kevin0759 komentáře u knih
Knihu jsem dostal od bratra před třemi lety jako dárek k vánocům a dnes jsem ji vyhrabal ze šuplíku a přečetl.
Tato kniha vypráví o malém chlapci jménem Joe Spud který si žije normální dětský život, až do té doby kdy jeho tatínek přišel s novým vynálezem. Vynalezl toaletní papír který je ze shora suchý a ze zpoda vlhčenený, nazval ho ZADELESK. Zanedlouho se zadelesk objevil na trhu a stal se oblíbeným mezi lidmi. Pan Spud začal vydělávat miliony a od té doby se životy rodiny Spudových naprosto změnil, pan Spud si stavěl obrovské vily, jeho syn dostával miliónové kapesné a začal chodit na prestižní školu pro bohaté.
Brzy přestoupí na jinou školu, protože neměl žádné kamarády. Chtěl zase žít normální život a chodit do normální školy, rozhodl se že bude tajit jeho bohatství aby si našel pravý kamarády.
Joe a jeho táta se potýkají s různými zápletkami. Najde si Joe pravé přátele? Vyřeší vše peníze? To se dozvíte po přečtení této knihy. ;)
Čtení této knihy bylo příjemné, jednoduché i zábavné.
Kniha je sice pro děti ale má hluboké myšlenky a je také naučné. Jsem rád že jsem si tuto knihu nakonec přečetl a určitě doporučuju si ji přečíst.
Mě osobně se kniha velmi líbila. I přestože je to trochu starší kniha tak jsem se při čtení vůbec nenudil, byla krátká a rychle se četla. Zpočátku jsem si myslel že kniha bude pro mladší čtenáře ale děj téhle pohádky je docela smutný a k zamyšlení. I když je tato kniha doporučená spíše pro děti, doporučil bych knihu starším čtenářům, dětem který nemají rádi smutný pohádky bych moc tuto knihu nedoporučoval.