Ketesh Ketesh komentáře u knih

Pohádky starověké Pohádky starověké František Ruth

Jazykově pěkně zpracované, věcně už tolika ne. Pokud jde někomu o ty příběhy, tak je mnohem lepší to zpracování od Petišky.

11.10.2018 3 z 5

Kulhavý Orfeus Kulhavý Orfeus Jan Otčenášek

v žádném případě se to nevyrovná autorovo dílům kratšího rozsahu

21.09.2018 2 z 5

U řeky Piedra jsem usedla a plakala U řeky Piedra jsem usedla a plakala Paulo Coelho

Jsem knihou naprosto uchvácena a předpokládám, že se k ni zase brzy vrátím. A už se na to moc těším. Již dlouho mě takhle něco neoslovilo.

30.07.2018 5 z 5

Dotek chladu Dotek chladu Tamina Berger

ideální oddychovka na večer

25.06.2018 3 z 5

Dvojí tvář Dvojí tvář Kathrin Lange

oddychové čtení na cesty nebo na večer do postele...

20.06.2018 4 z 5

Zrádný anděl Zrádný anděl Ulrike Bliefert

Oddychovka na dlouhý večer.

16.06.2018 4 z 5

Mrazivé léto Mrazivé léto Manuela Martini

Pár stránek, které lze sfouknout během pár hodin. Naprosto nenáročné, oddychové čtení.

11.06.2018 3 z 5

Druidova píseň Druidova píseň O. R. Melling

Začátek knihy je velice nudný, nezáživný a zdlouhavý, ale rozhodně se vyplatí jej přetrpět.

20.10.2017 4 z 5

Rozhodující bitva Rozhodující bitva Rick Riordan

Kniha zakončuje skvělou sérii a je jejím klenotem. Gradace naprosto vynikající. Příběh propracovaný do nejmenších detailů, charaktery propracované.
Rickovým knihám se prostě nedá nic vyčítat.
Nezbývá než doufat, že se třeba někdy dočkáme pokračování... Jelikož se sourozenci Kaneovými se loučit opravdu loučit nechci - jsou jednou z mých srdcovek.

21.08.2017 5 z 5

Hněv bohů Hněv bohů Rick Riordan

Další Rickova kniha, u které se budu opakovat, ale nejde napsat nic, v čem bych nepoužila hromadu pozitivních superlativů.
Kniha je bezvadným pokračováním předchozího dílu, napínavá, strhující. Skvěle vtáhne do děje, vynikající zapracování mythologie do scénáře.

21.08.2017 5 z 5

Tajná znamení a rituály svobodných zednářů Tajná znamení a rituály svobodných zednářů Karl - Heinz Zunneck

První polovina knihy se mi velice zamlouvala, ale v druhé polovině šla kvalita prudce dolů.

10.07.2017 3 z 5

Mé jméno je Nikdo Mé jméno je Nikdo Kristen Orlando

Kniha se mi tématikou trefila do noty. Jen jsem se prvních několik desítek stránek nemohla začíst a vadilo mi snad všechno. Chaotické střídání scén i jazyka. Pak se děj ustálil a když se autorka konečně dostala k tomu, co chce napsat, tak mezi slohovými styly přestala skákat jak blecha a vše bylo v pořádku.

06.06.2017 3 z 5

Odhalený kód symbolů Odhalený kód symbolů Tim Wallace Murphy

Jedno z mála knih s obdobnou tématikou, které bylo přeloženo do češtiny. Autor odvedl fascinující kus práce, když napsal tuto knihu, která je laikovy poslouží jako skvělý průvodce do problematiky.
Na samém počátku knihy jsem byla velice nadšena, poměrně brzy však nastala ta část, kdy to mírně ochablo, vzhledem k množství nepodložených věcí a konspiračních teorií, ale i tak jsem s nadšením četla až do konce.

11.05.2017 4 z 5

Bitva o labyrint Bitva o labyrint Rick Riordan

Rickovy knihy a potažmo série, jsou jedny z mých nejoblíbenějších knih. Zbožňuji je, přestože už poněkud odrůstám věku, cílové skupiny, ale jsou to mé srdcovky!

Poslední z bohů Poslední z bohů Rick Riordan

Famózní zakončení série! člověku je líto, že končí. Kniha se četla sama.

Mapa v kůži Mapa v kůži Stephen R. Lawhead

Kniha mě fascinovala, byla bych ráda za pokračování, ale toho se v češtině nikdy nedočkám.

Kleopatra Kleopatra Joyce Tyldesley

Naučná literatura se moc hodnotit nedá... Přesto dávám tři hvězdička a to díky tomu, že mám se stejným tématem již pár knih přečteno a takhle se četla o něco hůře než jiné knihy. Přesto vše je hodnot informací nedocenitelná.

Duch Duch Robert Harris

Pěkně napsané. Četla jsem to opravdu ráda, ale jediné co mi vadilo, tak byly ty hypertextové odkazy (zejména když se na ně nedá kliknout). :D

20.04.2017 4 z 5

Antigona Antigona Sofoklés

Myslím, že zde se hodně ztratilo v překladu a také v čase.

Trojská maska Trojská maska David Gibbins

Ničím nevýrazná kniha, možná také díky tomu, že je poslední. Ale jako u ostatních, jsem spokojená s obsahem. Četlo se to samo a není tomu moc co vytýkat. Gibbins prostě umí vyprávět.