Kávový_závislák Kávový_závislák komentáře u knih

Lekce chemie Lekce chemie Bonnie Garmus

Knihu jsem měla možnost poslouchat v audioknize a musím říct, že v průběhu práce jsem se nenudila. Lekce chemie je trochu průměrná, na můj vkus trochu zkreslená, ale pokud hledáte něco na odpočinek u čeho nemusíte přemýšlet, tak super čtení.

24.10.2024 3 z 5

Železný plamen Železný plamen Rebecca Yarros

Asi půjdu proti proudu, ale za mě to byla docela slabota. K prvnímu dílo jsem přihlížela s nadhledem, že to je instagramová senzace, ale byla jsem mile překvapena, jak mě kniha vtáhla do děje. Proto jsem si byla jistá, že druhý díl přece nemůže zklamat ne ? No, zase jsem trochu podcenila moji nadšenost a šlápla bosou nohou do vosího hnízda.
Kniha není svým stylem psaní vůbec špatná, ale ten děj.....to se tak táhlo. Nebránila bych se o třeba 200 stran ubrat a zaměřila se na pořádnou akci. V průběhu knihy se prakticky nic nedělo, pouze poukazovalo na takové "politické" dění, což bylo v průběhu docela nudné a nezáživné. Violet a Xaden tam nedostávají moc prostoru, takže pokud čekáte nějaké žhavé scény, které nám autorka docela nadhodila v prvním díle, tak rovnou přeskočte na posledním 100 stran před koncem. Samozřejmě, ale pokud očekáváte od knihy více rozvinutá témata v okolí světa, myslím že vás to vtáhne do děje. Draci tam jsou teď všude a užijete si jich více než v předešlém díle. Konec samozřejmě zase překvapil, to autorce musím nechat, že dokáže napnout v posledních stránkách. Takže s očekáváním (trochu menším) vyhlížím další díl a snad to bude více akční.

23.10.2024

Palác lží Palác lží Erin Watt

Musím říct, že po skončení jsem chtěla brečet, že je opravdu konec. Tuhle sérii jsem si jedním slovem zamilovala. Zjišťovala jsem si jestli nebudou další díly a měly by být ještě tři díly, což mě šíleně těší. Určitě sérii doporučuji.

18.10.2017