoberám jednu hviezdu. Autor sa popasoval dobre s náročnými témami, v ktorých mám osobne viac-menej jasno, no niekomu, kto je viac na pochybách, by táto kniha mohla pomôcť.

28.03.2022 4 z 5

Vesmírni bádatelia – Zem Vesmírni bádatelia – Zem Andrea Kaczmarek

Pre deti, ktoré sa zaujímajú o tému vesmír je toto veľmi dobrá kniha na začiatok. Má nie len pekný príbeh, ale obsahuje aj základné info o slnku, mesiaci, striedanie dňa/noci, ... plus pekné ilustrácie.

17.03.2022 4 z 5

Keď mi ocko ukázal vesmír Keď mi ocko ukázal vesmír Ulf Stark

Veľmi milá kniha jednak o vzťahu otca so synom, ale aj o kráse nášho sveta a vesmíru. Ilustrácie sú skvelé.

17.03.2022 4 z 5

Moje srdce sa smeje a veselí Moje srdce sa smeje a veselí Rose Lagercrantz

Veľmi prekne spracované rôzne témy zo života detí, rodičov aj učiteľov. V tejto knihe sa okrem iného venuje autor aj šikanovaniu v škole. Kniha je určená pre deti od 7 rokov, ale pekne spracovali túto tému aj pre mladšie deti.

12.01.2022 4 z 5

Planéta Alti Planéta Alti Christian Grenier

Príjemné sci-fi čítanie. Na dobu, v ktorej bola táto kniha písaná to asi bolo aj prevratné čítanie v niektorých smeroch. Keď si to však porovnám so sci-fi knihami dneška, tak táto kniha má veľa nedostatkov. Príbeh ako taký bol fajn, mladý Lionel a jeho cesta do vesmíru priniesla mnohé prekvapenia, nečakané prekvapenia. Odporučila by som ju možno mladším čitateľom, ktorí začínajú s týmto žánrom.

31.12.2021 3 z 5

Neboj sa skúšať Neboj sa skúšať Kobi Yamada

Minulý rok som neteriam kúpila na Vianoce Čo ak... a tento rok túto. A verím, že sa im aj táto bude páčiť. Jednoduchá, krásna, motivujúca kniha s krásnymi ilustráciami. Oporúčam :)

"Máš pravdu," prikývol. "Keď nič neurobíš, nič nepokazíš, no ani sa nikam neposunieš- menej zažiješ, máločo si obľúbiš a takmer nič sa nenaučíš. Najhorší je strach z neúspechu, ten mnohých zastaví a odradí hneď na začiatku. Ak chceš niečo dosiahnuť, musíš urobiť prvý krok. A najlepší prvý krok je pustiť sa do práce."

25.11.2021 5 z 5

Najhoršie deti na svete 2 Najhoršie deti na svete 2 David Walliams

Druhá kniha bola o trošičku lepšia ako prvá. Jednotlivé deti boli trochu lepšie spracované a aj nejaké to ponaučenie sa tam našlo. Stále som však musela niekedy vynechávať niektoré slová, ktoré by sa dali, a podľa mňa aj mali, vynechať z detských kníh.

24.11.2021 3 z 5

Štyria škriatkovia a víla Štyria škriatkovia a víla Ján Uličiansky

Pekne spracovaná téma ročných období, aby to deti lepšie pochopili. Plus je to príbeh o odvahe, odpustení a spolupráci a bonusom sú tiež krásne ilustrácie. Odporúčam :)

04.08.2021 5 z 5

Ktosi alebo Vodné srdce Ktosi alebo Vodné srdce Viktoria Amelina

Ako sa píše v anotácii, je to ozaj pekne spracovaná tématika sebareflexia a spoznávania samého seba ako aj samoty a čo všetko dokáže aj jediné slovo-ďakujem či jednoduchý úsmev. Aj táto kniha ponúka krásne ilustrácie.

14.07.2021 5 z 5

Krokodílka hľadá domov Krokodílka hľadá domov Karin Salmson

Veľmi pekná kniha o priateľstve. Netreba súdiť podľa obalu a povesti, ale dať šancu aj takej Krokodílke ;)

13.07.2021 5 z 5

Lara a nebo Lara a nebo Zbyňo Džadoň

Zvláštna kniha, neviem poriadne ako ju zhodnotiť. Príbeh je celkom ok, aj keď tým básniam som niekedy nerozumela ani ja, nieto ešte deti. Pekné ilustrácie, ale celkový dojem z tejto knihy tvoria veľmi zmiešané pocity.

30.06.2021 3 z 5

Malý vodník Malý vodník Otfried Preussler

Pekná kniha pre deti o dobrodružstvách malého vodníčka, plná krásnych ilustrácií.

31.05.2021 4 z 5

Maľovaná abeceda Maľovaná abeceda Ján Smrek

Ďalšia z kníh pre deti, ktoré začínajú pracovať s písmenami. Veselé rýmovačky a krásne obrázky :)

25.03.2021 5 z 5