KirstenCohen komentáře u knih
Hodně čtenářů knihu porovnává se Zuzaniných dechem a ani se nedívím, jde o podobné téma. Přesto, pokud si dovolím porovnávat, tak se mi tato kniha líbí o chlup více. Bavil mě jazyk i styl autorky, celý příběh mě zkrátka chytnul. Takže pokud se nyní poohlížíte po četbě, která vás tzv. "dostane", tak knihu Němci doporučuji.
Tohle je beze sporu jedna z mých nejoblíbenějších knih z dětství, ke které se ráda vrátím i v dospělosti - kniha se mi totiž před pár dny dostala po X letech do ruky. A znovu jsem ji celou přečetla, jedním dechem! Nicméně - část knihy se odehrává ve městě, kde paní Láry Fáry bydlí, část knihy poté na vesnici. A ta část na vesnici se mi líbí o trochu méně. Paní Láry Fáry je zde až moc didaktická. Přesto dávám 5 hvězd.
Možná jsem zaujatá svým věkem, který je podobný hlavním hrdinům (vypočítala jsem si podle toho, kdy byli v 5. třídě, tedy v první polovině knihy), ale mně to opravdu zaujalo a hlavně jsem se s postavami dokázala ztotožnit. S dětskými (resp. skoro dospívajícími) i s dospělými. Těším se na další knihu od autorky.