Knihomolka506 komentáře u knih
22-24.4. Mlčící pacientka
Žánr: retrospektivní thriller, deprese, ich-forma, psych. deprivace, úzkost, terapie, psychiatr,..
Dnes jsem dočetla super thriller . To, že kniha právem spadá do edice Top thriller už je mi dávno jasné. Celou dobu, aby člověk přemýšlel nad tím, jak se to celé vyvine a pak najednou bum! Děj se rozjede , ani nestačíte otáčet stránky, jak moc chcete, aby psychiatr zjistil,co zjistit měl. Co přesně se stalo v domě slavné malířky Alicie ?
Sbírka těch nejlepších krátkých pohádek o knížkách . Teda aspoň pro mě :)
Nekonečný příběh- připomnělo mi to film a knihu se stejným názvem. V knize, která se přes noc doplní a na prázdných stránkách čtenář najde nový a nový příběh je každé dobrodružství nezapomenutelné. Jednou bych takovou knihu chtěla mít:))
KNIHA přítel člověka: název mluví za všechno. Knihy pro mě byly , jsou a budou kamarády asi po celý život. Pravda je, že jsem na nich závislá. Mám je místo reálných kamarádů.
Knihu doporučuji jak rodičům tak dětem.
Pěkné a krátké příběhy malých dětí, které ukazují pravou dětskou fantazii jiné pohádkové a lepší světy. V každém příběhu se dostaneme do jiné, ale známé pohádky. Krásné ilustrace, které mi hodně připomínaly Martinku nebo Zuzanku :))
Krátký příběh o tom, co nám vše v životě pomáhá i když to třeba nevidíme nebo je to pro nás úplně běžné. Starším lidem jenom malé věci pomáhají strašně moc. Prijde jim to jako malý zázrak. Ale jak říká závěr knihy: "Pomůcky umějí dobře pomáhat, ale nejlíp to umí člověk. "
20-21.4. Frederick Backman: Babička pozdravuje a omlouvá se
"Lež je jiná část pravdy. Ráno jsem se probudila. Babička zůstala v Miamasu."
Příběh, který mě málem rozbrečel a dokázal rozesmát "Na celé kolo" zároveň. Vtipný román malé geniální Else, životě jedné netradiční rodiny a vztazích mezi ostatními lidmi v paneláku. ALE... smutný příběh o vztahu vnučky s babičkou, nemoci, která nejde vyléčit a hlavně o tom , co by nikdo z nás radši nevěděl, neslyšel nebo neviděl. Doporučuji ️️
A teď rychle na další knihu ...
Nádherný příběh o ochotě pomoct druhým, poznávat přírodu a o tom, že když něco začneme měli bychom to dokončit do konce . V hlavní roli hrají opět zvířata. Ilustrace autorky jsou překrásné!!
Můj dojem z prvního dílu by se dal říct pouze jedním slovem: Wow!
Ke knize: Marni - Tatérka - objeví v popelnici mrtvolu rozřezanou na kusy, krysy po ní lezou.. v šoku a z ještě osobního důvodu neřekne své jméno , když volá na policii, aby ohlásila nález. Pátrání se rozjíždí. Na začátku by bylo jedno podezření na konkrétní osobu ze života Marni , ale bude to skutečně ona? Kdoví? Strhující , ale někdy až jak bych sama řekla drastický až sadistický příběh. A jak píše název na obálce - Thriller, který se vám zaryje pod kůži ;)
Sbírka krátkých vtipných básní ze života pro malé a velké. Rčení a pořekadla, přísloví, asi to ještě nikdo neví, že psát básně je hodně těžké :)
Příběh z historické doby o životě jedné rodiny. Konkrétně z doby 1918, takže nijak veselé. Bezstarostné dětství jednoho malého fotbalisty ukončila politika. Následovala těžká léta, pro většinu z nás, kteří v té době žili.
Lukáš je další ukázkou toho, že když někomu něco "je" neznamená to , že ten člověk, v tomto případě malý školák špatný nebo snad zaostalý. Opak vystihuje právě hrdinu jedné knihy z edice Má to háček (každá z nich je o různém postižení, lidech a jak se s tím učí žít). Lukas má poruchu autistického spektra a má ve škole asistentku . Jednou ale přijde do školy a Anetka nikde? Co se stalo?
Doporučuji všem, komu se tohle téma líbí, jsou jak asistenti tak pedagogové nebo se samu nacházejí na některém stupínku.
Ze začátku bych asi knihu vyhodila z okna nebo vrátila do knihovny nepřečtenou, protože mě nebavila- příliš dlouhé detailni popisy pocitů hlavních postav , na začátku až moc postav najednou a vlastně.. jak někdo může popsat zážitky z jednoho dne pres 100 stran ? Ale své rozhodnutí rozloučit se s tenkou, ale zatím nepochopitelnou knihou jsem změnila, Když do děje přišli známí lovci duchů manzele Warrenovi. Pěkný příběh. 3/5
První díl série manga komiksu. Samá krev, boje o životy druhých, rvačky a nucená pomoc někomu jinému za cenu vlastního života. Napínavé, ale..
- chybí tam napětí, střelba, automobilové honičky a dobrodružství.
V něčem mi to připomíná Gunsmithcats, který jsem četla loni taky jen do výzvy a taky zatím jen první díl ,ale zaujal mě víc než tohle .
3/5
Biografický román autorky série o kouzlech malé paní Láryfáry. Tenokrát ale píše o sobě, svém životě na farmě mezi zvířaty, potom i rodinou, používá britský humor, který nemusí být českým čtenářům známý.
Hodnocení celé série- starověké Irsko plné duchů, skřítků a víl. Pohádky a mýty, které si lidé vyprávějí po večerech. Ale taky boj o světy, život a jedno přání, které se musí splnit než poslední osoba- člověk dávného a velmi starého rodu žije. Nádherná fantasy série, kterou nepustite z ruky. Doporučuji ♥️
Krátký, ale pěkný a zároveň poučný příběh o tom , co vše se může stát , když někdo zabíjí zvířata nebo ubližuje druhým. Pozor na prsty...
"Dobrá zpráva zní: To iglú je úžasné!
špatná zpráva zni: ten lední medvěd si to myslí také!"
Málokdy dávám úryvky z knih do recenzí, ale tohle mě rozesmálo :D :D
Krátký příběh pro děti o filmových a slavných žlutých postavičkách s brýlemi a overaly.
Pěkný příběh pro děti taky ve formě Večerníčku. Človíček a jeho vtipné příhody, které zažívá, když objevuje okolí a svět kolem sebe.
Asi nejsem už cílová skupina , ale tohle mě moc nezaujalo..
Na rozdíl od malých dětí bych řekla, že tak krátký příběh byl skoro o ničem. Ale krásné ilustrace
3/5
další skvělý příběh z edice Husí kůže! Byla jsem napjatá od první do poslední stránky. A taková by měla být každá kniha .
K příběhu : Hanka, která spolu s rodiči a bratry bydlí už od narození v jednom domě se potká s novým klukem, který jak tvrdí se nedávno přistěhoval? Je ale opravdu všechno tak jak si Hanka myslí nebo ona je ta ,která není skutečná? Upřímně- konec mě šokoval a můj názor? DALŠÍ, DALŠÍ!!!
Příběh mě nijak neoslovil, autor to samé, štvalo mě hlavně týrání a zabíjení zvířat pro nic za nic!