kofola33

Ctive psychologicke drama, ale misty mi prisel pribeh dost roztahnuty a nektere kapitolky jakoby nedodelane myslenkou. Kolikrat jsem si rikala, ze mela dost prilezitosti neco rict nebo udelat, sverit se Jamesovi, ale ano, pak bychom uz nemeli co cist... Nicmene zaver byl docela prekvapivy, proto davam 4*.

Vytecne! To jsem si "pochutnala"! Sebestredny Sebastian jde trochu do sebe, ale opravdu jen trochu, Vanja mi prijde uz trochu urputna s tim vecnym odmitanim a Billy?? Mazec, rekla bych.... Kazdopadne se vsichni tri postaraji o dalsi skvely dil a ja se nemuzu dockat!

Tenhle dil se mi moc libil, nebyla to klasicka Tessa se vsemi temi vrahouny, ale melo to nadech dobrodruzstvi a mysticna v tom spravne pomeru, coz me mimoradne bavilo,

Vyborna kniha, prvni, kterou jsem od Kinga cetla a stalo to za to, dava velky prostor pro vlastni predstavivost, takze pak po zhlednuti filmu jsem byla dost zklamana...knizka je zkratka knizka!

Dost dobry thriller! Nevedela jsem, co cekat, autora jsem jeste necetla, ale zklamani se nekonalo. Detektiv Bishop je naramny sympatak a psychiatricka Holly je tak trosku divna, hlavne svym zvlastnim konickem, nicmene spolu tvori dobry vysetrovaci tym pri hledani serioveho vraha. V prubehu cteni se par veci vyjasni, z minulosti i soucasnosti, vse ma sve misto a konec je mirne prekombinovany, ale zajimavy.
"Jsme to, co predstirame, ze jsme, a tak musime byt na to, co predstirame, ze jsme, opatrni.
Jedna vec me dost pobavila a sice kdyz Holly jela navstivit Bayview, podala vratnemu do okynka "obcansky prukaz". No nevim, v UK bydlim 10 let, ale "obcansky" prukaz jsem tu jeste nevidela:-)) Ale to je vec prekladatele. Pevne doufam, ze nam brzo prelozi druhy dil, letos vychazi uz treti, tak se mame na co tesit.

Kazdy ma sve utociste, jen nekteri z nas to jeste nevi nebo ho neobjevili....dokonale napsany psychlogicky thriler.

Dobry psychologicky thriller o vine a trestu. Do poloviny knihy se mi to zdalo jako otrepane tema podvedenych a podvadenych zen, pak to nabralo uplne jiny smer a rychlost...a byl konec. Urcite stoji za precteni, ale u mne to na 5* proste nema.

Bavilo me to, opet! Zacatek se trochu vlekl, ale pak se to rozjelo. Jdu na dalsi dil.

Rozjezd trochu pomalejsi a trosku me stvaly obsahle popisy veci a mist, ale celkove skvely pribeh plny napeti a zvratu, zase se k Rakerovi brzo vratim.

Harry nikdy nezklame, ani jako norsky ropny vrt:-) Porad me proste bavi.

Smutny pribeh, ktery ma sve kouzlo. Rekla bych, ze film byl vice zajimavejsi, moc me nebavily cist Michaelovy filozoficke uvahy. Ale proste to tam patrilo, kdo vi, co bych udelala ja...?

Mam trochu rozporuplne pocity. Na jedne strane velice zajimave tema, krveziznive nebo mrazive sceny ( z mrazaku:-)), coz me bavi, na druhou stranu znechuceni jak muze nekdo pozirat lidi...ja rada ctu u jidla, ale tohle bylo i na me dost. Nicmene knizka rozhodne stoji za precteni a urcite si pockam na dalsi dil. 4 hvezdy davam proto, ze mi hlavni hrdina neni sympaticky, ale chapu, ze on za to nemuze:-))

Za me dost dobry napinavy pribeh hororoveho typu, ktery se mi nechtelo odlozit dokud se nedozvim kdo je padouch. Prostredi hotylku a spatneho pocasi v kombinaci s psychickym stavem hlavni hrdinky ve me vzbuzoval napeti az do konce.

Dalsi skvely pribeh o Heckovi a padousich, cetlo se to samo, dost dobre cteni, nemohla jsem se od knizky odtrhnout, tesim se na dalsi dil.

O Wallanderovi jsem toho precetla uz vice a teprve ted se mi dostal do ruky 1.dil. Musim rict, ze to bylo trosku slabsi oproti jinym dilum, nudne to nebylo, jen trochu rozvlacne a nemelo to moc "štávu", nicmene i me prekvapila pristehovalecka problematika uz v 90-tych letech. A co me hodne pobavilo, ta "typicky ceska jmena" :-D. Dobra detektivka.

Me prvni setkani s Sharkem. Pribeh skvele propracovany, thriller jak ma byt, ale opravdu dost drsne tema. Pachatele jsem odhadla v prvni tretine knihy, ale i tak to bylo napinave. Jedine, co mi trosku vadilo, byl styl psani, mozna to bylo prekladem, nevim, ale i tak davam plny pocet. Urcite se pustim do dalsich Sharkovych pribehu.

Prvni pulka knizky docela dobry hororek, uplne jsem misty trnula, co se v lese dal stane, co objevi....Druha pulka uz byla dost prekombinovana, jakoby k te prvni ani nepatrila...ale namet dost dobry, i kdyz na muj vkus trosku moc konspirace. Celkove docela dobre hororove cteni, kde nakonec zjistite, ze vlastne ctete detektivku.

Cetlo se to dobre, nenudila jsem se. Sice na muj vkus se hlavni inspektor trochu dost modlil, ale melo to spad a pro me docela nevsedni prostredi tateru bylo zajimave. Kdo vi, mozna se dockame dalsiho dilu...A ano, jak uz tu nekdo psal, nejvice se mi libil Peprik:-)

Celkem dobre cteni. Pribeh nesporne zajimavy, rozuzleni prekvapive, ale....ale neco mi tam chybelo, neco nadbyvalo...rozhodne zkusim novou knizku autora.