Karolína18 komentáře u knih
I když se dalo předvídat, co se stane, kniha mě vtáhla a Arabellu i Marcuse jsem si oblíbila. Kniha mě nepřekvapila, ale ani nezklamala.
Velmi pěkná kniha. Je škoda, že mi vůbec nesedla hlavní hrdinka a její chování. Naopak jsem si oblíbila její mladší upovídanou sestru. Konec mohl být také o pár stránek oddálen, abych se mohla dozvědět, jak to s Karolínou a Matějem dopadlo, ale je to další z mnoha povedených knih.
Zase úžasné, přečteno jedním dechem. Výborná knížka pro letní podvečery. Příběh mám moc ráda, jenom mě trošku mrzí mnohoznačný konec, kde vlastně nevím, jak to Honza vyřešil s Ivanou, ale na druhou stranu zase můžu popustit uzdu své fantazii.
Tato kniha rozhodně patří k těm povedeným. Doporučuji přečíst všem, kteří mají rádi napravené rebely. Někdy mě štvalo Mirčino chování, ale to se dá snadno přehlédnout, protože vzápětí přichází zase další z úžasných scén. Je škoda, že konec není víc rozvinutý, jinak naprosto dokonalá knížka.
Tato knížka musí dostat každého. Strašně jsem si oblíbila Jane a držela jí palce, aby na konci mohla být šťastná. Sedla mi snad nejvíce proto, že nebyla dokonalá a já si mohla představovat, že jsem na jejím místě. Neuvěřitelně se mi líbilo, když Jakub obrátil a začal ukazovat, že už není jenom záskok. Neurčitý konec mě stále nutí přemýšlet, jak to asi s touto dvojicí vypadalo dál. Zkrátka doufám, že se nepotvrdí Liborova slova pronesená na Jakubovu adresu. Prostě TOP knížka..rozhodně povedená!
Tuto knížku mám strašně ráda. Patří k mým nejoblíbenějším, i když jsem z počátku chtěla, aby se Robin začal chovat normálně a Žaneta s ním mohla chodit, Petra jsem si oblíbila o moc víc. Rozhodně je to nečekané a nedivila bych se, kdyby víc čtenářů předpokládalo, že tím hlavním mužským představitelem bude Robin.
Od začátku všem musí být jasné, že Radce není Pavel stále ještě ukradený. I když se snaží začít znovu, prostě to nejde. Úžasná knížka a naprosto úžasný konec. Dokud jsem nezjistila, že má Pavel Radku pořád rád, nemohla jsem se od knížky odtrhnout a vlastně potom také ne, protože to bylo vážně krásné.
Celou sérii Radka prostě zbožňuji. Příběh Radky a Pavla mě okamžitě dostal a strašně ráda se k němu vracím. Pavla prostě nejde nemilovat nebo alespoň neobdivovat. Knize nemohu nic vytknout a rozhodně bych ji doporučila dál.
Tento díl mi nepřijde tak dobrý jako první a třetí, ale rozhodně také stojí za přečtení. I když mě Radka vytáčí svým chováním - nemluvě o chuti zabít Erika při každém jeho slově - nejde ji nenávidět a je fascinující sledovat, jak se z nafoukané a rozmazlené fifleny stává fajn holka.
Vynikající pokračování. Možná o něco horší než první díl, ale to mu neubírá na zajímavosti. V první polovině mě trošku štval Dick se svými světáckými poučeními, ale postupně jsem si ho opět velmi oblíbila. Vážně se mi líbí nevinnost vztahu Dicka a Evy a moc se těším, až se pustím do třetího dílu.
Abych řekla pravdu, ze začátku mě trošku vyděsilo, že je hlavní hrdince 14 let. Pohrdavý úšklebek mi ale z tváře zmizel hned po pár stránkách. Nasmála jsem se a trnula hrůzou při křivých obviněních nebo trapasech. Nakonec mi bylo vlastně jedno, jak stará je Eva. Tahle knížka mě prostě pohltila a nemůžu jinak než doporučit dál.
Tato knížka mi přijde od ostatních tak rozdílná. Téměř v každém milostném příběhu jsou problémy celou dobu. Napravují se a hlavní hrdinové se z nich učí, ale Božský cizinec (stejně jako Božský bastard) budí dojem, že se žádná vážnější krize neobjeví. A najednou BUM! Pár stránek před koncem je to konečně tady a přesně v té chvíli nemůžete odtrhnout od řádků oči a to mě na tom baví.