klarenzi | Komentáře u knih | Databáze knih

klarenzi klarenzi komentáře u knih

Hry z lesní škol(k)y Hry z lesní škol(k)y Peter Houghton

Jedná se o rozmanité nápady pro aktivity s dětmi, a to cca od 3 let věku. Nicméně si myslím, že ohraničovat věk v přírodě, je blbost, takže to neberme doslova. Našla jsem tam spoustu inspirace pro hrátky v přírodě. Až se udělá hezky, vyrazíme do lesa tvořit masky z bahna na kmeny stromů. Tátu zaměstnáme, aby nám vyrobil luk a šípy. Vyrobíme si lesní šperky, výletní hůl, postavíme bejvák skřítkům. Kniha je rozdělena na čtyři části - objevování přírody, lesní umění, zálesácké dovednosti, skupinové hry v divočině. Věřím, že na spoustu věcí, pokud jste alespoň trochu kreativní rodič, si přijdete sami. Ale není nad to, mít se od čeho odrazit. A pokud je to kvalitní zdroj inspirace, pořiďte si ho. Takových není nikdy dost. @knihodura

20.04.2021 4 z 5

Renegáti Renegáti Marissa Meyer

Ve světě dospělých toho řešíme tolik. Bylo pro mě moc fajn, přenést se jinam. Do dystopického YA světa. Autorka píše skvěle, bavily mě pohledy obou hlavních hrdinů, kdy nic nebylo jen černé nebo bílé. Svět Renegátů a Anarchistů je vlastně tolik podobný tomu našemu. Což je možná trochu děsivé. Ale kdybychom neměli strach, nemohli bychom být stateční.

24.03.2021 4 z 5

Divná planeta Divná planeta Nathan W. Pyle

Tohle je tak moc vtipný!
Je to hodně specifický a suchý humor, takže to nesedne každému, ale já jsem z toho nadšená a řechtám se fakt nahlas☺️

23.03.2021 4 z 5

Sbohem, plínky! Sbohem, plínky! Penny Warner

Průměrná kniha, kde mě štvalo časté opakování tipů a informací. Nicméně pár triků si určitě odnáším, takže nelituji přečtení. @klaryctena

26.02.2020 3 z 5

Pelech hledám. BUM.”

Jako vážně?!

20.09.2022 2 z 5

Truhla času Truhla času Andri Snær Magnason

Lidé si tak trochu myslí, že mohou všechno. Třeba i oblafnout čas. A tak se začnou zavírat do speciálních truhel, které je zmrazí v čase. Nastaveny jsou tak, že se otevřou, až pomine světová krize. No jo, jenže co když ta krize nemá konce? A co když se v zastaveném světě otevře pár truhel, které pustí ven pár dětí?
Skvělá kniha, skvělá myšlenka a přesah. Knihy pro mládež začínám milovat čím dál tím víc. A mé tajné přání teď je, aby to někdo dobře natočil. Čtenářskou fantazii určitě netrumfnou, ale podívaná by to mohla být velmi příjemná. @knihodura

28.07.2022 5 z 5

Rodinný ústav: rodinný tragikomiks Rodinný ústav: rodinný tragikomiks Alison Bechdel

Autobiografické komiksy mě baví, hodně. Ale tohle nebyl úplně můj šálek kávy. Témata jsou rozhodně zajímavá - mluvíme o hledání své identity, homosexualitě, problémovému vztahu s otcem, problémy v rodině. Když jsem četla anotaci, neváhala jsem. Ze začátku jsem myslela, že mě budou bavit literární odkazy - autorka i její otec oba studovali, učili a žili literaturou. Nicméně to na mě nakonec bylo až moc. Na nejrůznější autory či filosofy se odkazovalo skoro na každé stránce, a abych si dohledala vše, čtu to ještě teď. Takže upřímně přiznávám, že tohle na mě bylo až příliš náročné.

11.08.2021 3 z 5

Zahrada žije - zahradničíme s dětmi Zahrada žije - zahradničíme s dětmi Anita Blahušová

Jsem vděčná za to, že takovéhle knihy existují. Jako pro totálně začínajícího zahradníka je tohle poklad a snad povinnost. Děkuju autorce za tak krásné dílo. Kniha je super obsahově i graficky. Čte se to samo jedna báseň. Nedozvíte se jen úplné základy zahradničení, ale najdete tu spoustu tipů, jak na zahradě zapojit i děti a hloubit tak jejich vztah k přírodě. Zároveň je kniha rozdělena na roční období, kde v každém najdete několik sezónních projektů. Můžete tak na zahradě dělat super věci od jara do zimy. Teď už jen vybrat, čím začít.

23.01.2021 5 z 5

Zdeněk Svěrák – Muž renesanční Zdeněk Svěrák – Muž renesanční Dana Čermáková

Pan Svěrák je mou platonickou láskou. Považuji ho za ikonu moudrosti a laskavého humoru. Proto jsem se nemohla dočkat, až si přečtu knihu od Dany Čermákové: Zdeněk Svěrák - muž renesanční.
No a nadšení se nekonalo. Kéž by ho tak vyzpovídal třeba Aleš Palán. Tihle dva se snad ani nesešli. Paní Čermáková vlastně jen přepsala rozhovory či recenze z nejrůznějších deníků (Story a Blesk třeba taky????). Samotný styl psaní autorky mi přišel místy hodně na hraně s bulvárem.
Takže ne, tohle se nepovedlo a muž renesanční si rozhodně zaslouží lepší knihu.

25.10.2020 2 z 5

Vox Vox Christina Dalcher