KatyM. KatyM. komentáře u knih

Jsou světla, která nevidíme Jsou světla, která nevidíme Anthony Doerr

Velmi silný příběh, doporučuji.

05.03.2021 5 z 5

Mlha nad Shadow Sands Mlha nad Shadow Sands Robert Bryndza

Kniha nezklamala, ale předešlé díly mě bavily více. Již se těším na další díl.

28.02.2021 4 z 5

Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

Krásně napsaná kniha, četla se sama. Autorka barvitě popisuje nelehký a tvrdý život horníků a jejich rodin na poč. 20 století.
Kniha stojí za přečtení, doporučuji. Již se těším na další díl.

23.02.2021 5 z 5

Chirurg Chirurg Petra Dvořáková

Přestože má kniha poměrně vysoké hodnocení, vůbec mě neoslovila.

09.02.2021 2 z 5

Vánoční překvapení Vánoční překvapení Daisy Bell

Krásný příběh, který pohladí na duši. Doporučuji.

09.02.2021 5 z 5

Pravá matka Pravá matka Shalini Boland

Kniha se mi líbila, přečteno za víkendu. Děj ubíhal rychle. Konec překvapivý. Ale mrazivým psycho thrillerem bych ho nenazvala.

05.02.2021 4 z 5

Pozvala mě dál Pozvala mě dál Lucy Clarke

Autorkou mám moc ráda a na knihu jsem se těšila. Příběh byl napínavý se zajímavou zápletkou. Od poloviny knihy to mělo grády a musela jsem dočíst, abych zjistila, zda vše co se děje Elle je realita nebo fantazie. Závěr opravdu překvapil. Přečteno za 3 večery. Doporučuji a už se těším na další knihu od autorky.

01.02.2021 5 z 5

Putování skřítka Všudybýlka Putování skřítka Všudybýlka Radomír Socha

Krásný příběh o skřítkovi, který nás vezme na své putování po lese. Kniha moc krásně napsaná, synovi se moc libila. Již třetí kniha od p. Sochy a všechny krásně napsány.

24.01.2021 5 z 5

Za oponou války: Zpravodajem nejen na Blízkém východě Za oponou války: Zpravodajem nejen na Blízkém východě Jakub Szántó

Velmi čtivá kniha.

22.01.2021 4 z 5

Děti ohně Děti ohně Victoria Jenkins

Na třetí díl jsem se těšila a nezklanal. Kniha byla čtivá, napínavá, přečtena za 3 večery. Doporučuji.

19.01.2021 5 z 5

Africká zima: V Jižním Súdánu s Lékaři bez hranic Africká zima: V Jižním Súdánu s Lékaři bez hranic Tomáš Šebek

Velmi zajímavá kniha a klobouk dolů před vsemi lékaři a sestřičkami, kteří jdou do těchto zemí zachraňovat lidské životy s minimem vybavení. Doporučuji.

13.01.2021 5 z 5

Spolubydlící Spolubydlící C. L. Pattison

Kniha se četla dobře, konec překvapil.

08.01.2021 4 z 5

Štěně k Vánocům Štěně k Vánocům Megan Rix

Krásný příběh nejen pro pejskaře.

05.01.2021 4 z 5

Vždycky je to manžel Vždycky je to manžel Michele Campbell

Kniha se četla dobře, napínavý děj, konec překvapivý.

05.01.2021 4 z 5

Karibu Keňa: láska v ohrožení voodoo Karibu Keňa: láska v ohrožení voodoo Hana Hindráková

Krásná kniha. Doporučuji.

Dobrovolnice Dobrovolnice Hana Hindráková

Opět další skvělá kniha autorky. Kniha se četla sama.

05.01.2021 5 z 5

Lovci lebek : český thriller z prostředí speciální pátrací jednotky Lovci lebek : český thriller z prostředí speciální pátrací jednotky Hana Hindráková

Po knihách z Afrického prostředí příjemná změna. Kniha byla velmi čtivá.

Nezlomný Nezlomný Hana Hindráková

Kniha přečtena jedním dechem. Na jedné straně popisována krása Keni, na druhou stranu krutá realita života v Africe, zejména dětí. Velmi silný příběh. Doporučuji.

Očarovaná Očarovaná Hana Hindráková

Další krásný příběh z Afriky. Doporučuji.

Smrtící byznys Smrtící byznys Hana Hindráková

Zajímavé téma, přečteno jedním dechem. Velmi smutná realita, že tyto "léky" kvůli vysokým ziskům prodávají do nejvíce zranitelné a nejchudší části světa do Afriky. Tady nikdy život lehký nebyl a nebude. Opravdu by si měl člověk uvědomit, jaké má štěstí kde žije a jaké má podmínky k životu od vzdělávání dětí, přes zdravotní péči, netrpíme nouzi a nemusíme bojovat o přežití.