knidopel komentáře u knih
Musím říct, že vyprávění pana Štočka bylo velmi zajímavé a čtivé. Ráda jsem nahlédla pod pokličku skvělému kriminalistovi a pochopila, co vše stojí za tímto povoláním. Díky otázkám mi chvíli trvalo pochopit, jak je tato kniha koncipována . Za mě byly některé otázky trochu zbytečné a asi bych více ocenila celistvé vyprávění jednotlivých případů, případně pár doplňujících otázek vždy na konci kapitoly. Matoucí byly také fotky na konci, které úplně nesouvisely s případy, kterým se věnovala kniha. Celkově jsem však přečetla knihu jedním dechem.
Knížka se mi dostala do ruky v knihovně a stačilo ji mít chvíli v ruce, prolistovat ji a okamžitě mě zaujala. Věřím, že díky jednoduchým textům a poutavým grafikám a obrázkům udrží pozornost nejednoho dítěte. Témata jsou vskutku zajímavá a myslím, že toho dokáže mnoho předat i rodičům a dospělým (sama jsem důkazem).
Od knížky jsem možná čekala trošku víc, ale to neznamená, že by byla špatná. Četla se pěkně, místy byla dojemná, místy milá. Postavu Erika jsem si velice rychle zamilovala a trochu doufala, že přijde ještě nějaký větší zvrat a dopadne to trochu jinak. Každopádně při čtení jsem měla neustálý dojem, že čtu Hvězdy nám nepřály s prvky Srdcerváčů. Takže pokud hledáte něco v tomto stylu, doporučuji.