KnihomolkaEva komentáře u knih
Taková nenáročná oddechovka. Vyjadřování postav, zvlášť Éliase (hlavně v jeho deníku), mi někdy přišlo nepřirozené. Slabší 3*.
(SPOILER) Kniha se velmi dobře četla, přečetla jsem ji za jeden den. Děj byl opravdu strhující, ale hvězdičku musím ubrat za přílišnou inspiraci nacistickými koncentračními tábory (ani pojmy autor nezměnil) a taky za pár pravopisných chyb.
Kniha psaná z pohledu malého chlapce, který je spolu s matkou uvězněn v jednom pokoji. Na této knize mě zaujal hlavně originální styl jeho vyjadřování. Zajímavý byl i popis toho, co se dělo po jejich úspěšném útěku.
Docela zábavná byla ta "duchařská" linka, ale jinak mě knížka moc nezaujala. Naštěstí byla krátká. A taky jsem si všimla jedné pravopisné chyby, jednoho přebývajícího a jednoho chybějícího písmena.
Tahle knížka mi připadala jako nějaká slohová práce, styl psaní nic moc a bylo tam spoustu chyb v interpunkci. Ale byla celkem krátká a zajímalo mě, jak to dopadne. Na konci mě zaujalo vysvětlení názvu knihy.
Asi první kniha, u které mi rozuzlení bylo jasné už po přečtení anotace. A ta svatba na konci mi taky moc neseděla. Pod dohledem i Rodina z podkroví se mi líbily víc. Ale čtivé to bylo. Slabší tři hvězdy.
Taková oddechovka pro ženy, těch chlapů v životě hlavní hrdinky bylo až moc. A strašně mě iritovalo, jak ji její kamarádka pořád oslovovala "kočí".
Kniha mě bavila, ale ke konci už jsem se ve všech těch jménech a vztazích trochu ztrácela.
Villonovy básně mám moc ráda, ale překlady Otokara Fischera/Jarmily Loukotkové se mi líbily o něco víc.