Keporkakyně komentáře u knih
Od určité části jsem musela přeskakovat celé věty, jinak bych to snad ani nedočetla. Hloupý závěr tak zkazil celou knihu.
Tajemno, melancholie a úžasný styl psaní - to je standardní výbava Theorinových knih. Autora obdivuji, kniha je dokonalá.
Co? Zvrat? A kde??? Vždyť bylo vše tak odhadnutelné... Podle mého pouze lepší průměr.
"Je to noční můra každé matky..." Spíš noční můra každého čtenáře... Absurdní zápletka, hloupé a nesympatické postavy, zejména Alice byla totální blbka. Takže celkem ztráta času.
Anna mi bohužel moc nesedla. Vadilo mi to její neustálé podlézání vlastní dceři. Nicméně příběh to byl zajímavý a napívaný. Přečteno velmi rychle.
Tak to bylo totální lidský bahno. Co postava, to hovado. Ale četlo se to skvěle.
Knihu jsem sice přečetla celkem rychle, ale leccos jsem nedokázala skousnout - např. postavy si protiřečí (hlavně Mia), nebo že Daniel uvažuje jako desetileté dítě (a to je mu 29 let). A proč tam proboha spisovatel strkal červené palčáky?? To jako mám uvěřit tomu, že lidé, kteří celý život pracovali rukama a i teď se živí tím, že pěstují zeleninu, nemají doma pracovní rukavice?? Podobné nesmysly bohužel knihu provází...škoda, protože jinak se to nečte úplně špatně.
Sama hlavní hrdinka o sobě prohlásí, že je pitomá a nezodpovědná. A "kupodivu" má pravdu. Jak má člověk fandit takové HUSE??? Navíc i ostatní postavy jsou hloupé a celkově je příběh nezajímavý a těžko uvěřitelný. Souhlasím s Martasek5 - nedalo se to číst.
Styl autorova vyprávění mi naprosto vyhovuje. Žádné zbytečnosti, šeď a nuda. Jen originální, tajemný, pro mě uvěřitelný příběh.
Knihu jsem nedokázala dočíst. Jednání hlavního hrdiny bylo hodně hloupé. Nad větami typu: "Ze zkušenosti věděl, že všude, kde žijí dobří lidé, žijí i lidé špatní." jsem si mohla ukroutit oči. Beru jako urážku, když někdo tvrdí, že toto je knížka pro fanoušky Městečka Twin Peaks. Spíš bych to viděla na fandy Věřte nevěřte.