KniSKov KniSKov komentáře u knih

Lovec draků Lovec draků Khaled Hosseini

Nejprve se mi do téhle knihy nechtělo, dílo z daného prostředí mě prostě nelákalo. Dala jsem ale na doporučení, začetla se a rozhodně ani na chvíli nelitovala. Je to velmi zvláštní příběh, jedinečný a lidský ( i když někdy tedy spíš nelidský). Nejsem žádná citlivka, ale některé části mě donutily i zaslzet no a na konci už jsem se tedy neudržela. Zajímavé je i seznámení se s historií země.

Ptáci v trní Ptáci v trní Colleen McCullough

Nádherný, velmi poutavě a barvitě psaný příběh. Jedna z mých nejoblíbenějších knih, přečetla jsem už podruhé. Romantika, které nechybí napětí. Bavilo mě i líčení přírody, prostředí, společnosti a života v odlehlých končinách a své době. Příběh o lásce a nelehké cestě za celoživotním snem, který se po jeho uskutečnění ukáže jako naprostá a zdrcující marnost...............

24.06.2014 5 z 5

Egypťan Sinuhet – Patnáct knih ze života lékaře Egypťan Sinuhet – Patnáct knih ze života lékaře Mika Waltari

Přečetla jsem si znovu po asi 20 letech, kdy jsem ji četla poprvé - pamatovala jsem si, že se mi tehdy kniha moc líbila a ani "napodruhé" nezklamala! Naprosto mě dostal skvěle podaný sebeironický styl vyprávění "skromného" lékaře Sinuheta. Pár tisíc let sem nebo tam: základní lidské vlastnosti jsou neměnné....Krásný příběh, skvěle napsáno a ten konec.......... no, Sinuhet musel přeci jen dostat "svou míru plnou"! Určitě si někdy přečtu zas.