konicekbily konicekbily komentáře u knih

Sedmý kříž Sedmý kříž Anna Seghers

Zajímají mne knihy vztahující se ke druhé světové válce a tato se mi moc líbila. Myslím si, že autorka dala podnět ke vzniku podobmých knih o uprchlých vězních z koncentračních táborů.

08.10.2017 5 z 5

Podvod Podvod Charlotte Link

Autorka píše poutavě a z vícenásobných zamotaných vztahů vykouzlila opět nádherný román! Detektivní zápletka s rostoucím napětím má strhující závěr.

03.08.2017 5 z 5

Neviditelný strážce Neviditelný strážce Dolores Redondo

Zajímavá knížka nás seznamuje s reáliemi španělského venkova. Zápletka mi až tak zajímavá nepřipadala, děj se místy trochu vleče. Další díl si přečtu.

14.07.2017 3 z 5

Katyň: Státní zločin – státní tajemství Katyň: Státní zločin – státní tajemství Gerd Kaiser

Zajímám se o historii druhé světové války. Tato, nám dlouho utajovaná poprava polských armádních špiček, rozhodně hodně přispívá k objasnění historie nejen druhé světové války, stalinismu, ale i k poválečným vztahů Polska ke svým sousedům.

25.06.2017 5 z 5

Pan Mercedes Pan Mercedes Stephen King

Dobře napsaná průměrná kniha. Druhý díl je mnohem lepší.

02.03.2017 3 z 5

Ohrožená Ohrožená Rachel Abbott

Autorka asi zkoušela ,kolik překombinovaného a mnohdy nudného textu čtenář unese. Nejsem nosič a tak hlásím, že se mi moc komplikace nelíbily. Kdyby to mělo o třetinu postav a sto stran méně - bylo by to super!

17.01.2017 2 z 5

Spi sladce Spi sladce Rachel Abbott

Dobře napsaná kniha se strhujícím začátkem, trochu nudnější mezihrou a poměrně nečekaným koncem.

01.01.2017 4 z 5

Čas pro vraždu Čas pro vraždu Ann Granger

Stará dobrá anglická detektivka z venkovského prostředí napsaná klasickým stylem.

07.12.2016 3 z 5

Playground Playground Lars Kepler

Originální námět z oblasti sci-fi/thrilleru je rozmělňován zbytečnými epizodami v "druhé" říši. Keplerští manželé zkusili něco jiného, připomíná mi to způsob psaní Pattersona. My, uvyklí detektivkám, tušíme zradu, či "nevěru" a uvidíme jakým směrem se Keplerovci vydají. Držím palce, ať se navrání k původnímu žánru.

23.09.2016 3 z 5

Křižovatky smrti Křižovatky smrti Elly Griffiths

Krásné prostředí pro děj, stručný a výstižný popis postav, dokonalá zápletka, sympatičtí vyšetřující policajt a jeho pomáhající archeoložka a strhující závěr thrillerovského typu nepotřebující žádný výstřel Vám dá bez zbytečného "severského" protahování knížky dokonalou oddychovou četbu.

15.08.2016 5 z 5

Zločin a trest Zločin a trest Fjodor Michajlovič Dostojevskij

Napsáno/vydáno před sto padesáti lety! Velká poklona Fjodore Michajloviči!

31.07.2016 5 z 5

O krok pozadu O krok pozadu Henning Mankell

Mankell je velice dobrý spisovatel a opět Wallander toho má hodně moc na práci. Jde mu to sice pomalu od ruky, ale spisovatele to zřejmě baví tahat nás knihou i když se vyšetřování relativně kupředu nesune, píše to asi jako scénář pro seriál v německé televizi.

09.06.2016 4 z 5

Hříšnice Hříšnice Tess Gerritsen

Velice zajímavá zápletka s dobrým koncem.

09.05.2016 4 z 5

Šílená hra Šílená hra Sebastian Fitzek

Povedená napínavá kniha s perfektně vymyšlenou zápletkou. Strhující tempo neustává až do konce, je to tak u většiny jeho knih.

19.04.2016 4 z 5

Pátá žena Pátá žena Henning Mankell

Zbytečně natahovaný děj - podle mne by stačilo o 250 stran méně, překlad se také moc nevyvedl.
Dřívější knihy se mi líbily více.

13.01.2016 3 z 5

Zběsilost Zběsilost Karin Slaughter

Na prvotinu slušná kniha, na mě až moc detailů při patologickém vyšetřování obětí.

28.11.2015 3 z 5

Kdo miluje jinak Kdo miluje jinak Karin Fossum

Indická nevěsta mi připadá zajímavější, tady je zápletka zastřena delšími úvahami, rozuzlení nutí k zamyšlení o lidskosti a sobeckosti, také i o bezohlednosti.

20.08.2015 3 z 5

Umírající dandy Umírající dandy Mari Jungstedt

Nepodařilo se mi plně pochopit motiv.

15.08.2015 2 z 5

Případ koktavého biskupa Případ koktavého biskupa Erle Stanley Gardner

Jedná z prvnich autorových knih. Hrozná slátanina. Je těžko uvěřitelné, že potom napsal tolik pěkných detektivních novel.

05.09.2018 2 z 5

Léčba dětí masáží Léčba dětí masáží Donna Finando

Spíše encyklopedická kniha k dané problematice. Podle mého názoru se zde nenaskýtá možnost jejího praktického využití.

21.07.2018 3 z 5