Kaylin komentáře u knih
pre nás, čo sme čítali pôvodné knihy o Markovi Stonovi ,táto kniha nezapadá do príbehu. Ray sa stal Markovým osobným androidom až keď mal Mark cca 35 rokov a už bol ostrieľaný agent :P sekretárka Peggy sa takisto objavuje, keď už Mark nie je nováčik a so slečnou Svensonovou sa zoznámil na Venusii tiež už ako skúsený agent/ a ona mu darovala Raya. Ale ak by som nepoznala príbeh Marka, pochválila by som to . Je to dobre napísaná oddychovka :)
Fantastická knižka , čítala som ju viackrát , mám ju doma . Videla som aj film. Romantická ano, trošku rozprávková ..... je to príbeh boja o slobodu, príbeh jedného národa. Máme tu lásku, nenávisť, zradu.... Je to ale písané v štýle 19 storočia a to dnes nie každému vyhovuje . Hlavné postavy sú traja synovia dedičného hlavného župana Kazimíra Baradlaya ,človeka, ktorý neuznával city , považoval ich za niečo čo je prekážkou v kariere. Vo svojom testamente vytýčil smer kariery svojich synov, chcel z nich mať takých istých mužov ako on sám. Ale jeho manželka Marie sa to po jeho smrti snažila zmeniť.....
prvý román z rozvetvenej série Spoločnosť arkána . Téma zase zaujímavá, fotografia a ako pomôže k vytvoreniu správnej fotografii videnie aury. Autorka sa hodne vo svojich knižkách zaoberá ženskou rovnoprávnosťou, z toho hľadiska klub Janus ,je veľmi ,veľmi zaujímavý . K slovu sa dostane aj Darwinova teoria :D Romány z tejto série môžeme čítať aj samostatne,ale aj ako pokračovanie príbehu,prekrásne spolu súvisia .
zaujímavá knižočka s parapsychologickými prvkami, ale tu pôjde skôr o knihy a kryštály . veľmi zaujímavá tematika a približuje nám aj predaj a nákup starých spisov a kníh. Áno zatiaľ tu nie je zmienka o spoločnosti arkány, ale ktovie. Svet parapsychologie nie je až taký rozvetvený.:)