konicekbily komentáře u knih
Velmi dobrá detektivka s pomalejším začátkem a děsivým koncem. Asi by mne nikdy nenapadlo, abych se ze sluncem vyhřátého Lisabonu plahočil ledovými moři s rodinou a neprověřenou posádkou v lodi, jejíž technický stav je mi neznámý. Ale v románu je možné vše.
Zajímavě zpracované - oko za oko, zub za zub.
Když mocní tohoto světa rozhodnou, tak to musí být. Možná to mohlo mít o 100 stránek méně.
Zbytečně zdlouhavé popisování novinářského prostředí, celkově nadměrné popisování nesouvisejícího děje, bestseller to není ani náhodou.
Průměrná detektivka - prvotina autorky. Podívám se na další její knihy.
Velice zajímavé téma stojí za přečtení. Ale myslím si, že autor,pokud byl sólista,psal trochu jinak.
Je to již hodně stará knížka, velice krátká, něco spíše ještě povídka než novela. Taková jednohubka.
Gardnerovy povídky z novin a časopisů, jimiž se vetřel do pozornosti amerických čtenářů a tím si prakticky zajistil publicitu a základní okruh čtenářů pro své budoucí knížky. Jinak průměr.
Dobrá kniha rakouského historika o soukromém životě a vládě naší královny v 18. století.
Když mám smutek na duši, nesvěřuji se strýci Artuši, ale sáhnu do knihovny a vytáhnu si některou z knížek o horách. Před padesáti lety vycházelo málo knížek, ale zato s velkým nákladem. Jsem rád, že se mohu podívat do vzdálených hor v Asii s autorem, který tři roky po vydání knihy zahynul s expedicí při zemětřesení v Peru.
Autor do svého románu zapojil někoho jiného než Perry Masona - a udělal dobře, protože detektiva Lamma jsem si oblíbil a budu po knihovnách pátrat po dalších knihách této řady.
Od autorky jsem již přečetl více knih v jiných sériích. Toto beru jako úvod nového seriálu. Uvidíme!!!
Zajímavý propletenec současnosti s minulostí. "Ne vždy věci vypadají, jak se zdají", napsala Agatha Christie v jedné z detektivek. A zde to platí úplně!
Komiksové zpracování jedné stránky našeho odboje za druhé světové války. Pro znalé opakování známých skutečností, pro jiné to může být inspirace ke studiu válečné historie.
Soubor historických povídek o zločinech na Šumavě je příjemným odpočinkovým čtením pro čtenáře se zájmem o dějiny kriminálních činů na našem území.
Úvodní příběh celé série. Moc se mi to líbilo - autor to napsal pěkně provázané a příběh logicky zdůvodnil.
Klasická detektivka oblíbené autorky. Systém krátkých kapitol jí umožňuje přepínámí děje mezi činy hlavních hrdinů. Oddechovka, nic jiněho nečekejte.
Standardni autorčin příběh neoplývá ničím navíc - někakým bodem zvratu. Čte se dobře, ale žádná velká překvapení v knize nečekejte. Dobrý relax z amerického prostředí.