Kate84
![Na západní frontě klid Na západní frontě klid](https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/250/na-zapadni-fronte-klid-vvT-250.jpg?v=1619946443)
Je to už dávno, co jsem to četla, ale bylo něco ocitnout se v 1. světové... a ještě si prožít románek.
![Cizinka Cizinka](https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/37101/cizinka-lPC-37101.jpg?v=1591288088)
Hrozná kniha, bez špetky logiky, rozumu a sympatií. Čte se špatně, na každé straně je několik překlepů a hrubek, není tam žádný zvláštní děj. Pouze jediná zápletka a všude láska... růžová knihovna pod rouškou fantasy. Nedoporučuji.
![Šifra mistra Leonarda Šifra mistra Leonarda](https://www.databazeknih.cz/img/books/9_/6/robert-langdon-sifra-mistra-leonard-ZyU-6.jpg?v=1423079300)
Jedna z mých neoblíbenějších knih. Je napínavá a zároveň odpočinková. Mnoho dějových zvratů, má to spád, čte se velmi dobře. Vše do sebe zapadá, pro laika je to srozumitelné a jakoby vše bylo podle pravdy. Chytlavé, sympatické čtení se sympatickým hrdinou, který je stále v akci. Doporučuji.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Klub Pickwickův Klub Pickwickův](https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/136545/spisy-charlese-dickense-klub-pickwi-xWy-136545.jpg?v=1404939323)
Kniha mne nezaujala, příliš popisná. Popis každé postavy je velmi zdlouhavý a pohled dětskýma očima je vybarven dosti divoce. Žádné napětí, žádné zvraty.
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Hladový příliv Hladový příliv](https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/11308/hladovy-priliv.jpg?v=1313963698)
Kniha mne ničím neoslovila, ani jsem ji nedočetla. Dobré vykreslení postav je jediným plusem. Pokud vyhledáváte odpočinkové čtení bez napětí a z prostředí Indie, mohu jen doporučit. Třeba se prokoušete k jádru pudla.
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![1984 1984](https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/29421/1984-Z0I-29421.jpg?v=1615833299)
Výborná kniha, která chytne za srdce a ukáže co všechno je/bylo/bude možné. Zásadní čtení, které není možné vynechat. Kdo nepřečetl, jakoby nežil. Není to nic veselého ani odpočinkového, ale napínavé až do konce.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Eleazar aneb pramen a keř Eleazar aneb pramen a keř](https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/19400/eleazar-aneb-pramen-a-ker-3bq-19400.jpg?v=1550695903)
Velmi chytlavá a zajímavá kniha, která ne náhodou má v názvu symboliku z Bible. Ačkoli jako bezvěrec jsem Knihou knih nepoznamenaná, Eleazar aneb pramen a keř mne nadchnul. Stejně tak mého učitele dějepisu, který mi knihu o své hodině zabavil :-)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)