katerina0117 katerina0117 komentáře u knih

Jak žít s bipolární poruchou Jak žít s bipolární poruchou Ján Praško

Vtipné je, že tahle knížka nikdy nevyšla, byla jen plánovaná, Takže by mě dost zajímalo to 100% hodnocení :-D

11.06.2020

Jednou budeš Arab: Dětství na blízkém východě (1978-1984) Jednou budeš Arab: Dětství na blízkém východě (1978-1984) Riad Sattouf

Tenhle syrový pohled na dospívání v arabském světě mě chytil za srdce. Hlavní postava je divák i herec zároveň, baví mě to střídání pohledů, kdy je cizincem ve vlastní zemi, aby vzápětí překvapil vnitřním souladem s okolím.

25.10.2018 5 z 5

Zvláštní smutek citronového koláče Zvláštní smutek citronového koláče Aimee Bender

Magický realismus beze stopy melancholie, ale živoucí a zábavný, s lehkým nádechem rodinné psychologické sondy. Chutná jednohubka na víkend!

Opskurno Opskurno Andrew Caldecott

Tak začátek se rozjíždí opravdu pomalu a knize moc neprospělo rychlé střídání časových linií. Ale atmosféra paralelní historické Anglie, fantastika smíšená s prvky sci-fi a šlehnutá historií mě opravdu bavila. Takže doufám, že se v Hostu pochlapí a vydají i další díl. Až se tedy k němu Caldecott rozhoupe.

25.10.2018 3 z 5

Kniha rozhodnutí Kniha rozhodnutí Mikael Krogerus

Mluvím ze své lektorské zkušenosti - Kniha rozhodnutí je něco, co mi dost ulehčuje přípravu na školení pro lidi, co vedou týmy, nebo jsou na vedoucích pozicích. Super, že to v češtině vyšlo. :)